Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Haven

Hos Biltema finder du alt til haven, havearbejde og havehygge - uanset om du er nybegynder i haven eller inkarneret haveentusiast. Her er haveredskaber til dyrkning og pasning af planter. Du får også havebelysning, udemøbler, solstole og hynder. Vi har desuden havemaskiner, markiser, grille, gærder og fuglehuse. Læse mere om vores store havesortiment og se mere under de enkelte kategorier og produkter.

Indretning i haven

Indretning af haven har stor betydning for haveglæden og brugen af haven. Det er noget andet at indrette en have end at indrette boligen. Udenfor skal man tage højde for at haven skifter udseende med årstider, vind og vejr. Desuden vil den ændre sig med tiden - små træer og buske bliver store, så planter ændrer karakter. Du bruger sandsynligvis også haven på forskellige måder alt efter årstider og vejr - og brugen ændrer sig også som årene går. Det kan være du er nødt til at tage ekstra hensyn til naboerne eller lokale vejrforhold. Det er noget helt andet at have en have på Vestkysten, end en lun have midt i en skov eller i et parcelhusområde i forstaden. Uanset hvilken have du ejer, bør du indrette haven, så alle i familien kan have glæde af den og der er plads til afslapning, hygge, leg og besøgnde.

Havemøbler og siddeområder

Ah, en kop kaffe i haven til lyden af fuglesang - eller et øjeblik i sol og læ med en god bog. Grillmad med familie og venner, og sommerfest med teenager til konfirmation eller studenterfest - eller måske skal der holdes fødselsdag? En have med gode siddeområder og plads til gæster byder på mange gode stunder. Et havetelt giver læ for sol og regn, når I er mange. Sørg for at der er fleksible siddepladser i både morgen-og aftensol. I ydersæsonerne er sol og læ rart, mens skygge og en let brise virker dejligt kølende i højsommeren. Du finder alt du skal bruge hos Biltema. 

Leg og sjov i haven

Der skal også være plads til børnenes udfoldelser. Indret en ‘børnehave’, hvor I kan dyrke flotte blomster og et par nemme afgrøder sammen. Her kan der også være plads til børnenes legeredskaber, gynger, legehus, minifodboldmål, soppebassin om sommeren og hvad der ellers er ungernes hedeste ønske. Indret dette hjørne fleksibelt - børnene bliver hurtigt store og får nye behov og udfoldelsesevner.

Dyr i haven

De fleste haveejere ved at haven er vigtig for mange dyrearter og nyder besøg af vilde dyr i haven. Ved at indrette din have rigtigt, kan du lokke de dyr til, du gerne vil have besøg af. 
Flere bier og insekter giver bedre bestøvning af planterne. Det resulterer i flere blomster og både flere, større og bedre bær og frugter.
Du kan lokke bierne til både ved at sørge for mange blomster, holde haven giftfri og opsætte insekthoteller.

Småfugle er rigtigt hyggeligt. Foderbræt og foderautomater til fugle lokker mange småfugle til, når du serverer den rette vildtfugleblanding. Om vinteren har de godt af at få mejsekugler med ekstra fedt, så de får tilstrækkelig energi til at klare den kolde tid. Husk også et fuglebad, hvor de kan bade og drikke.
Fuglehuse giver redemuligheder, der hvor du helst vil have fuglene. Fuglereder er hyggelige, men lige over terrassen, hvor I gerne vil sidde og nyde maden, kan de forstyrre temmelig meget. Så er det bedre at placere nogle fuglekasser i fredelige hjørner, hvor fuglene kan få ro. Så kan I også have jeres opholdssteder i fred og ro.

Skadedyr

Der er til gengæld også nogle dyr, det er rarest at holde ude af haven. De stor rovfugle er flotte at se på, men skræmmer alle småfuglene væk. Andre fugle kan spise alle jordbærrene eller rydde et helt kirsebærtræ på en formiddag, mens du er på arbejde - og det er også træls. Her kan strategisk placerede fugleskræmsler holde fugle væk fra de områder, hvor du ikke vil have dem. Fuglereder på altanen eller balkonen er heller ikke ideelt, hverken for jer eller fuglene, der hele tiden bliver forstyrret. Slip for dårligt placerede reder med uskadelige fuglepigge.

Snegle kan også tage mange bær og grøntsager. Slip for dem med højbede og sneglefælder.

Mus og rotter kan anrette stor skade i haven og endnu mere, hvis de kommer ind i hus eller udhuse. Hold dem væk med fælder og museforskrækker.

Bier, blomsterfluer og den slags må gerne være i haven. Myggene og fluerne må til gengæld gerne holde sig væk - og helst helt ude af huset. Elektrisk insektdræber, fluefangere og -smækkere og forhæng for døre og vinduer mindsker plagerne fra svirrende irritationsmomenter.

Alt det praktiske

Noget havearbejde er måske mest praktiske pligter, der skal overstås så nemt og hurtigt som muligt.

Med vores udstyr klarer du hurtigt snerydning og afisning, så bilen ikke sner inde, og alle kan gå sikkert forbi på fortovet om vinteren. Som husejer har du jo selv forpligtelse til at holde fortovet frit for sne og is og sikkert for gående. Det er også rart at kunne gå sikkert på egne havestier og indgange til huset - både for jer selv og for besøgende.

De skiftende årstider kan også byde på en del vand i Danmark. Med en pumpe kan du reagere hurtigt, hvis der kommer vand i kælder eller udhuse, så skader bliver minimeret.

Uanset om hækkeklipning, lugning og græsslåning er en pligt eller en nydelse i haven, skal det gøres - få noget ordentligt udstyr her, så det er nemt at få en pæn have. Så bliver de pertentlige naboer i ejerforeningen også glade.

Et tæt hegn, en godkendt postkasse og ordentlig belysning kan du også få klaret hos Biltema.