Kasserollen er en praktisk, lille gryde, og næsten uundværlig i et køkken.
Det er den du skal have fat, når du skal koge et æg, lave en portion sovs, når det er tid til havregrød om morgenen og risengrød til jul - eller når der står middag til én eller andre små retter på spisekortet.
Kasserollen i køkkenet
En kasserolle er smart, netop fordi den ikke er så stor - for det er faktisk ret svært at lave små portioner i store gryder! Er gryden for stor, vil maden hurtigere brænde på og blive sort, før den er færdig. Skal du bare koge et enkelt æg eller, er kasserollen også smart, da der ikke skal så meget vand i. Såkoger vandet hurtier og du bruger mindre strøm.
Kasserollerne fylder heller ikke meget i køkkenskabet og kan nemt stables i en større gryde eller stuves af vejen i et hjørne.
Smarte detaljer
Alt efter hvad du skal bruge din kasserolle til, kan du gå efter flere smarte detaljer. Laver du meget sovs i din kasserolle? Så er en hældetud praktisk. Er det derimod grød til junior, kan indvendig målangivelse gøre køkkenarbejdet nemmere.
Skal du lave en soufflé eller andre retter, der skal en tur ovnen, kan du kigge efter en kasserolle, der kan bruges både på blusset og i ovnen.
Hvad er forskellen på en gryde og en kasserolle?
Tja, gryder kan også være små - men små gryder har ører! Mens gryden har to flade ører, kokken kan holde fast i, har kasserollen derimod et enkelt langt håndtag. Det gør det nemmere at have et godt greb i kasserollen, mens du pisker bearnaise. Kasserollen er også en af de ældste grydetyper, og navnet stammer fra fransk; casserole, hvilket betyder lille metalgryde.