Indendørs maling

Biltema har en lang række malingtyper til indendørs brug - til vægge, inventar, gulv, vådrum og meget andet. Søg i vores sortiment for at finde det du skal bruge. Du finder også maletilbehør, pensler og ruller hos Biltema. Det er vigtigt at vælge den rigtige type maling til overflade og brug, samt det rigtige udstyr, så resultatet bliver flot og holdbart. Overvej hvilke overflader du vil male, hvordan de er blevet behandlet før, og hvor meget slid, der vil være når du skal vælge hvilken type maling du kan bruge. Med det rigtige udstyr og maling kan du hurtigt pifte hjemmet op, renovere møbler og beskytte træværk. Det er en kunst at gøre det helt rigtigt,men med gode råd og grundigt forarbejde kan de fleste få et pænt resultat.

Gulvmaling hos Biltema

Biltema har slidstærk gulvmaling i mange farver. En af de nemmeste måder at opdatere hjemmet på, er ved at male gulvet i en ny farve. Det gør rummet lysere og moderne, og kan give et gammelt gulv ny levetid.

Et malet gulv er en flot og nemmere løsning end at slibe og omlakere eller lægge et helt nyt gulv. Det kan være svært at lakere gulve pænt selv for den dygtige amatør. Gulvmaling er mere taknemmelig og kan give et mere unikt udtryk.

Det er både et omkostningsfuldt og langvarigt arbejde at lægge et helt nyt gulv, når det gamle ikke længere kan slibes. Især i ældre boliger er det oprindelige gulv tit en stor del af husets udtryk og vil være svært at udskifte til et moderne gulv. Derfor kan gulvet alligevel trænge til en opfriskning.
Her kan et malet gulv komme på tale. I et klassiskt skandinavisk look vil et hvidt eller gråt gulv ofte stå pænt til mange hjem, mens mere dristige valg som sort eller farvet gulv kan også være flot. Nogle vælger også at male skakten og andre mønstre, eller bruge forskellige farver til at opdele rummet i zoner. Gulvmaling fås både i klassiske og mere moderne farver, så der er mange muligheder.

Når du maler gulvet er det vigtigt at huske at vælge en gulvmaling, der er slidstærk. Den skal kunne holde til daglig brug, især i gangarealer. Det vil også ofte betyde at du ikke kan vende tilbage til det helt rene, rå trægulv, når du først har malet gulvet.

Forbered godt til gulvmaling

Spørger du enhver dygtig maler, vil de sige at en nøje og korrekt forberedelse af malerarbejdet er grundlaget for et godt resultat. Det er særlig vigtigt med et godt forarbejde ved gulvmaling, da der er et stort slid på gulvarealet. Hvis ikke forarbejdet er gjort grundigt, risikerer du at malingen skaller af. Du kan heller ikke male på alle typer gulve.

Træ og beton er nemmest at male på - linoleum, fliser og vinyl er en anden sag, og skal fjernes før du kan male. Nogle typer laminat kan males, men du skal enten teste om malingen binder på et ikke-synligt sted eller undersøge hvilken type laminat du har, og spørg om råd. Ved behandlede eller lakerede trægulve kan malingen have svært ved at binde - er lakeringen krakeleret og løs, vil malingen næppe kunne binde, og så skal du frem med gulvhøvl først. 

Den korrekte arbejdsgang er at starte med en afrensning af gulvet med grundrens. Derefter bør du fjerne gammel, løs maling og lak, eller slibe/afhøvle, hvis det er behandlet.

21 Søgeresultater