Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Ethanolkamin

Ethanolkaminen eller ethanolpejsen giver samme hygge som en brændepejs uden at du skal have installeret skorsten, muret en pejs op, have brædne liggende og rense pejs og hjem for sod og aske. Ethanolkaminen brænder uden at svine eller afgive farlige partikler til miljøet. Ethanolkaminen afgiver dog kun begrænsede mængder varme til omgivelserne, så den kan ikke benyttes som varmekilde på de kølige dage - til gengæld kan du også nyde flammerne, selvom det er lunt i vejret.

De flot designede pejse skal blot stå på et stabilt underlag og kræver ingen besværlig installering. De kræver ingen tilladelse og brænder uden sod, lugt og røg. Ethanolpejsen giver flotte flammer og skaber en helt særlig stemning i hjemmet. Pejsen udgør et flot, dekorativt element i hjemmet, der øger hyggen. Den elegante æstetik passer ind i de fleste hjem og fylder ikke meget.

Hvordan virker en ethanolkamin?

Ethanolkaminen virker ved at en eller flere små beholdere til bioethanol placers i bunden af kaminen. Flammen tændes ved en væge, hvor den kan reguleres. I princippet virker en ethanolkamin på samme måde som et klassisk stormkøkken fra spejderturen - den ser bare lidt flottere ud. Desuden benytter man ethanol eller bioethanol som brændstof. Ethanol er produceret af planter som majs eller kartofler og er der derfor en miljøvenlig og fornybar brændselsresource.

Hvad koster en ethanolkamin?

En ethanolkamin behøver ikke at være dyr i sig selv - man skal blot være opmærksom på forbruget af ethanol, der er et af de dyrere brændstoffer. Derfor anbefales det heller ikke at benytte kaminen som varmekilde, da det hurtig kan blive dyrt i brændstof. Kaminen tjener først og fremmest til dekoration og hygge.

Er ethanolpejsen nem at installere?

En ethanolkamin er meget nem at installere - den kræver hverken skorsten eller andet aftræk og skal ikke bygges ind i væg. Ethanolkaminen skal bare pakkes ud af æsken, samles, ethanol påfyldes og derefter er den klar til brug. Vores ethanolkaminer kan placeres på sofabord, gulv og andre stabile, hårde overflader. Du skal bare være opmærksom på at de skal placeres mindst 1,4 m fra letantændelige materialer og mindst 2,5 meter fra vindue og gardiner.

Rengøring af ethanolpejsen

Ethanolpejse brænder uden sod eller aske og svinder derfor meget lidt. Selve pejsen og overflade kan rengøres med en fugtig klud, mens brændselsholderne kan skylles med varmt vand. Vær opmærksom på at ethanol kan plette på parket og andre overflader - hæld ethanol på brænderne over en hårdfør overflad ei tilfælde af spild. Spild af ethanol skal straks suges op med papir og vaskes efter med en våd klud - også hvis der spildes ned i selve bunden af pejsen. Ellers kan der udvikle sig brandfarlige dampe, når pejsen tændes.

Påvirkning af indemiljø

Bioethanol brænder så rent, at det ikke er nødvendigt med en skorsten. Ethanolen udleder kun damp og små mængder kuldioxid, når det brænder. Kaminen brænder dog først helt optimalt, når den er varmet op, og under opvarmningen kan den udlede minimale mængder partikler. Derfor bør pejsen kun bruges i store og velventilerede lokaler.
Brug desuden ethanol og brændsel af en høj kvalitet, der indeholder en høj andel ethanol, så du er sikker på ren forbrænding. EU-standarder foreskriver max-værdien for udledning af andre stoffer end vanddamp og CO2 for biopejse, der sælges i Danmark og andre EU-lande.

Tilbehør

Du skal også bruge ethanol til din kamin - desuden skal vægen udskiftes engang imellem. Begge dele får du selvfølgelig hos Biltema til en rimelig pris. Desuden skal du bruge en pejselighter med lang arm til selve optændingen.

Sikkerhed - Sådan bruger du en ethanolkamin

Selve ethanolkaminen og brændselsholderne bliver varme, selvom den ikke kan bruges som varmekilder. Den drives også af bioethanol, der er en stærkt brandfarlig væske - ellers kan det af gode grunde ikke bruges som brændstof til pejse. Derfor er det vigtigt at læse brugsanvisningen til din ethanolkamin og overholde sikkerheden, så du ikke risikerer brand eller personskader. Skader i forbindelse med ethanolpejse i Danmark har forkert brug som hovedårsag.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.