Guide - vælg rigtigt elværktøj

Guide - vælg rigtigt elværktøj

Er du en ivrig hjemmetømrer og gør-det-selv-type, eller måske en, der ønsker at lære mere om, hvordan man gør, og hvilke værktøjer man har brug for? Måske har du drømme og ambitioner om ting, du vil lave om, reparere eller fikse i hjemmet, men ikke de rigtige værktøjer?

Uanset hvordan dine tidligere erfaringer eller viden er, vil denne vejledning være praktisk. Her guider vi dig igennem nogle af de elværktøjer, der kan være gode at have derhjemme, og som du finder i vores smarte MultiX serie 18V. I MultiX-serien 18V bruger du ét og samme batteri til flere forskellige maskiner. Vores MultiX-serie af værktøjer og maskiner, der bruger det samme 18 volt batteri, fås også i en 18V Pro-serie.

80213
80215
80214

Hvad er så forskellen mellem 18V-serien og 18V Pro-serien?

Alle maskiner i de to serier bruger det samme batteri og er ledningsfri. Maskinerne i 18V Pro er børsteløse, hvilket betyder, at du får en mere energieffektiv motor med længere levetid. Det er ganske enkelt lidt kraftigere maskiner.

Multi X – ét batteri, mange muligheder

Med vores MultiX-serie bruger du nemlig det samme batteri til alle de forskellige værktøjer og maskiner, der indgår i de enkelte serier. At kunne bruge det samme batteri til flere værktøjer og maskiner sparer dig både tid og penge – og er fleksibelt at bruge! Husk, at batteri og lader sælges separat!

Flere fordele ved Multi-X

Bore- og skruemaskiner

En bore- og skruemaskine er altid god at have i hjemmet, fordi det er et så alsidigt værktøj, som du kan drage fordel af til mange forskellige byggeopgaver. Med bore- og skruemaskine kan du, som navnet siger, både bore og skrue.

Når du skal vælge bore- og skruemaskine, skal du tage udgangspunkt i størrelsen og omfanget af det arbejde, du skal udføre. Selvfølgelig skal du også tage højde for, hvilket materiale du borer og skruer i. I vores sortiment finder du blandt andet bore- og skruemaskiner, der er børsteløse og udstyret med en metalpatron. Værktøjerne er endda udstyret med indbyggede lygter, så du kan arbejde effektivt.  Vores bore- og skruemaskine HDB 18V har også en slagfunktion, der gør den utrolig effektiv.

Rundsav

Hvis du skal skære træ eller flække forskellige materialer som træ og plast, kan du få brug for en rundsav. Rundsaven og dens batteri er nemme at tage med overalt, hvor du skal bruge den. En rundsav bruges hovedsageligt til grovskæring og er ikke lige så velegnet til finere skæring.

Hos os hos Biltema finder du to forskellige varianter af rundsaven, en i 18V-serien og en i 18V Pro-serien. Begge rundsave er stabile save med parallelanslag og vinkelindstillelig fodplade af støbt aluminium. De er begge udstyret med laser, støvsugertilslutning og grebsvenlige gummibeklædte håndtag. Den store forskel er, at rundsaven i 18V Pro-serien har en børsteløs motor.

Sprøjtepistol

Brug af en sprøjtepistol, når du maler derhjemme, sparer dig både tid og kræfter. Da du holder sprøjtepistolen på afstand, når du maler, får du også altid et jævnt og pænt resultat. Du kan blandt andet bruge sprøjtepistolen, når du skal male bl.a.vægge, lofter, døre, facaden, møbler, hegn eller køkkenlåger. Maskinen er nem at rengøre, fordi du kan fjerne motordelen og derefter kun rengøre plastdelene effektivt.

Fordele ved en sprøjtepistol:

  • Du får et jævnt resultat
  • Du får et flot resultat på overflader med struktur
  • Malearbejdet går hurtigere og lettere

Limpistol

Skal du sysle, lave krea eller dekorere med mosaik? Så synes vi, at du skal investere i en limpistol!

Limpistolen er et alsidigt værktøj, som du kan bruge til at lime træ, plast, skumplast, tekstil, fliser, keramik og andre skrøbelige materialer.

En limpistol skal ikke bruges til at lime tungere eller større ting, men er perfekt til hobbyer og sysler eller mindre reparationer som tætning af huller og samlinger, eller hvis du for eksempel skal ompolstre en stol og supplerer limningen med yderligere fastgørelser.

