Gør traileren forårsklar - se hvordan

Gør traileren forårsklar - se hvordan

Gennem det seneste årti er antallet af danskere med trailer steget støt. Den tohjulede følgesvend er uundværlig for mange i sommerhalvåret, når turen går til genbrugsstationen. Få ekspertens råd til en forårsklar trailer.

Foråret står på spring og ligeså havesæsonen. For husejerne betyder det læssevis af haveaffald, der skal køres på genbrugsstationen, og for en stund har traileren forvist hunden og indtaget pladsen som menneskets bedste ven. Danmark er et af de europæiske lande med flest trailere i forhold til indbyggere, og ifølge tal fra Danmarks Statistik er antallet af påhængsvogne i de danske husholdninger steget med 29 procent de sidste ti år. (Tal fra 2020)

Hos Biltema kan vi nikke genkendende til, at stadig flere danskere springer ud som trailerejere.

I dag er det som husejer svært at komme udenom trailerens fortræffeligheder. Under coronakrisen har vi tilbragt mere tid i hjemmet end normalt, og havearbejde og handyman-projekter, hvor værdien af en god trailer ofte er til at få øje på, er blevet prioriteret højt, siger Per Normann, der som trailerekspert hos Biltema har travlt med trailerprodukterne.

Gør traileren forårsklar

Efter sidste års slid og et længere vinterhi bør traileren få en grundig gennemgang, så den er forsvarlig at bruge i de kommende måneder. Det mener Per Normann, der foreslår, at man gennemgår følgende tjekliste, inden traileren tages i brug i den nye sæson.

1. Tjek for råd i trailerbunden

I løbet af vinteren, hvor mange trailere har stået stille, kan der nemt have samlet sig vand i bunden. Er traileren af aluminium, skal den blot tømmes, men hvis bunden er af træ, bør du tjekke, at brædderne er stabile, og der ikke er gået råd i dem. Hvis du ikke allerede har en, kan du overveje at investere i en presenning, som kan holde vandet ude.

2. Gå dækkene efter

Ligesom på bilen er trailerens dæk vigtige for sikkerheden. Mål, at dæktrykket er, som det skal være, og gå slidbanerne efter, og tjek at dækmønstret er mindst 1,6 centimeter dybt. Forsikr dig også, at dækkene ikke er mørnet i siderne.

3. Undersøg lygter og ledninger

Det er alfa og omega for sikkerheden, at trailerens lamper virker efter hensigten. Gennemgå derfor samtlige lys, og se, om nogle af pærerne er sprunget, og udskift dem i så fald. I dag foretrækker mange LED-lygter, som er nemme at montere og giver et kraftigt lys. Hvis ikke det hjælper at skifte pæren, kan problemet skyldes en dårlig forbindelse i stik, stikdåse eller eventuel adapter på traileren eller anhængertrækket.

4. Smør bevægelige dele på traileren

For at traileren kan hjælpe dig optimalt er det en god idé at give de bevægelige dele smøremiddel. Tjek, at hjullejerne og trækkuglen er ordentligt smurt.

Alt i trailer tilbehør>>

Relaterede artikler

Trailer reservedele og trailer tilbehør – skift enkle trailerdele selv

Trailer reservedele og trailer tilbehør – skift enkle trailerdele selv

En trailer skal være sikker at køre med, og det er også nødvendigt at vedligeholde traileren.

Det er tid til havearbejdet

Det er tid til havearbejdet

Foråret er over os, og haveejernes fingre kribler efter at komme i sving i haven. Få haveekspertens tips og tricks til, hvordan du kommer godt i gang med havearbejdet.

Lær at skifte hjul selv

Lær at skifte hjul selv

Lær det i 9 enkle trin.