Når børnene flytter hjemmefra, kan forældrene begynde et nyt liv - 5 tips om renovering af hjemmet

Når børnene flytter hjemmefra, kan forældrene begynde et nyt liv - 5 tips om renovering af hjemmet

Den længe ventede og frygtede dag kommer ubønhørligt, og det ændrer hverdagen for altid. Et barn, der forlader hjemmet, er en følelsesmæssig omvæltning for de forældre, der efterlades til sørgmodigt at mindes barnets første skridt, den første løse tand og den første skoledag. På den anden side er et ungt menneske, der prøver sine vinger, også en stor kilde til enorm stolthed og glæde for forældrene.

Den nye fase i de unges liv betyder også frihed: forældrene får en unik mulighed for at renovere hjemmet!
Vi har samlet nogle renoveringstips, der hjælper dig med nemt at opgradere dit barns værelse til et nyt formål.

Når den sidste flyttekasse bæres ind i barnets nye hjem, slutter et livsafsnit. Det er ofte hårdere for forældrene end for barnet.
Når man står over for en stor og dybtgående forandring, gribes man af alle slags følelser og tanker, og de er alle ganske i sin orden. Det vigtigste er at give sig selv lov til at sørge over afslutningen af en betydningsfuld tid. Samtidig kan du også opmuntre dit barn til at leve et selvstændigt liv og tilbyde støtte undervejs, når det er nødvendigt. Sådanne øjeblikke kommer, det er helt sikkert.

Barnets flytning hjemmefra betyder også frihed for jer, der er forældre. Det rejser spørgsmålet om, hvad man skal gøre med det værelse, hvor barnet boede. Når barnet er flyttet ud, er det en god ide at foretage ændringer i hjemmet. Det er fornuftigt efterhånden at bruge det ledige værelse til noget andet. Man kan gøre værelset til gæsteværelse eller arbejdsværelse, bibliotek, hobbyrum eller hvad du har drømt om i årenes løb. Det er ikke svært at opgradere værelset!

5 tips til renovering af et tomt værelse

1. Med det rette værktøj bliver renoveringen meget lettere

Sørg for, at du har alt nødvendigt værktøj og renoveringsmateriale, før du begynder at arbejde. Hos Biltema finder du det rigtige værktøj til både store og små renoveringsprojekter.

Se vores sortiment af skruer, plugs och møtrikker

2. Giv værelset et nyt udseende – mal eller tapet væggene

Du kan nemt give det tomme værelse et nyt udseende ved at male eller tapetsere væggene. Hvilken farve har væggene i det værelse, du altid har drømt om? Nu er det tid til at realisere dine vildeste drømme med malerpenslen i fuldt sving. Er der en følelse af ro, du vil formidle med et diskret farveskema? Uanset hvad du vil opnå, kan du gå til Biltema og købe maleudstyr og maleværktøj samt tapetsereværktøj af høj kvalitet.

Vores malingsortiment

3. En praktisk opbevaringsløsning holder orden i sagerne

Et tomt værelse betyder også opbevaringsplads – og det kan man jo aldrig få for meget af. Reolsystemer og opbevaringshylder holder orden i det nye gæste-, arbejds- eller hobbyværelse. Når alt har sin egen plads, er det let at holde værelset pænt og ryddeligt. Hobbyartiklerne eller kontorartiklerne er lette at finde, hvis du ordner dem i opbevaringsbokse med låg. En skammel med opbevaring er både hyggelig og praktisk. En flettet kurv er et trendy indretningselement, som også kan bruges som opbevaring.

Se vores smarte opbevaringsløsninger

4. Skab en varm stemning

Det er nemt at skabe stemning i et renoveret værelse. Forskellige plaider, fåreskind, duftlys og lanterner spreder en følelse af trivsel i både gæsteværelser og biblioteker. Det mønstrede bomuldstæppe blødgør stemningen, og vaserne af genbrugsglas tjener som smukke detaljer, for eksempel på en bogreol.

Oplev vores brede sortiment til indretning

5. Indrammede fotos vækker minder

Når et barn flytter hjemmefra, forsvinder de vidunderlige minder ikke. Mange af minderne er også blevet udødeliggjort på fotografier. Det tomme værelse kan indrettes med familiefotografier fra forskellige stadier af livet. Hos Biltema finder du fotorammer i forskellige størrelser malet sorte eller hvide, hvor de dejlige fotografier kommer til deres ret. På en fotohylde kan du lade dine fotos og andre vigtige minder stå fremme.

Du finder vores fotorammer her

Træn derhjemme

Ja, børnenes gamle værelser kan få mange nye anvendelser, hvor det kun er fantasien, der sætter grænser. Måske kan du indrette det til et motionscenter, så du kan træne derhjemme?

Vi har mange effektive træningsredskaber og praktisk træningstøj i vores Yosemite-serie, der er skabt med det nordiske klima for øje. 

64219

Udforsk vores træningssortiment fra Yosemite

Som sagt er det bare fantasien, der sætter grænser for, hvad du vil gøre med værelserne, så tag bare fat! Gør dine renoveringsdrømme til virkelighed!

Relaterede artikler

Huskeliste når du flytter hjemmefra

Huskeliste når du flytter hjemmefra

Inden du skal flytte hjemmefra til studenterboligen skal du være forberedt på at flytningen kræver en hel del arbejde. Her følger nogle tips til at gennemføre flytningen og begynde at nyde studenterlivet!

Køb gamingudstyr for hele familien

Køb gamingudstyr for hele familien

Uanset behov og ambitionsniveau, eller hvis du arbejder hjemmefra, kan du finde godt gamingudstyr og tilbehør hos Biltema.

Sådan renoverer du badeværelset selv

Sådan renoverer du badeværelset selv

Skal du renovere eller bygge badeværelse? Hvor godt! Ved en renovering eller nybygning af vådrum findes der en del ting du skal have styr på. Vi guider dig!