Vi julehygger som aldrig før – rekordsalg af lyskæder og julevarer

Vi julehygger som aldrig før – rekordsalg af lyskæder og julevarer

I skyggen af corona har danskerne opprioriteret julehyggen. Det mærker detailgiganten Biltema, hvor salget af julevarer når nye højder.

Ovenpå det coronaramte 2020 har vi for alvor fået øjnene op for de nære værdier, og hjemlige sysler og hygge i familiens skød bliver højt prioriteret. Nu vidner salgstal fra detailkæden Biltema om rekordstort salg af julevarer, og tendensen er ifølge trendforsker Mads Arlien-Søborg ikke overraskende.

Alle mulige former for håndarbejdssysler er virkelig blusset op under corona. Mange har været hjemme og haft god tid, og samtidig er det typisk, at vi vender os mod det nære og håndgribelige, når der er usikkerhed ude i verden. Vi har set det efter 9/11, efter finanskrisen og nu ved COVID-19, og det er en helt naturlig reaktion på en krise, siger Mads Arlien-Søborg og understreger:

Jeg er overbevist om, at tendensen vil være særligt tydelig i den kommende tid frem mod jul. Det er jo altid en højtid med fokus på det nære, men med forsamlingsforbud går vi en jul i møde, hvor mange menneskelige relationer ikke kan udspille sig, og i stedet vil der sandsynligvis være meget fokus på de håndgribelige sysler.

 

Oktober sætter rekord i salg af julevarer

Detailkæden Biltema satte i 2019 rekord med det bedste salg af julevarer nogensinde. Rekorden ser dog ud til at blive slået i år, hvor oktober måneds omsætning på julevarer var 25 procent højere end i oktober sidste år.

Det er især indendørs og udendørs LED-lyskæder, samt en masse forskellige ting til oppyntning og kreative juleprojekter, der er gået som varmt brød. Det kunne da tyde på, at danskerne har tænkt sig at gøre lidt ekstra ud af julehyggen i år, siger Per Normann, der er varehuschef i Biltema.

Han giver her sine bud på, hvordan du let kan skrue op for den gode julestemning.

Pimp julebelysningen. Over hele landet har danskerne i den grad taget julebelysning til sig, og LED-lyskæder er især en populær vare. Hvis du vil give den ekstra gas med belysningen, så findes de i et hav af farver. En flok lysende pingviner, på altanen eller dørtrinnet vil også kunne få din bolig til at skille sig ud fra naboerne.

Skab stemning med duft. Lugtesansen har den mest direkte vej til hjernen, og derfor fremkalder dufte ofte stærke minder og følelser i samme øjeblik, de rammer næsen. Du kan tage appelsiner med nelliker eller grangrene ind i huset, eller prøv for eksempel med duftlys, der spreder en duft af vinteræble i hjemmet, til at skabe den rette julestemning.

Lav juledekorationer. Juledekorationen er en helt central del af den danske jul, og en stensikker stemningsskaber i hjemmet. Få fat i en klump ler og nogle gode stearinlys, og klø så på med gran, glimmer, og hvad hjertet ellers begærer.

 

Biltema er med 150 varehuse en af Nordens største kæder af detailforretninger. Biltemas sortiment udvikles hele tiden, og i dag findes mere end 19.000 produkter inden for kategorierne bil og motorcykel, båd, fritid, hjem, kontor og teknik, byggeri, bilpleje og værktøj. Læs mere på biltema.dk