Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Cykelservice

Guide vedrørende cykelservice – Få cyklen til at holde længere

En cykel, der bruges regelmæssigt, skal holde til meget – sol, regn, temperaturskift og vejsalt. Derfor skal du vise din cykel lidt omtanke fra tid til anden for at holde den i topform. At vedligeholde cyklen er hverken tidskrævende eller svært, og du kan sagtens udføre hele cykelservicen derhjemme. Hos Biltema finder du forskellige cykelværktøjer, smøremidler, rengøringsmidler og reservedele til vedligeholdelse og reparation af din cykel.


Rengøring og smøring af cyklen

Hvor ofte rengør du din cykel? 
Ved regelmæssigt at rengøre din cykel med eksempelvis cykelrengøringsmiddel kan den trofast følge dig på vejene i flere år. Du behøver kun rengøringsmiddel, en svamp, kæderens og en klud. Når du er færdig med at rengøre cyklen, bør du også smøre cyklens bevægelige dele. Afslut med at påføre et lag cykelvoks, der giver en skinnende og smudsafvisende overflade.

Cykelkæden

Cykelkæden er den del af cyklen, der tiltrækker mest skidt, og derfor kan den have brug for lidt ekstra kærlig pleje. Benyt Biltemas kæderens sammen med kæderensemidlet. Husk at skylle alt rensemiddel af med vand bagefter. Du kan afslutte ved at køre kæderens med kun vand for at fjerne rengøringsmidlet. Lad kæden tørre og afslut derefter med at smøre den.


Værktøj til cykelreparationer

Når du vedligeholder eller servicerer din cykel, er det nogle gange nødvendigt at foretage en del reparationer. Det bliver lettere at reparere cyklen, hvis du har det rigtige værktøj. Med følgende værktøjer kan du selv udskifte de fleste cykeldele og udføre de fleste cykelreparationer:

  • Lappesæt til cykelslange
  • Dækjern
  • Unbrakonøgler
  • Momentnøgle
  • Skruetrækkere (riller og kryds)
  • Skiftenøgler

Ofte stillede spørgsmål om cykelservice

Hvorfor skal man servicere cyklen?

Hvis du vil have din cykel til at holde længe og blive ved med at fungere forsvarligt, bør du servicere den regelmæssigt.

Kan jeg selv udføre cykelservice?

Sagtens! En del cykelservice kan du nemt udføre selv med de rette værktøjer, rengøringsmidler og den rette vejledning. Få hjælp af vores vejledninger og videoer her.

Hvor ofte skal man servicere cyklen?

Det afhænger af, hvor ofte du bruger cyklen, og hvad du bruger den til. Mindst en gang om året, hvis du ikke cykler mere end 80 km om ugen. Men husk at gennemgå bevægelige dele, kontrollere dæk, belysning og reflekser med hyppigere intervaller.