Den store cykelguide

Den store cykelguide

Forår er cykeltid! Hos os finder du cykler til hele familien, både med og uden el.

Vi har et stort udvalg af cykler, der passer til alle, uanset alder og hvad du ønsker at bruge din cykel til.
Vores Yosemite-cykelserie er udviklet og gennemtestet til det nordiske klima og terræn. Således kan du være sikker på, at du finder en god cykel hos os.

Cykler til børn

Uanset om dit barn er ved at lære at cykle, eller allerede er i fuld gang med at cykle til og fra skole og fritidsaktiviteter, er det afgørende at have en cykel, man kan stole på. 

Hvis dit barn skal lære at køre på to hjul, kan en cykelstang være et godt hjælpemiddel.
73122

De fleste børne- og ungdomscykler i vores sortiment er udstyret med både fodbremse og håndbremse. En fodbremse betyder, at dit barn ikke har brug for så stærkt udviklet koordinationsevne, men fodbremsning kan også være en hindring, hvis dit barn kan lide at køre i terræn eller på ujævne veje.

Vi satser derfor på et bredt udvalg af cykler i alle størrelser. Se tabellen nedenfor for at finde en passende størrelse til dit barn:

74830

Mindre børn - For mindre børn er det vigtigt ikke at gå op i størrelse for tidligt. En god regel er, at barnet skal kunne nå jorden med begge fødder, når det sidder på sadlen.

En løbecykel uden pedaler, hvor dit barn sætter farten op og bremser med benene, kan være rart for de mindste. Det samme gælder trehjulede cykler eller løbehjul med støttehjul. Husk også støttehjulene til cyklen, indtil barnet er stabilt nok til at køre alene.

Til de større børn har Biltema en række juniorcykler.

73098

Cykler til voksne

Kører du mest småture i byen, er du en aktiv pendlercyklist, eller nyder du lange cykelture i skov og mark? Biltema har modeller til alle formål.

Klassisk

En klassisk model er perfekt til dig, der holder dig til kortere afstande, og hvor du sidder i en bekvem stilling, fordi sadlen er bred.

Du sidder oprejst, og styret er højt med buede håndtag indad. De klassiske modeller er ofte udstyret med bagagebærere og cykelkurve – praktisk, hvis du for eksempel vil købe ind på vej til eller fra arbejde.

Mountainbike

Hvis du vil køre i skov og mark, kan en mountainbike være noget for dig. Så er det smart at tænke lidt ekstra på både hjulstørrelse, antal gear, bremser og affjedring.

En større hjultype betyder, at cyklen løber lettere og er velegnet på asfalt, mens mindre hjul er egnet til dem, der kan lide at køre i mere krævende terræn. Mindre hjul er også velegnede, hvis du ikke er så høj. Hvis du kører aktivt, er det en god ide at vælge en mountainbike med en hydraulisk skivebremse i stedet for den traditionelle V-bremse.

En skivebremse bremser bedre og blødere samt kræver mindre vedligeholdelse. Den slider ikke på fælgen, fungerer godt, selvom det er vådt, og fungerer på bedre dæk, der ofte bruges på mountainbikes.

Hvis du cykler meget i terræn, gør en affjedret forgaffel kørslen mere behagelig, sikrere og sjovere. En låsbar forgaffel er også praktisk, når du kører på plant underlag i ny og næ. En justerbar forgaffel er god, hvis du normalt kører i forskellige typer terræn og har brug for forskellig affjedring afhængigt af, hvordan vejen ser ud.

Elcykler

Interessen for elcykler stiger for hvert år, der går. At kunne tage på længere ture med små børn, eller cykle på arbejde uden at blive svedig - det er simpelthen et rigtig godt argument for mange.

Vi har elcykler til mange forskellige formål, fra klassisk elcykel med bagagebærer, fodbremse og kurv, til moderne og lidt sportslige modeller til aktiv og varieret cykling.

Foldbare elcyke

Vores foldbare elcykel er et af vores populære produkter. Den kan nemt foldes sammen for at kunne tages med på ferietur, for eksempel i en autocamper, campingvogn eller båd.

En anden favorit er elløbehjulet E-kick. Elløbehjulet har en maksimal hastighed på 20 km/t, er sammenklappeligt og nemt at transportere.  

Alle elcykler er udviklede og gennemtestede til det nordiske klima og terræn.

Cykeltilbehør

Cykelsæsonen kræver også tilbehør. Det vigtigste tilbehør er hjelmen, og i vores sortiment finder du hjelme til både voksne og børn. Begge hjelmtyper er udstyret med Mips, som beskytter mod rotationsbevægelser.

Børnehjelmen har desuden et grønt sikkerhedsspænde, der sikrer, at hageremmen løsner sig, hvis barnet skulle hænge fast i noget, f.eks. på legepladsen.

Cykling for børnene

Er det på tide, at barnet lærer at cykle? Med en smart cykelstang, der nemt kan fastgøres bagpå, har du fuld kontrol, indtil dit barn er sikker på cyklen. Et gashåndtag med en motorcykellyd, der monteres på styret i stedet for det normale cykelhåndtag, gør straks cyklen sjovere. Når du drejer på håndtaget, lyder det som en motorcykel, der giver gas. 

Hvis du har børn, der ikke cykler selv, kan en cykelbarnestol være praktisk for at komme ud på cykeltur. Og glem ikke beslag til stolen, perfekt hvis barnestolen skal flyttes mellem forskellige cykler.

Dejligt at have:

  • Skærme
  • Støtteben
  • Bagagebærer
  • Lys
  • Ringeklokke
  • Cykelstativ til bil

Relaterede artikler

Oplev vores cykler

Oplev vores cykler

Gå på opdagelse i vores udvalg af cykler, uanset om du er en ivrig sportscyklist eller den glade bycyklist.

 Cykle med børnene!

Cykle med børnene!

Der er mange fordele for børn at cykle, udover det mest åbenlyse, at det altid er godt at bevæge sig rundt. Læs mere om at cykle med børnene her.

Cykelservice - du gør det selv

Cykelservice - du gør det selv

Med vores guider udfører du selv cykelservice.