Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Malertape og maskeringstape

Malertape og maskeringstape er uundværlig til malerarbejde og en række gør-det-selv-projekter. Den hjælper dig til at få flotte kanter og undgå spild, dryp og maling, der hvor der ikke skal males. Malertape skal helst sidde i så kort tid som mulig, fordi limen hærder, jo længere tid den sidder.

Afdækningstape til sarte overflader

Maskeringstape til sarte overflader bruges for eksempel til at afdække tapet, glas, træ eller andre sarte overflader, så underlaget ikke følger med tapen, når du hiver den af igen.Den lethæftende afdækningstape kan dog have svært ved at fæstne til ru overflader som savsmuldstapet o.l. Fås i forskellige bredder.

Malertape til kurver

Skal du male kurver eller skabe et mønster med kurver i, er den ekstra smidige tape til kurver fleksibel og strækbar - husk at fjern den umiddelbart efter brug.

Udendørs afdækningstape/malertape

Udendørs afdækningstape er UV- og vejrbestandig, så du kan male udenfor og få de ønskede flotte kanter. Kan bruges til afdækning af glas samt til at afmærke vandlinje.

Beskyttelsestape

Beskyttelsestapen beskytter sarte overflader ved maling og renovering - eks. dørkarme og tærskler. Sikrer at lakering og anden overfladebehandling ikke hæfter fast i limen. Beskyttelsestapen er UV-bestandig og kan bruges både inde og ude.

Få knivskarpe kanter med malertape

Skal du male kontrastvægge eller have en skarp kant ud i et hjørne eller op mod loftet, er malertapen også din redning. Sæt tapen op på rene og tørre overflader og pres den godt fast mod underlaget. Fjern mens malingen stadig er let fugtig eller lige berøringstør.

 • Mål op, og sæt tape på i så lange stykker som muligt. Få gerne hjælp.
 • Mal langs tapen i grundfarve for at lukek huller.
 • Mal med din valgte farve.
 • Fjern tapen, når malingen er berøringstør.

Mønster med malertape

Du kan også bruge malertape til at male paneler, striber eller smarte, geometriske mønster på din væg eller dine møbler. Du behøver heller ikke meget maling for at forny væggen eller møblerne, men kan tit nøjes med rester eller farveprøver. Så slipper du også for at skulle male hele væggen, hvis du bare vil have lidt fornyelse.
Er der sket et uheld med rødvin eller små børn og vandfast tusch, kan det også males over med et flot mønster i stedet for at kassere møbler eller male hele væggen. Maler du tone i tone og større mønstre, vil det have en roligere effekt, mens kontrastfarver og mindre mønstre giver et mere dramatisk udtryk. Du kan også lege med matte og blanke overflader for forskellige effekter. Du kan også nøjes med at male mønster eller striber på en enkelt væg eller i stedet for at hænge kunst op. Fremgangsmåden er den samme til møbler og vægge, du skal blot sørge for at købe korrekt maling og rulle/pensel til materialet du vil male.

Du skal bruge:

 • Malertape
 • Malingsrester eller farveprøver
 • Tommestok eller målebånd,
 • Loddesnor (bind en snor om en sten el.l.)
 • Kridtsnor eller blyant til afmærkning (lav kridtsnoren selv ved at kridte en bomuldssnor)
 • Malerrulle eller pensel og malerbakke

Sådan gør du:

 • Forbered overfladen til maling - slib, rens og grund efter behov
 • Mål op og streg af med kridtsnor
 • Mal først med grundfarven/den lyseste farve
 • Sæt malertapen op, så den dækker de områder, der ikke skal males.
 • Forsegl tapen ved at male kanten med grundfarven - lad tørre
 • Maler du på en allerede malet væg, skal du trykke tapen ekstra godt til og male forsigtig for at undgå at malingen løber ind under tapen
 • Mal med mønsterfarven
 • Træk malertapen af, når malingen er berøringstør.

Hjælp, malertapen sidder fast!

Sidder malertapen eller limrester fast? Malertape skal helst sidde så kort tid som muligt og fjernes straks malingen er berøringstør eller let fugtig - men en ting er teori, noget andet er virkelighed. Har tapen brændt sig fast og er helt umulig at få af, kan vi et par tricks, der måske kan hjælpe.

 • Fugt tape og lim med vand - brug en svamp og pas på du ikke får vasket malingen af væggen.
 • Sidder det stadig fast, så prøv med madolie
 • Hjælper madolien heller ikke, kan du forsigtigt skrabe malertapen af hårde overflader. Træ og malede overflader kan slibes let og males om.

5 smarte tricks med malertape

Malertape kan også bruges til andet end at male. Se bare her:

 1. Som afmærkning på glatte eller mørke overflader, hvor du ikke kan bruge blyant.
 2. Til boring i hårde overflader - mindre støv og risiko for flækket materiale eller splinter.
 3. På bagsiden af gennemboringer - mindre risiko for splinter/flået materiale.
 4. Malertape er også ideelt til at dække af, når du skal lave en skarp fuge.
 5. Fiksér materialer midlertidig - hold træ, der skal limes sammen, på plads eller til at holde på fliser, mens klæberen hærder o.l.

Afdækningspapir eller -plast

Husk at beskytte gulv og evt. møbler. Afdækningspapir er holdbart og nemt at beskytte gulv med. Vælger du at beholde enkelte større møbler inde i rummet, mens du maler, er det nemt at dække dem af med afdækningsplast. Så slipper du for at skulle demontere og samle møbler eller få malingsstænk på dem.

Biltema har også en lang række andre tape til bygge og renoveringsprojekter.