4 trin til en skinnende autolak

4 trin til en skinnende autolak

En autolak som skinner i solen er noget som de fleste gerne vil have. Specielt på den bil de selv ejer. Med den rette metode er det enkelt at få den perfekte lak på bilen! Hvis du passer på autolakken, så får den ikke bare en dyb og smuk glans, det giver også bilen en beskyttelse som gør at de udvendige dele holder længere. Vi viser dig hvordan du gør- trin for trin. Husk desuden på ikke at lade kemikalievandet løbe ud i regnvandsbrønden. Det kan derfor være en god idé at udføre bilvask i en bilvaskehal.

#1 Affedt - Affedtning af bilen

Begynd med at løsne det værste snavs på bilen. Det kan f.eks. være asfalt som sidder fast på lakken. Et affedtningsmiddel løsner op for asfalt, trafikfilm, sod, vejsalt og andet fedtet snavs/smuds. Påfør midlet på bilen og skyl det af igen inden affedtningsmidlet begynder at tørre.

#2 Vask - Rengøring af lak

Bland bilshampoo op i en spand med lunkent vand og vask hele bilen ved hjælp af en svamp. Skyl derefter hele bilen med vand og vær nøje med at skylle alt shampoo væk.

Tip!

Glem ikke fælgene når nu du er i gang! Fælgrengøringen reagerer med snavset og ændrer farve når den har løsnet snavset, og derefter er det bare at skylle fælgrensen bort.

# 3 Rengør lakken i dybden

Nogle typer af snavs klæber så tæt til lakken, at det er svært at fjerne det med affedtning eller shampoo. Med et Clay bar sæt fjerner du effektivt og forsigtigt forurenende stoffer, der akkumuleres på al bilmaling/lak over tid. Det fjerner let harpiks, pollen, asfaltpletter, tjære, flyverust og bremsestøv, blandt andet.
Bryd et stykke ler af, og form det til en flad pude. Derefter sprøjtes Clay Liquid (Inkluderet i Clay bar sættet) på en ca. 30x30 cm overflade og derefter trækkes leret med et let tryk i vandrette bevægelser over den sprayede overflade. Flod leret, når det har samlet sig snavs, og fortsæt behandlingen. Gentag proceduren, indtil du er gået over hele bilens malingsoverflade. Skyld derefter bilen og lad den tørre, inden du fortsætter til næste trin.

# 4 Polering af autolak

Lakrengøring/lakrens er et finkornet middel, der gendanner autolakkens glans og farvedybde. Påfør let over hele bilen ved hjælp af en voksapplikator. Indarbejd voksen indtil overfladen er skinnende, og vent derefter mindst 30 minutter, før du kører bilen.

Relaterede artikler

Specielværktøj til din bil

Specielværktøj til din bil

Find værktøj til de de fleste bilreparationer.

Trailer reservedele og trailer tilbehør – skift enkle trailerdele selv

Trailer reservedele og trailer tilbehør – skift enkle trailerdele selv

En trailer skal være sikker at køre med, og det er også nødvendigt at vedligeholde traileren.