En stor fordel ved en limpistol er, at værktøjet er hurtigt at bruge, det tørrer hurtigt, og du kan bruge limpistolen med stor præcision, hvilket betyder, at du kan bruge den til både fint håndværk og mindre snedkerarbejde.

Multiværktøj

Multiværktøjet bliver hurtigt din bedste værktøjsven, da det har flere forskellige anvendelsesområder. Afhængigt af hvilket værktøj du har udstyret dit multiværktøj med, kan du bruge det til at skære, slibe, polere, save, fræse eller skrabe.  Takket være det faktum, at multiværktøjet er smalt og langt, er det særligt velegnet til præcisionsarbejde på mindre overflader og hjørner. Vores multiværktøj har et oscillerende bevægelsesmønster, hvilket giver et flot resultat ved f.eks. slibning.

Slagboremaskine

En slagboremaskine kan bruges til at bore i stenmateriale. Slagboret roterer ligesom en skruetrækker, men har også en slagfunktion, hvilket gør den kraftigere, når du borer i stenmateriale. Derfor bruges slagboremaskiner til boring i hårdere materialer som beton, træ eller gips.  Vores slagboremaskiner er konstrueret med et SDS+-fatning.

Hvad er forskellen mellem slagboremaskine og borehammer?

Forskellen er, at en borehammer kan udføre slagboremaskinens arbejde, men ikke omvendt. Borehammeren er udstyret med en huggefunktion, hvilket indebærer, at du kan slå den roterende bevægelse fra og kun bruge slagfunktionen, hvilket er at foretrække, hvis du skal rive fliser ned eller lignende.

Slibemaskine

Slibemaskinen er et populært værktøj i mange hjem. Uanset om du renoverer køkkenet, bygger en bænk til hallen eller et nyt hegn rundt om huset, har du altid gavn af en slibemaskine. Med Biltemas slibemaskine kan du tørslibe træ, plast og metal, og med forskellige typer slibepapir bestemmer du selv, hvor grov slibningen skal være. Vores slibemaskine sliber med et oscillerende bevægelsesmønster, hvilket giver et flot resultat.

Slibemaskinen har også en støvsugerstuds, så du ikke behøver at feje støv og flager op, der er slebet af. Bemærk, at det kun er 18V, 2.0 Ah batteriet, der passer til vores slibemaskine.

Stiksav

Et stiksav er et nyttigt værktøj, som du kan bruge til at udføre figursavning. Hvis du er "gør-det-selv-mand", vil du garanteret støde på projekter, hvor en stiksav vil gøre dit arbejde lettere.

Stiksaven har en vinkelindstillelig bundplade og en kompakt udformning, der giver dig mulighed for at bruge stiksaven også på snæver plads. Stiksaven er let at manøvrere.

Afhængigt af hvad du skal save i, skal du også købe en stiksavsklinge, der er egnet til netop det materiale, du skal arbejde i. I vores sortiment finder du blandt andet stiksavsklinger, der er allround, til tynd metalplade og blødt stål samt til hårdt og blødt træ. 

Bajonetsav

Bajonetsaven er et godt værktøj at have i hjemmet, når du skal udføre groft arbejde som nedrivning eller byggeprojekter, hvor du skal save igennem plast, metal, træ, gips, glasfiber og letbeton. Du kan også med fordel bruge din bajonetsav i haven, når du klipper eller beskærer grene, buske og træer. Vores bajonetsav i Pro-serien er også udstyret med en børsteløs motor.

Alt indenfor elværktøj

Relaterede artikler

Sådan renoverer du derhjemme - Gør-det-selv

Sådan renoverer du derhjemme - Gør-det-selv

Er det tid til at renovere? Hvorfor ikke gøre det selv? Vi guider dig!

Orden og styr på drømmegaragen

Orden og styr på drømmegaragen

Med indretnings- og opbevaringsløsninger fra Biltema kan du forvandle din garage til en rigtig drømmegarage.

Når børnene flytter hjemmefra - få tips til renovering af hjemmet

Når børnene flytter hjemmefra - få tips til renovering af hjemmet

Når børnene flytter hjemmefra kan det føles tomt. Men det er også en unik mulighed for at renovere og bygge om.