Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Plant og dyrk din have

Vil du gerne have en flot beplantet have, men er du usikker på, hvordan du skal plante de forskellige planter og træer? Bare rolig. Vi guider dig, så du kan komme godt i gang med havearbejdet. 

Dyrk din have med de rigtige planter - hvad er du ude efter?

Når du har taget beslutningen om at plante i din have, er det vigtigt at du først tænker over, hvilke typer af planter du vil have. Der er mange planter og blomster på markedet, som alle giver noget individuelt til din have. Ønsker du for eksempel at plante træer? Skal det være store eller små træer? Vil du have blomster? I så fald, hvilke blomster? Vil du kaste dig ud i at lave din helt egen urtehave med grøntsager og bær? Der er så mange muligheder med blomster og planter i din have.

Dog er det vigtigt at huske på, at forskellige planter kræver forskellige betingelser, og derfor kræver det lidt arbejde at gøre din have klar til forskellige planter. 

En af de vigtigste ting, du skal tjekke i din have, når du planlægger at plante ud, er jordkvaliteten. De færreste planter trives i hård eller leret jord. Derfor er det vigtigt, at du udbedrer din jord, inden du planter ud. Desuden er det vigtigt at du tjekker, om de planter du har sat dig for at plante ud, trives i en bestemt jordtype. 

Hvornår skal jeg plante i haven? 

Når du har lagt en plan for hvilke planter, du vil have i din have, er det næste trin at finde ud af, hvornår de enkelte planter skal plantes ud. Der er nemlig stor forskel på, hvornår de forskellige planter trives bedst med at blive plantet. 

Som hovedregel kan alle de planter, som du køber i potter på planteskolen, plantes ud hele året. Dog har de fleste planter bedst af at blive plantet om foråret eller om efteråret. Der er jorden hverken for tør eller for våd. 

Nogle typer planter kræver dog helt specielle forhold, for at kunne trives godt efter plantning. Se f.eks. disse råd: 

  • Træer og buske, der taber bladene om vinteren, har bedst af at blive plantet i den periode, hvor de er i hvile. Det er i perioden fra november til april. 

  • Træer og buske, som er grønne hele året, bør plantes i april/maj eller august/september. Disse typer af planter risikerer at tørre ud, hvis de plantes i om sommeren eller om vinteren. 

  • Roser har bedst af at blive plantet fra oktober til december eller fra april til maj. 

  • Stauder bør plantes fra april-maj eller september-oktober. Plant ikke planterne, når de er i blomst. Stauders rødder gror nemlig langsomt, når de blomstrer. 

  • Blomster fra forårsløg som erantis, vintergæk, krokus, tulipaner og påskeliljer bør lægges i september/oktober.

  • Sommerblomster, som f.eks. dahlia, gladiolus og andre løg- og knoldplanter, der er følsomme overfor frost, skal helst plantes midt i maj, hvor der ikke længere er risiko for nattefrost. 

  • Blomster som stedmoder, hornviol og storblomstrede bellis kan tåle en del kulde, og kan sagtens plantes i krukker i marts. De pynter super fint sammen med forårsløgene. 

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.