Biltemas miljøvenlige byggeri

Biltemas miljøvenlige byggeri

Biltema bygger løbende nye varehuse og vil øge tempoet i dette nybyggeri. Altid med miljø og bæredygtighed som ledestjerner.

At bygge forsigtigt, nøje og omkostningseffektivt kvæver bygherrer af højeste klasse. Derfor samarbejder Biltema med lokale byggefirmaer med håndværkere af højeste kvalitet, som kan klare så komplekse byggerier som et nyt, stort Biltema-varehus.

Træge huse

Biltema bygger såkaldte træge huse. Specialbeton anvendes således til både vægge og lofter. På den måde er vejrforandringer indendørs ikke mærkbare, hvilket skaber et behageligt klima for både kunder og alle medarbejdere. Udover det lægges der også et ekstra tykt lag isolering på taget. Det hjælper varehusene til ikke at reagere på vejrforandringer og er brandsikkerhedsmæssigt godt.

Betonvæggene nedbryder også bilernes udstødningsgasser. Derudover kan betonen holde sig ren, fordi materialet nedbryder alger, mos, snavs og graffiti.

Til gulvet i Biltema-varehusene anvendes granit, et naturmateriale, der kun bør rengøres med en roterende børste og rent vand. Det betyder, at der ikke er brug for kemikalier.

LED

Belysningen er tilstedeværelsesstyret. Det betyder, at belysningen kun er tændt, når der er nogen i rummet. LED bruges som lyskilde. Takket være dette er der sparet hundedtusindvis af kilowatttimer.

Varehusets vinduer er selvrensende. Dette reducerer behovet for at vaske dem. Og reducerer brugen af kemikalier.

Biltema finder hele tiden nye smarte løsninger til at effektivisere byggeriet af nye varehuse sammen med dygtige byggefirmaer. På den måde får vi endnu flottere, miljøklogere og mere bæredygtige varehuse.

Solcellepaneler

I 2022 påbegyndte Biltema sin største miljøinvestering i koncernens historie. For at sikre adgang til energi og i sidste ende blive selvforsynende satser Biltema på at installere solceller på alle sine ejendomme. Ud over at forsyne vores varehuse og lagre med energi vil et eventuelt overskud i sommermånederne blive solgt tilbage og dermed bidrage til mere vedvarende energi på markedet.

Læs den danske pressemeddelse her om solcellerne og miljøinvesteringen.