Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Tape til enhver lejlighed

Tape er et praktisk hjælpemiddel til mange typer jobs og projekter. I Biltema har vi et stort udvalg af tape til byggeri og fritid til lige præcis den opgave, du står med. Du finder tape i flere farver og til forskellige gøremål, og med forskel på klæbeevne, slidstyrke og smidighed.

Det afhænger af dit behov, hvilken type tape du skal have fat i. Står du og overvejer en ny farve på væggen i stuen, er en rulle malertape uundværlig. Her vil du også få brug for at beskytte gulvet, og dertil kræver det en god afdækningstape til at fiksere pap eller afdækningsplast til gulvet. Har du købt et nyt spejl, som du vil sætte fast på en væggen eller skabslågen, skal du bruge en kraftig dobbeltklæbende tape. Er du ved at flytte, eller skal de gamle sager i kasser og på loftet, kan du få brug for pakketape, så du sikrer dine ting mod støv og snavs.

Der er altså et væld af muligheder inden for tape, og derfor er du selvfølgelig altid velkommen i din lokale Biltema, hvis du har spørgsmål.

 

Tape til byggeri

Du får sandsynligvis brug for en eller flere typer tape til de fleste byggeprojekter og renoveringer. Hos Biltema finder du mange slags tape, og derfor giver vi dig her en liste over de mest anvendte typer byggeritape:

  • Maskeringstape: Du kender det måske også som den lysegule malertape, og du finder den i forskellige bredder helt ned i 19 mm og op til 50 mm.
  • Afdækningstape: Den bruges til afdækning, når du fx skal male. Den er nemlig lethæftende og passer til de fleste malingstyper. Nem at hive af vinduesglas.
  • Folietape: Byggeri er generelt kendt for at støve og sende skidt i krogene, og derfor er folietapen god til at forsegle byggefolie, så du beskytter rum mod byggesnavs.

Er du i tvivl om, hvilken byggeritape du skal anvende til netop dit kommende projekt, kan du altid kontakte en medarbejder i din nærmeste Biltema. Vi står klar med gode råd og vejledning til dit næste byggeprojekt.

 

Tape til pakker og kasser

Den klassiske brune pakketape kender de fleste, og den kan du bruge til mange formål. Den er særligt god til postpakker, fordi den matcher posthusets pakker. Hvis du har brug for en helt diskret indpakning, er klar pakketape en perfekt løsning. Den kan du bruge på alle farver som en god allroundtape, du tit får brug for.

Sender du ofte pakker med posten, kan du gøre pakkeprocessen nem og hurtig med en dispenser til pakketapen. På den måde slipper du for at stå med saks eller hobbykniv, når du skal pakke. Med en tapedispenser kan du nemt pakke hurtigt og sikkert, og du undgår i større grad at lave buler og folder på pakken.

 

Dobbeltklæbende tape

Dobbeltklæbende tape er praktisk til sammenføjning af materialer, du arbejder på, midlertidige eller permanente ophæng af lette genstande eller til at sikre eks. tæpper på gulvet.

Den er nem at bruge og du slipper for at efterlade huller fra skruer eller rester af lim. Fastgør den ene side af den dobbeltklæbende tape på genstanden, der skal fæstnes. Derefter fjerner du aftrækningspapiret, der beskytter klæbemidlet på den frie side og fæstner genstanden.

 

Tape til udendørs brug

  • Presenningstape: En reparationstape specielt udviklet til huller og rifter i presenninger. God til alt slags vejr og er UV-bestandig.
  • Udendørs fdækningstape: Den udendørs malertape kan under gunstige forhold blive siddende i op til 7 døgn uden at efterlade limrester. Den er lethæftende, UV- og vejrbestandig og passer til de fleste malingstyper. Afdækningstape til udendørs brug er specielt god til vinduesglas og til vandlinjer.

 

Smidig og fleksibel tape

Når du skal tætne vandrør, er det altid frustrerende, hvis rørene ikke vil slutte tæt i gevindene. Her er det vigtigt med en smidig og fleksibel gevindtape. Den er fremstillet af silikone til tætning af rørgevind, og er specielt udviklet til formålet. Gevindtapen kan du bruge til både plast og metal, og den erstatter blår og paksalve. Gevindtape er blikkenslagerens gode ven, og selvom du er blikkenslager på hobbyniveau, vil du med sikkerhed få brug for dette hjælpemiddel. Silikonetapen er fremstillet til netop rørgevind, og du kan justere og skrue på gevindene, uden at gevindtapen går i stykker.

 

Tape og affaldssortering

Affaldssortering kan for mange være ét stort virvar. Hvad er plastik og hvad skal i hvilken skraldespand? Et generelt svar er, at det afhænger af din kommune, hvordan du skal affaldssortere. Når det gælder sortering af byggematerialer og derunder tape, er der visse regler.

Plastik, der indeholder PVC, skal du aflevere på en genbrugsstation, og her tænker vi specielt på PVC-tape. Det kender du måske som elektrikertape. Det er fremstillet af polyvinylchlorid, og derfor kalder folk det også for vinyltape. Elektrikertapen er i en vis grad er elektrisk isolerende, flammehæmmende og vandfast og er specielt fremstillet til elektrikeropgaver. Al plastik fremstillet af PVC indeholder miljøskadelige stoffer, og derfor skal PVC altid på genbrugspladsen, hvor de håndterer PVC’en korrekt.