Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

AdBlue

Adblue er dieseludstødningsvæske, som påfyldes i en separat tank i dieselmotorer med teknologien SCR. Væsken bruges hovedsageligt til at mindske udledningen af partikler fra dieselmotorer, og AdBlue har derfor fået stor opmærksomhed i takt med, at EU har skærpet miljøkravene på området. Flere bilmærker, heriblandt Mercedes-Benz, VW, Peugeot, Citroën, Opel og Audi, har siden 2005 anvendt AdBlue i deres dieselmotorer, selvom miljøkravene først er gældende for biler produceret efter september 2015.

Hvis du har en separat AdBlue tank i bilen, så er det vigtigt, at du fylder den hensigtsmæssigt. Derfor vil du herunder finde oplysninger om, hvad du skal være opmærksom på i forhold til påfyldning af AdBlue i din dieselbil.

Maks. 5 stk. pr. kunde.

Hvad er AdBlue?

AdBlue er en væske, der sprøjtes ind i udstødningen under kørsel gennem teknologien SCR. Det er med til at nedbryde kvælstofpartikler og øge temperaturen i bilens udstødningsanlæg, så flere farlige NOX partikler bliver udryddet. Kort sagt er det med til at mindske forureningen af din dieselbil, så EU’s Euro 6-norm kan blive overholdt af alle medlemslande. Selve væsken er som udgangspunkt miljøvenlig og betragtes som uskadeligt, men det skal dog håndteres på en ordentlig måde.

Hvis din bil er udstyret med en AdBlue tank, så vil du hovedsageligt kunne finde den ved siden af din normale påfyldningsstuds eller i bilens bagagerummet. På instrumentbrættet i din bil vil du blive advaret, når din tank er ved at være tom. Hvis din AdBlue tank skulle gå hen og blive tom, så kan din bil ikke længere starte.

Hvornår skal der påfyldes AdBlue?

De fleste dieselbiler skal fyldes under serviceeftersyn, og bilen skal gerne kunne holde til næste service. Vi har dog erfaret, at nogle biler skal fyldes mellem service, da forbruget i høj grad påvirkes af din kørestil. Som hovedregel kører du ca. 1000 km pr. liter AdBlue, du fylder på din bil. Bilens tank har plads til mellem 10 - 25 liter afhængigt af motorens størrelse. Det betyder, at hvis du pendler meget i en periode, så er det noget, du bør være opmærksom på.

I de fleste moderne biler har du adgang til en menu, hvor du kan aflæse væskestanden i bilens tank. Det kan være en god idé at aflæse, hvis du skal ud på en lang køretur, så du er sikker på, at tanken ikke løber tør. Bilens instrumentbræt advarer dig dog, når du har cirka 2.500 km tilbage.

En literpris på omkring 0,009 kr

Hos Biltema har vi dunke i 4,7 liter og 10 liter. Vores største dunk har en literpris på omkring 9 kroner. Hvis din bil kører 1000 kilometer pr. liter AdBlue, så har du en pris pr. liter på 0,009 kroner. Det er derfor ikke et beløb, der er inkluderet i bilens driftsbudget. Det kan anses som et produkt i lighed med sprinklervæske på din bil.

Hvordan fylder du din bil?

Væsken har nogenlunde lignende pris som sprinklervæske, og det er stort set lige så nemt at påfylde. Du tilsætter blot væsken i din AdBlue tank, så er du klar til at komme afsted. Vær opmærksom på ikke at fylde din væske i din normale tank. Hvis dette sker skal du straks ringe efter vejhjælp, da hele motoren skal renses. Hvis bilen startes med AdBlue væske i dieselmotoren, kan det beskadige meget vigtige og meget dyre komponenter i dit brændstofsystem.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til vores AdBlue væske, så er du mere end velkommen til at kigge forbi din lokale Biltema. Her står vores dygtige personale klar til at hjælpe dig, så du hurtigt kan blive fortrolig med væsken. Vi ser frem til at hjælpe dig.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.