Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Multistiger og arbejdsstiger

Får du lange arme af arbejdet? En stige hjælper med at nå længere. Hos Biltema finder du en række multistiger og arbejdsstiger til forefaldende arbejde i hjemmet og professionelt brug på arbejdspladsen. Med en multistige får du en stige, der kan udfylde mange anvendelsesområder. Nu behøver du ikke længere at opbevare flere slags stiger eller have mange stiger med i bilen til arbejdsopgaver. Stigerne er udført i aluminium, så de er lette at medbringe, med sikre låseanordninger og enkel opstilling. Med et kompakt design er stigerne lette at gemme væk og kan nemt transporteres rundt i en varevogn.

Vores stiger lever op til den europæiske sikkerhedsnorm  DS/EN 131. Det betyder bl.a. at stige kan bære op til 150 kg og har en stabil og sikker konstruktion. Skal stigen bruges på en arbejdsplads, skal den leve op til sikkerhedsnormen. 

Multistige

Multistigen har flere funktioner, så du slipper for at skulle have flere stiger stående. De henvender sig til både private og erhverv, hvor du har brug for flere typer stiger, men gerne vil slippe for at have mange forsekllige stiger ståend. Multistigen samler mange funktioner i én stige, og kan anvendes som wienerstige/vinkelstige, platformsstige og enkeltstige. Vores multistiger kan let ændres fra én funktion til en anden, uden at du skal bruge værktøj. Multistiger bør have låseanordnigner i alle led og sikker jord- og vægstøtte for øget stabilitet.

Skammel

Skal du bare lidt op i højden, kan en skammel være et godt hjælperedskab. Du står mere stabilt og sikkert på en skammel på fire ben og slipper for at have en stor stige stående. På skamlen kan du også bevæge dig friere og arbejde med begge hænder. Det giver en bedre arbejdsstilling, end når du arbejder fra en stige.

En skammel giver dig let adgang til de øverste hylder uden at du skal kravle rundt. Skamlen gør det sikkert og nemt at udføre almindelige husholdningsopgaver såsom at skifte lyspærer, tørre støv på de øverste hylder o.l. På en arbejdsplads er skamlen praktisk på lageret og god at have i varevognen i en snæver vending, så du nemt og hurtigt kan nå op, hvis en opgave ud af huset kræver det. 

Multistige med platform

Multistigen med platform er mere sikker og stabil  at arbejde på, når du skal i gang med et større arbejde såsom at male facade eller renovere vægge. Hvis underlaget er ujævnt eller ustabilt, står platformsstigen også bedre og kan lettere sikres, så du står stabilt og sikkert. 

På platformen har du også begge hænder fri og kan bevæge dig friere, så du kan arbejde længere tid ad gangen og slipper for ubehagelige arbejdsstillinger. Der er også plads til arbejdsredskaber på platformen. Husk dog at belastningen er maks 150 kg og at du sikrer dig bedre mod faldulykker, jo mindre rod, der er på platformen. 

Sikkerhed, når du arbejder med stiger

Arbejder du eller dine ansatte på en stige, skal I overholde arbejdstilsynets regler for brug af stiger. Det er arbejdsgivers ansvar at reglerne overholdes og at ansatte er informeret om regler. Arbejdstilsynets regler kan ses i deres helhed på arbejdstilsynets hjemmeside. 

Arbejder du på stige i privat øjemed, skal du ikke overholde arbejdstilsynets regler for at arbejde med stiger - dog slår man sig også, hvis man falder ned fra en stige derhjemme. Faldulykker topper statistikkerne over arbejdsulykker, både privat og på arbejdspladser. 

 • Brug en egnet stige til arbejdet.
 • Tjek at stigen er korrekt vedligeholdt og sikker i konstruktion.
 • Stiger og stilladser skal anbringes på et stabilt og skridsikkert underlag. 
 • Undgå at placere stigen foran vinduer og døre, der kan åbnes.
 • Stigens vanger skal sikres mod at skride.
 • Hældningen bør være ca 75°. 
 • Benyt skridsikkert og egnet fodtøj til arbejde på stigen.
 • En hånd til stigen og én hånd til arbejdet - begge hænder på stigen, når du skal op og ned. 
 • Stå ikke på de tre øverste trin på stigen.
 • Flyt stigen efter arbejdsområde, så du undgår at skulle række for langt.
 • Stiger bør kun bruges til arbejde af begrænset varighed for at undgå overbelastning pga. ensformige arbejdsstillinger.
 • Brug stilladser eller arbejdsplatforme til større arbejde som eks maling o.l.
 • Få evt. en fodmand til at sikre stigen. 
 • Brug ikke stiger til arbejde over 5 m højde og benyt individuel sikring på stilladser, hvis du arbejder højere end 5 m. 

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.