Vi bytter julegaver helt frem til 31. januar 2023. Glædelig jul!

Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Alt til beskæring

Du går ikke på kompromis med hverken kvalitet eller pris når du vælger en grensaks eller havesaks fra Biltema. Skal du foretage beskæring eller klipning i haven derhjemme så finder du helt sikkert noget du kan bruge her på siden.

Klik på "Mere om beskæring" og få 9 gode tips til beskæring i din have.

Hvordan beskærer jeg mine træer med haveredskaber?

Vi giver dig her 9 gode råd om at beskæring af dine træer og buske med haveredskaber fra biltema. Nedenfor har vi sat en liste op med 9 gode råd til det.

 

  1. Generelt har træer og buske ikke godt af at blive beskåret, da de skal bruge energi på at hele “såret”. Derfor skal du kun beskære, hvis der er en god grund til det. Det kan eksempelvis være et træ, der skygger for meget eller en busk, der er blevet for høj.
  2. Du kan beskære de fleste buske og træer hele året, men vi råder til at du gør det om sommeren, da planterne har bedst af at blive beskåret på den tid af året.
  3. Sørg for at have de skarpe haveredskaber til beskæring, da det giver mindre risiko for at planten bliver angrebet af bakterier eller svampe.
  4. Tjek gerne din plante for beskadiget, visne eller sygdomsramte grene og skær dem af, hvis de er ramt. Skær også gerne grene af, som vokser på tværs og gnider mod andre grene, så barken går i stykker.
  5. Husk at skære grene af helt inde ved stammen, men uden at skære i selve stammen. Det er vigtigt at bevare den ring, som sidder omkring roden af grenen, da det ellers er meget svært for træet at hele ordentligt efterfølgende.
  6. Hvis grenen er tyk og tung anbefaler vi, at du fjerner den ved at skære den i flere stykker. Derved undgår du at den tunge gren river bark af træet, når den falder ned.
  7. Hold ind imellem en pause i din beskæring, så du kan træde et skridt tilbage og vurdere dit arbejde. Så undgår du at klippe for meget af.
  8. Hvis du ønsker at gøre din busk mere tæt forneden, så kan du med fordel skære alle grene ned til ca. 20 cm over jorden. Året efter kan du se en masse nye skud fra bunden, så den bliver fin og tæt igen.
  9. Du kan nemt udnytte de beskåret grene til enten brænde, flis eller kompost.