Lav mad udendørs - eller et enkelt udendørs køkken?

Lav mad udendørs - eller et enkelt udendørs køkken?

Der er ikke meget, der slår madlavning udendørs om sommeren, hvad enten det er på grillen derhjemme eller på en primus ude i naturen! Det er praktisk og nemt at lave mad udenfor, og hele familien kan være med.

Grilning

Sommertid er grilltid. Stort set alt kan grilles, fra grøntsager og frugt til grillspyd, fisk og pizza. Hos os finder du et stort udvalg af grill til alle behov i forskellige størrelser og prisklasser.

Gasgrill

Vores gasgrill er nemme at fyre op og regulere varmen med, og vælger du en af modellerne med sidebrænder, kan du lave sauce og andet tilbehør uden at skulle forlade grillen. I vores kombigrill får du alt i ét med både gasgrill, kulgrill, rygegrill og kogeplade. En grill til grillentusiasten!

Kulgrill

En kulgrill giver maden den klassiske røgede grillsmag, og hvis du er en rigtig grillentusiast, er denne måde at grille på nok at foretrække. Det kræver lidt mere tid og forberedelse, men hvis du vælger grillbriketter, kan du grille i lang tid ved en jævn temperatur. Vi har kuglegrill, tøndegrill og sammenklappelige kulgrill i vores sortiment.

Elektrisk grill

En elgrill kan bruges både indendørs og udendørs, men det kræver, at du har adgang til et strømudtag i nærheden. Den er let at bruge og bliver hurtigt varm. Med vores bordgrill kan du desuden grille med lukket låg og åbne det 180°. Så får du to plader at grille på. Rengøring er også meget nemt, da både grillpladen og olieopsamleren kan vaskes i opvaskemaskinen.

 

Rygning

Rygning er en gammel tilberedningsmetode til kød og fisk, der giver en særlig smag, som mange elsker. Til dig, der kan lide at ryge, har vi også rygetønder, røgegrill og rygebokse.

Grilltilbehør

Grillredskaber som grilltang og grillspade er en nødvendighed, når du skal grille, hvilket gør madlavningen nem og sikker. Til selve madlavningen er en pizzasten uundværlig, når man skal stege pizzaen på grillen, og et grillstativ til kylling giver et saftigt og mørt resultat.

Vi har selvfølgelig det, du skal bruge til at fyre op i grillen eller ryge med – alt fra kul og briketter til røgspåner af rødel eller bøg. Vi skal også fremhæve vores smarte picnicposer, som nemt kan tages med i sækken, og som du ikke skal bruge antændingshjælp til. Læg posen på grillen, og tænd den med en lighter eller en tændstik.

Placering af grillen

Vælg et passende sted, alt efter hvordan vejret er. Vinden påvirker grillens effektivitet, så det tilrådes at placere grillen på et afskærmet sted. Grillen bør ikke placeres indendørs, under et tag eller for tæt på en væg, da det øger risikoen for brand og røg. Vælg også et fladt og stabilt underlag til grillen.

Husk at rengøre grillen

Hvis grillen ikke har været brugt et stykke tid, eller hvis du vil rengøre den efter vinteren, skal den rengøres grundigt. Grillristen og grillen skal rengøres grundigt med en grillbørste. Delene skal også smøres med olie. Ovn- og grillrens er perfekt til rengøring af grillristen.

Rengør grillen grundigt ved at vaske disse dele med sæbevand og en opvaskebørste. Lad grillen lufttørre, eller varm den op et lille stykke tid, så den tørrer hurtigere. Husk at lade grillen køle helt af, hvis du stiller den væk efter rengøring.

74974

Udekøkken

Hvis du vil have mest muligt ud af at lave mad udendørs, kan du lave et enkelt og flot udekøkken ved at bruge en robust arbejdsbænk, gerne med en hylde til opbevaring, hvor du kan montere køkkenredskaber, skåle, gryder og alt muligt andet, du måtte få brug for til madlavningen. Grillen bør stå relativt tæt på arbejdsbænken, men husk at tage højde for varme og ild.

Det skal du bruge:

 • Arbejdsbænk
  Helst med opbevaringsplads nedenunder.
 • Opbevaring
  Hylde til køkkenudstyr eller vægmonteret knagerække til ophængning af køkkenredskaber.
 • Vask med vandhane
  Installer en vask og en vandhane, så du kan vaske op og skylle ting under rindende vand.
 • Husholdningsudstyr
  Alt, hvad du skal bruge for at kunne lave mad ude i haven.
74953

På turen

Forskellige ture kræver forskellige typer udstyr, alt efter om du kører i bil til det sted, hvor du skal lave en picnic, eller om du skal bære udstyret langt og har brug for let udstyr. 

Bærbare og sammenklappelige grill

En sammenklappelig grill er nem og praktisk at have med på stranden, på camping eller på en biltur, hvor du ikke skal gå ret langt. Vi har bærbare grill, der drives med enten gas eller kul. Vores smarte picnicposer, som vi nævnte tidligere, er perfekte at have med på tur.

Gaskøkken

En topmonteret brænder, der skrues fast oven på gasbeholderen, er den enkleste type, fordi den vejer mindst, fylder mindst i sækken og er den mest overkommelige udgave af et gaskøkken. Ulempen ved denne type er, at den let bliver lidt tung for oven, når der sættes en kedel på, og derfor let kan vælte.

En gasbrænder med tre ben, som står for sig selv, er langt mere stabil og fylder heller ikke så meget i sækken, da den kan klappes sammen.

Fordelen ved et gaskøkken er, at det har god varmeeffekt, brænder rent (soder ikke), er let og sikkert at bruge. Det, du skal bruge udenfor, er selvfølgelig en gasbeholder, en gryde og eventuelt en vindskærm.

Stormkøkken

Med et stormkøkken med en spritbrænder får du det hele i ét! Et stormkøkken fylder derimod mere, da disse ofte er komplette kogesæt med en sokkel, der fungerer som vindskærm. Det har ikke den samme varmeeffekt som gas og er som regel længere tid om at varme maden. Fordelene ved et stormkøkken er, at det er meget enkelt og overkommeligt.

Om bålforbud:

 • I tørkeperioder kan der i Danmark lokalt udstedes afbrændingsforbud, der forbyder al brug af åben ild og grill. Det er derfor altid en god idé at tjekke, hvad der gælder i din kommune.

 

 

 

Relaterede artikler

Sådan skaber du en WOW-følelse i ditt drivhus

Sådan skaber du en WOW-følelse i ditt drivhus

Drivhuset behøver ikke kun at være et sted for planter, det kan også være et sted til afslapning. Kun fantasien sætter grænser. Læs mere hvordan du laver en wow-effekt i dit drivhus.

Sådan gør du udearealet klart til sommeren

Sådan gør du udearealet klart til sommeren

Solen varmer og det er på tide at gøre haven og udearealet klart til sommeren. Vi ser på hvordan du kan gøre det!

Syv tips til udebelysning i haven

Syv tips til udebelysning i haven

Ved at placere forskellige typer belysning på forskellige steder i haven kan du skabe dynamik og et hyggeligt udemiljø. Læs mere hvordan!