Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Havebelysning til din have

Havebelysning er en god måde at få indrammet terrassen eller gangarealer på. Du kan også bruge havebelysning til at fremhæve facaden på dit hus eller til at belyse træer og beplantning med. Uanset hvad du er mest til, så finder du et stort udvalg af havebelysning hos Biltema.

Lys terrassen op med havebelysning

Det kan være enormt hyggeligt at sidde udenfor på de lune sommeraftener, men når solen er gået ned, kan det hurtigt blive meget mørkt. Derfor kan det være meget rart og praktisk med havebelysning til at lyse din terrasse eller have op med ved skumringstid.

Det kan også være smukt med havebelysning i det smukke vinterlandskab, når du får gæster til efterårs- eller julemiddage, eller blot når du kommer hjem fra arbejde på de korte og mørke vinterdage. Med lamper i haven kommer dit hjem til at se smukt og indbydende ud, og det giver dig mulighed for at nyde haven hele døgnet rundt, frem for kun i dagtimerne.

Du kan vælge imellem flere forskellige former for havebelysning, alt efter om du gerne vil have belysning helt nede ved jorden, indbygget i terrassen eller højere oppe med belysning på spyd, der kan stikkes i jorden eller lamper, som kan hænges op på en krog.

Hvilken form for havebelysning skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige bud på havebelysning, og hos Biltema finder du et stort udvalg af både elektrisk havebelysning og solcellelamper. Når du skal vælge havebelysning bør du gøre dig følgende overvejelser:

  • Hvor meget skal lamperne lyse?
  • Hvor længe skal lamperne kunne lyse?
  • Hvor skal lamperne lyse hen?
  • Hvor og hvordan vil du gerne have placeret lamperne?

Havebelysning med solceller

Solcellelamper er smarte, fordi de tænder helt af sig selv, og du skal ikke koncentrere dig om at placere dem et sted, hvor de kan få adgang til strøm. De lader nemlig op helt af sig selv, når solen rammer solcellerne i dagtimerne. Du skal derfor sørge for at placere dem et sted, hvor de får fuld sollys om dagen for at få den bedst mulige belysning om aftenen. Lyssensorer får lysene til at tændes ved skumringstid, og de har som oftest en brændetid på 5-8 timer.

Du finder solcellelamper i flere forskellige størrelser og designs, så du kan vælge imellem, om du vil have nogen, der står lavt nede ved jorden eller længere oppe i højden. De fleste solcellelamper sælges i pakker med flere stk., så du kan placere flere på en række eller placere dem forskellige steder i haven.

Elektrisk havebelysning

Det smarte ved elektrisk havebelysning er, at du er sikker på at få lys ud af lamperne, uanset om det har været lyst om dagen eller ej. På den måde kan du også være sikker på, at belysningen virker hele året rundt, og du kan montere lamperne mere permanent som en integreret del af terrassen, eksempelvis med decklights.

En anden praktisk fordel ved elektrisk havebelysning er, at du kan have lys lige på de tidspunkter, du har lyst til eller måske endda tidsindstille belysningen, så lamperne tænder på et bestemt tidspunkt hver aften. Det er også smart, hvis du eksempelvis skal på ferie og gerne vil have at dit hjem ser beboet ud. Havebelysning byder gæsterne velkommen, men holder indbrudstyvene på afstand.

Hvad er bedst?

Hvilken form for havebelysning, der er bedst for dig, afhænger af, om du helst vil have en helt oplyst terrasse, eller om du er mere interesseret i en afdæmpet belysning, som kan skabe en rigtig hyggestemning.

Er du vild med stearinlys på bordene, kan det eksempelvis være en god idé at holde den øvrige havebelysning mere afdæmpet, men kan du godt lige at sidde og læse en bog om aftenen, vil du måske foretrække en belysning, som er mere kraftig, så du nemt kan se teksten.

Som hovedregel er solcellelamperne mere afdæmpet og egner sig derfor ikke til eksempelvis læselys. Men du kan også få elektrisk belysning med pærer, som giver en afdæmpet belysning. Om du skal vælge elektrisk belysning eller solcellelamper afhænger til dels også af, om din have ligger i skygge om dagen eller om den står i fuld sol. Uanset hvilken belysning du beslutter dig for, så har vi et stort udvalg af både elektrisk og solcelledrevet havebelysning i Biltema.

 

 

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.