Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Cykelservice

Du har sandsynligvis selv oplevet at stå med en cykel, der ikke helt fungerede, som den skulle. Måske er kæden hoppet af, hjulet punkteret eller også er sadlen løs. Alle cykler har brug for cykelservice indimellem, og hos Biltema får du udstyret, så din cykel bliver som ny igen.

I Biltemas sortiment finder du alt, der skal til, for at du kan udføre din egen cykelservice, og din cykel kan komme i tip-top stand. Vi har både universalværktøjssæt, der indeholder alt det grundlæggende til cykelservice, og enkeltdele, hvis du kun mangler specifikke sæt værktøj til at give din cykel lidt cykelservice. Trænger kæden også til lidt olie, kan du hos Biltema finde et stort sortiment af forskellige produkter til lige netop dét formål.

Hos Biltema kan vi være behjælpelige, uanset om du er den rene gør-det-selv mand, hvad angår cykler, eller du ikke kan kende forskel på en umbraconøgle og din husnøgle. Du kan få cykelservice med montering, reparation og indstilling af din Biltemacykel i Biltemas butikker, hvor vi også gerne vejleder angående køb af den rigtige cykel til dig, der har behov for det.

Hvad er en egernøgle og en kassetteaftrækker?

Selvom langt de fleste godt kender til cykelpumper, lappegrej og umbraconøgler, så er der en del værktøj, der bruges til mindre almen cykelservice. Eksempelvis bruges en egernøgle til at spænde det, man kalder egerne på en cykel. Egerne er de stænger, som går fra kanten af hjulet til midten af hjulet, og som skal være tilstrækkeligt spændt, for at hjulet er stift og ikke giver efter ved brug.

Det er ikke altid, at du har hverken tid eller energi til at sætte dig ind i de mere omfattende og mindre almene reparationer af cyklen. Er det måske gearene, der knaser, kan de f.eks. repareres med en kassetteaftrækker. En kasetteaftrækker er et værktøj, der bruges til at afmontere en kassette, hvilket er de tandhjul, som sidder på baghjulet af en cykel med udvendige gear.

I disse tilfælde kan det være svært at overskue cyklens behov for istandsættelse, og her kan cykelservice til din cykel i Biltema være en oplagt mulighed. Det er derudover en rigtig god idé at høre os ad, hvad angår generel vedligeholdelse af cyklen og især gearene, da der er mange forskellige slags gear på både Biltemacykler og cykler generelt. 

Hvordan vedligeholder og istandsætter jeg min cykel?

Når du skal istandsætte cyklen, tænker du måske, at det ikke ligefrem er en raketvidenskab. Det er også langt de fleste, der kan pumpe en cykel og i nødstilfælde også lappe den. Det er dog ikke alle, der nemt kan udføre egen cykelservice på en hensigtsmæssig og holdbar måde. Du kan derfor have fordel af at sætte dig ind i vedligeholdelsen af cyklen og eventuel istandsættelse, før du giver dig i kast med projektet.

Herunder vil vi liste information om et helt centrale område på cyklen i forhold til cykelservice; hvordan du fikser det samt hvilket værktøj, du skal bruge.

Dæk

Er dine dæk punkteret, så er et reparationssæt sagen. Her skal du også bruge dækjern, som gør dig i stand til at få dækket af hjulet. Du starter med at skrue ventilen af samt den lille omløber, som befinder sig helt inde ved hjulfælgen. Herefter skal slangen tømmes for luft.

Når du har fjernet cyklens dæk fra hjulet ved hjælp af dækjern (2 eller 3 dækjern skulle gerne være nok), så skal ventilen på plads igen. Nu er det vigtigt at identificere hvor på slangen, hullet er. Det kan du gøre ved at dyppe et område af slangen i vand, imens du kigger efter, om der kommer luftbobler fra slangen op i vandet. Her drejer du slangen en hel omgang, så hele slangen har været under vand, og du på den måde kan tjekke hele slangen for hul.

Når du har identificeret hullets position, så kommer reparationssættet i brug. Hvis hullet er ved ventilen, er det dog nødvendigt med en ny slange. Der skal slibes lidt med sandpapir, der hvor hullet er på slangen, hvorefter du smører med lim omkring hullet. Limen skal som huskeregel sidde i 5 minutter, og herefter sætter du en af lapperne fra reparationssættet ovenpå. Lappen skal masseres godt til, og det gennemsigtige folie skal først fjernes, når lappen er masseret sikkert på dækket.

Anden cykelservice

Vil du gerne godt i gang med anden cykelservice, så kan du roligt spørge os ad i din lokale Biltema. Det er vigtigt at være opmærksom på, hvornår en reparation eller forbedring kræver en cykelmekaniker, og hvornår du selv kan udføre reparationen forsvarligt. Følg altid instruktionerne medfølgende til værktøj, som du benytter til cykelservicen.

 

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.