Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Festtelt

Hos Biltema finder du festtelte til livets store begivenheder - og hyggelige små havefester. En åben pavillion skygger for solen, når det er allervarmest, mens de lukkede eller halvåbne  havetelte sørger for at gæsterne og maden ikke bliver våde, når der er risiko for regnvejr.  Partyteltene kan også forbindes i en længere række, hvis I holder en rigtigt stor fest. I kan også købe ekstra sidevægge til festteltene, så der kan komme læ på flere sider. Et festtelt fylder ikke meget, når det er pakket sammen, men er perfekt at sætte op til alle forårets og sommerens fester. Det kan også bruges som flytbar skyggepavilion eller regnlæ i haven, så I nemt kan få skygge eller læ, der hvor I helst vil sidde i dag.
Uanset om I skal holde studenterfest, konfirmation, bryllup, rund fødselsdag, housewarming, børnefødselsdag eller bare en hyggelige og uformel grillfest giver et telt lidt ekstra stemning og mulighed for at komme i læ. 

Biltemas festtelte er stabile og nemme at sætte op. Du kan også få havetelte med vandtætte, tapede sømme, hvis der er meldt regn på den store dag, samt barduner og jordspyd, så de står sikkert i al slags vejr.

9 gode råd til festteltet

Vælg telt ud fra vejr, havens størrelse og ikke mindst hvor mange gæster, der kommer på besøg. Det er rigtigt ærgerligt at være de sidste fem, der ikke fik plads i teltet og må stå udenfor og blive våde.

  1. Tjek vejrudsigten og køb et telt, der kan holde vejret ude. Et lukket telt holder godt på varmen og kan bruges langt ind i efteråret.
  2. Læg et midlertidig gulv af gulvplader, så græsset ikke bliver for slidt og gæsternes sko ikke bliver våde. Så står borde og stole også mere stabilt.
  3. Sørg for at der er plads til at komme rundt om telte i haven på alle sider.
  4. Beregn mindst 60 cm bordplads til hver gæst, hvis I sidder ned og spiser.
  5. Langbænke giver mere plads end individuelle stole.
  6. Sæt buffetmaden og velkomstdrinks i et separat telt med mindst to åben sider, så det er nemt at komme ind og ud - så slipper I for kø til maden.
  7. Sæt telte op i flere ‘stationer’ i haven -  så kan gæsterne kan fordele sig ud over haven og bevæge sig rundt.
  8. Stil en kurv med varme tæpper frem, hvis det er køligt eller til brug om aftenen.
  9. Brug LED-lys til belysning, så er der ikke risiko for brand.

Nem dekoration i festteltet

Brug det, I forvejen har stående. Sæt havens blomster eller vilde blomster i gamle vinflasker eller syltetøjsglas - dekorer med farverige bånd eller mal på glassene. Du kan også pynte med flotte grene og blade, krydderurter eller bare nøjes med små skåle med snacks fordelt på bordet.

Belysning - undgå åbne flammer i partytelte Brug kunstige stearinlys med LED-lys eller solcelledrevne pyntelys. Sørg for flere små lyskilder fordelt over hele festområdet med mest lys ved bordet.
Vinterens lyskæder kan få nyt liv som ovenbelysning viklet om teltstativet. I kan også vælge farvede lys, der giver en ekstra festlig stemning. 

Vil I have levende lys, kan et bålfad i sikker afstand på partyteltet give lys og varme og skabe hygge. Her kan I også lave en skumfidus eller s’mores-station, hvor gæsterne kan hygge sig med at producere egne dessertsnacks.

Underholdning

Sæt havespillene frem. Et spil viking eller kongespil, boccia og boule, ringspil eller havekroket kræver ikke meget forklaring og er god underholdning for både store og små gæster.

Trådløse højttalere sørger for musikken - så kan I afspille musik fra mp3 eller en telefon og slipper for et stort og besværligt haveanlæg eller halvdårlig lyd fra anlægget indenfor.

Drinks til havefesten

Drinks til havefesten skal være friske og nemme. En bowle eller store tappekrukker er oplagte. Så kan gæsterne forsyne sig selv, uden at nogen skal stå med servering eller mixe drinks hele aftenen. Masser af isterninger, udskåret frugt og spiselige blomster sætter farve og smag på drinksene. En alkoholfri version er også dejligt i sommervarmen, så der er noget at slukke tørsten i for alle. Vil du prøve noget ekstra festligt, kan du servere ispinde-cocktails. 

Hold øl, vin og vand kolde i en balje med is i skyggen - det ser festligt og overdådigt ud - og så er det dejligt nemt.

Mad til havefesten

Mad til havefesten må gerne være nemt, så der er overskud til gæsterne. En buffet er oplagt. I kan også vælge at grille og stille tilbehør og salater op på et buffetbord.

Engangsbestik gør rengøring og opvask meget nemmere og fås også i flotte versioner, der gør sig godt på bordet.
Husk at du kan få næsten alt til en vellykket havefest i Biltema - udover festteltet finder du alt fra hyggebelysning med LED-pærer, havespil, engangsservice, nem gulvbelægning, trådløse højttaler og havemøbler - så bliver det ikke nemmere.

Normale spørgsmål om partytelte

Hvor stort et partytelt behøver man?

Du bør vælge et partytelt som er stort nok til det antal gæster som skal sidde i teltet.

Hvad er forskellen mellem et partytelt og en pavillion?

Til forskel fra et partytelt, har en pavillion åbne sider.

Hvor meget koster et partytelt?

Biltema sælger partytelte som koster fra 449,-