Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

IR-termometre – et genialt redskab

Hvis du arbejder inden for byggeindustrien, kender du garanteret til IR-termometre.

Med det smarte måleværktøj kan du nemt og hurtigt lave en nøjagtig og berøringsfri måling af en overflades eller genstands temperatur.

Hos Biltema kan du købe infrarøde termometre i god kvalitet til en fast lav pris. Tag et kig på vores udvalg her på siden og find det produkt, der matcher dit behov.

Sådan virker infrarøde termometre

Det smarte ved et IR-termometer er, at målingen af temperaturen foregår helt uden berøring.

Det infrarøde termometer har langt flere anvendelsesmuligheder end et almindeligt termometer, fordi der stort set ikke er den genstand eller det materiale, du ikke kan måle temperaturen på. Samtidig er IR-termometre mere hygiejniske, da du undgår berøring.

Termometeret fungerer på den måde, at du peger på det objekt, du ønsker at måle, med en rød laserstråle. Efter et enkelt sekund kender du temperaturen.

Hvor kan du blandt andet bruge IR-termometre?

Et infrarødt termometer er til gavn i adskillige situationer. Blandt andet, hvis du er håndværker eller gør-det-selv-mand, hvor der er ofte er steder, der er svære at måle med et almindeligt termometer.

IR-termometre kan bruges til:

  • temperaturmåling af en genstand eller overflade på lang afstand
  • madlavning
  • måling af temperaturer på farlige steder – for eksempel tæt på elinstallationer
  • kontrol af fejl i isoleringen, så du undgår varmeudslip

Kan du bruge IR-termometrene fra Biltema til at måle kropstemperaturer?

Hvis du gerne vil have et IR-termometer, der kan bruges til at måle, om du har feber, skal du have et IR-termometer, der er specielt designet til det formål.

De termometre, du finder hos Biltema, egner sig til at måle langt højere temperaturer, end et almindeligt termometer gør. Og derfor er de særligt smarte til industrielle formål.

IR-termometrene kan måle fra -50 grader og op til 500 grader. Som tommelfingerregel er deres nøjagtighedsgrad plus minus en grad, hvilket er mere en tilfredsstillende, når du har at gøre med et så stort temperaturinterval.

Når du skal måle en kropstemperatur, er der i større omfang brug for, at termometret viser helt præcis, hvilken temperatur du har. Derfor bør du bruge et termometer, der kun kan måle temperaturer fra 32-42 grader, til det formål.