Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Malerruller og malecylindre

Købsguide til malerruller – mal mere effektivt med en rulle

Når du maler, spiller dit valg af værktøj en vigtig rolle for slutresultatet. Du kan vælge at male med malerruller for at fremskynde arbejdet og hurtigt dække store flader/områder. Men det er vigtigt, at du vælger de rigtige malerruller til overfladen, der skal males. Her fortæller vi dig, hvordan du kan gøre det rigtige valg.

Så skal du male med ruller i stedet for en pensel

Når du maler om, kan du instinktivt række ud efter en pensel. Men når du skal male større overflader som vægge eller lofter, er der bedre værktøjer til rådighed. Ved i stedet at bruge en rulle kan du let male en større overflade på kortere tid. Desuden er resultatet jævnt og flot, når du bruger de rigtige malerruller til overfladen.

Sådan finder du de rigtige ruller til dit behov

Man skulle måske tro, at det bare er at vælge en rulle i mængden. Men der er mange forskellige produkter at vælge imellem inden for denne kategori. Og ved at vælge de rigtige malerruller kan du lette dit arbejde og sikre et godt slutresultat.

Du bør vælge en malerrulle baseret på malingen eller lakken og den overflade, du arbejder med. Slutresultatet, som du leder efter, bør også spille en rolle i valget af malerrulle.

Når du skal anvende en rulle kan du f.eks. vælge en:

  • Hjørnerulle, når man maler i et hjørne.
  • Pigrulle, hvis du vil fjerne luftbobler i et massegulv
  • Aluminiumsvalser/ruller til fjernelse af luftbobler ved arbejde med glasfiber.

Udover at der er forskellige typer malerruller, er størrelsen også vigtig at tage højde for. Du skal vælge en rulle, der er bred nok til, at overfladen kan males.

Nogle ruller er beregnet til brug med vandbaseret maling. Der er dog også dem, der kan bruges med oliebaseret maling. Nogle modeller kan endda modstå opløsningsmidler.

Hvilke ruller skal du have, når du skal male møbler?

En glat skumgummirulle er det bedste valg, når du skal male møbler.

Hvilke malerruller skal du have til vægmaling?

Når du maler vægge indvendigt derhjemme, kan du vælge et antal ruller. En mikrofiberrulle eller en perlonrulle er to levedygtige alternativer.

Hvordan sætter man en malerrulle på?

Først skal rullen fastgøres til bøjlen. Tryk derefter til for at sikre, at den sidder godt fast.