Trailer reservedele og trailer tilbehør – skift enkle trailerdele selv

Når man ejer en trailer kan man ikke undvære den, og hvis man ikke har én så glemmer man at aflevere den – ikke sandt? En trailer skal være sikker at køre med, og det er også nødvendigt at vedligeholde traileren.

Når det kommer til trailer vedligehold og trailerklargøring, så er der mange trailer reservedele og trailer tilbehør som du selv kan skifte. Her i artiklen vil vi give tips til reparationer af traileren, som du selv kan foretage og når det er sagt, så er det ikke alt du bør kaste dig ud i at reparere selv – medmindre du har solid viden og erfaring med de mere krævende trailer reparationer. Vi vil komme ind på det meste fra montering af trailerpresenning til at montere trailer skærme. Læs med her.

Sæt trailerpresenning på traileren og skift presenning tilbehør

Vælg trailerpresenning efter målet på din trailer. I vores sortiment har vi i skrivende stund to trailerpresenninger i sortimentet, som findes i størrelserne 260x149 cm og 210x124 cm. Man behøver ikke være særligt fingernem for at montere overtrækket på de forskellige surreknopper hele vejen rundt.

83244

Du kan også benytte presenningbøjler for at beskytte din last mens du har presenning på. Det bliver ikke nemmere at montere, når bøjlen har en justerbar bredde på 1000 – 1500 mm.

Tip! Du kan også kontrollere din gamle presenning og eventuelt reparere den med en cykellap eller kraftig tape, hvis der er et mindre hul i den.

Skift støttehjul på traileren

Når man skal skifte støttehjul/næsehjul på trailer, er det ikke en større operation man skal i gang med. Man skal dog være opmærksom på vægten af sin trailer og max belastningen på det hjul man overvejer at købe. Samt om der er tale om en bremset eller ubremset trailer. Næsehjulet er en af de trailerdele som arbejder hårdest og over tid trænger til en udskiftning. Vi har både klemanordninger til støttehjul og støttehjulene i sortimentet.

Se næsehjul her>>

 

Støttebenet har også brug for vedligehold. Du bør smøre støttehjulets bevægelige dele med rustbeskyttende smørremiddel.

Ladlås

Undgå i mindre grad at tabe lasten med en ladlås på traileren. I vores trailer sortiment har vi forskellige typer af låse til ladet. Du finder bøjler, excenterlås og en række ladlåse, som skrues eller boltes fast på begge sider af ladet.

Kuglekobling med trækstang

Vi har to typer kuglekoblinger, som monteres lodret med to bolte. Begge er beregnet til 50 mm trækkugle. Den ene er lavet til rund trækstang og den anden er til firkantet trækstang.

En kuglekobling er også en trailerdel, som lever et hårdt liv.

Stænkskærm / trailer skærm

Biltema har et fint udvalg af trailer skærme og stænklapper til traileren. Alle sammen i plast/gummi og derfor med lav vægt. Selve monteringen varierer måske fra trailer til trailer, men skærmene monteres enten med popnitter eller bolte.

Trailerhjul

Kan du skifte dæk på bilen, så kan du højest sandsynligt også finde ud af at gøre det på din trailer. Bare husk afstand mellem boltene og antal af bolte på hjulnavet, ligesom på din bil. Så er du godt kørende.

Vi kalder vores trailerhjul for luftgummihjul og du finder de hjul som er velegnet til trailer herunder.

Trailerhjul>>

 

Kan dine trailerhjul køre videre? Så bør du tjekke dæktrykket jævnligt i begge hjul og især hvis traileren har stået stille i lang tid. Hvis det er tilfældet, så savner genbrugspladsen dig garanteret – ikke sandt? Kontroller manualen til traileren for maksimalt dæktryk.

Trailerlygter og trailerlys

Trailer reservedele som trailerlygter/trailerbaglygter finder du i vores Bil-MC afdeling. Vi har et stort udvalg af lygter til traileren. Inklusiv et udvalg af trådløse trailerlygter, som er perfekte til et midlertidigt behov for trailerlys.

Pas på din trailer med en klassisk trailerlås

En af vores mest populære produkter til traileren er vores trailerlås i solid kvalitet. Produktet er en klassisk trailerlås-antityveri-låseanordning, som den også kan kaldes.

83245

Trailerlåsen passer til de fleste kuglekoblinger (Maks. mål 85 x 85 mm) Hængelås medfølger samt et godt tip - lad være med at smide nøglen væk. Trailerlåsen er svær at skære op igen.

Trailer tilbehør som kan føles uundværligt

I vores sortiment har du god mulighed for at supplere med trailer tilbehør. Find blandt andet aluminiumskasser/trailerkasser til opbevaring på traileren.

Trailer stik og trailerkabler

7-polet eller 13-polet trailer stik? Uanset hvilken pol du bevæger dig på, så finder du trailer stik og trailerkabler hos Biltema, som matcher dit behov. Udvalget er stort og et trailer stik er tilpas nemt at montere. Bare pas på at benene i stikket ikke knækker.

Du finder også 7-lederkabel og påhængsadaptere til markedets bedste priser.

Se udvalg af trailer stik og trailerkabler>>

 

Vand i stikforbindelsen på trailerkablet?

Et velkendt problem på trailerkablet er, at ledningen med tiden kravler baglæns ud af stikkets aflastning. Så kan der komme vand ind i stikket. Så hold jævnligt øje med dit trailerkabel og sørg for, at ledningen bliver siddende inde i aflastningen på stikket.

Du skulle jo gerne køre trailer med lys på.

Styr på lasten med bagageremme

Få nu lasten spændt ordentligt fast med gode bagageremme. Hos Biltema ved vi, at din last er dyrbar – uanset hvad du transporterer. Derfor er det vigtigt, at du kan få de bedste produkter til at spænde din last fast. Alle vores bagageremme er af kraftig polyester eller nylon med stor holdbarhed og slidstyrke.

83243

Bagageremme og spændestropper>>

 

 

Trailer reparationer som du måske skal bede om hjælp til

Alt hvad der har med bremserne at gøre, såsom bremsebakker til træk og eventuelt et skift af akseltap/hjulaksel, er noget du kun bør gøre, hvis du har kendskabet på plads til det. For sikkerhedens skyld.

 

Se hele udvalget af trailer udstyr og trailer tilbehør>>

 

Relaterede artikler

Guide - vælg rigtigt elværktøj

Guide - vælg rigtigt elværktøj

Her guider vi dig til nogle af de elværktøjer som er gode at have derhjemme, og som du finder i vores smarte MultiX-serie 18V.

Lær at skifte hjul selv

Lær at skifte hjul selv

Lær det i 9 enkle trin.

Svejs sikkert derhjemme - dette behøver du vide

Svejs sikkert derhjemme - dette behøver du vide

Hvad behøver du overveje når du skal svejse derhjemme selv? Vi guider dig til en sikker svejsning.