Vores fokusområder

Vores fokusområder

Formålet med Biltema Foundation er at bidrage til en bedre verden ved at støtte projekter inden for forskning, sundhed og uddannelse og være til stede, når en katastrofe rammer et land, en region eller en befolkning. Her kan du læse mere om de fokusområder, som fonden har valgt at arbejde med.

Forskning

Hvert år dør tusinder af mennesker i Danmark af kræft, men takket være forskning overlever flere og flere mennesker. Biltema Foundation´s ambition er at hjælpe kræftforskningen med at tage nye skridt fremad og støtter derfor AGORA Translational Cancer Research Center i Lusanne, Schweiz. AGORA blev grundlagt med visionen om, at tværfaglige arbejdsgrupper bestående af biokemikere, læger og forskere ved hjælp af deres kombinerede viden og erfaring kunne gøre store fremskridt inden for kræftforskning. Resultatet har været et forskningscenter beliggende ved siden af ​​hospitalet, hvor kræftpatienter behandles. Centret er designet til interaktion og samarbejde for at tiltrække nye ideer og innovationer.


Sundhed

At give flere mennesker, både børn og voksne, adgang til sundhedspleje er et af målene for Biltema Foundation. De projekter, der understøttes, udvælges med omhu, så hjælpen når ud til så mange mennesker som muligt. I 2020 blev der doneret en donation til organisationen Kids OR, der arbejder for at give børn sikker kirurgisk behandling. Donationen gik til projektet om at bygge verdens første operationsstue dedikeret til børn i flygtningelejre, som blev afsluttet i Kenyan Kakuma Camp i begyndelsen af ​​2021.


Uddannelse

Grundlaget for et samfunds udvikling og trivsel er, at indbyggerne har adgang til uddannelse, og derfor ønsker Biltema Fonden at hjælpe børn med at øge læringen. Børnemissionen er en organisation, der er aktiv i 15 forskellige lande i Afrika, Asien og Europa. Gennem Børnemissionens arbejde støtter Biltema Foundation skoleaktiviteter i Manila, Filippinerne. Støtten bruges til at bidrage til personaleomkostninger, vedligeholdelse af lokaler og skolegårde, men også til skolemateriale som puder, blyanter og lærebøger.


Katastrofer

Når en naturkatastrofe pludselig rammer et land, eller en krig ryster en hel befolkning, er det nødvendigt for omverdenen at stå frem og hjælpe. Biltema Foundation hjælper med økonomisk støtte til organisationer, der er på stedet for at hjælpe i berørte områder. I 2020 donerede Biltema Foundation til børnenes rettighedsorganisation Red Barnet for at støtte deres arbejde i det krigshærgede Yemen. Samme år blev Australien ramt af omfattende skovbrande. Organisationen Humane Society International, som var på stedet for at redde dyrelivet i de mest travle områder, modtog derefter en donation fra Biltema Foundation for at kunne fortsætte sit arbejde.