Biltema møder naturen i det majestætiske Yosemite

Biltema møder naturen i det majestætiske Yosemite

Bjergkæder og klipper omgiver de dybe skove, og nationalparkens storhed strækker sig så langt øjet rækker. Hvis de gigantiske Redwood-træer kunne tale, ville de have fortalt de mest eventyrlige historier, om steder, hvor mennesker har mødt naturen i tusinder af år, omgivet af fantastiske vandfald og natur uden sidestykke. Med rødder i forretningsidéen om at kunne tilbyde produkter af høj funktionel kvalitet til lave priser, og det storslåede møde med naturen i Yosemite National Park, præsenterede Biltema Yosemite-serien i begyndelsen af 2000'erne.

Yosemite-serien bringer dig tættere på naturen med inspiration fra Yosemite National Park, men med vores nordiske klima i tankerne. Funktion og holdbarhed er i fokus, så du kan have glæde af produkterne i lang tid fremover. Så mød det kolde fjeld, de krystalklare søer, mosset langs snoede stier eller den stenede kystlinje, sammen med Yosemite by Biltema.

Det hele startede med cykler

Biltema er en af Nordens største cykelforhandlere, og vores populære cykler har haft forskellige navne gennem årene. På de allerførste cykler stod der Biltema på siden, men i 1999 blev navnet ændret til MA´LABIKE. Allerede i 2002, da mountainbikes begyndte at blive en populær cykelmodel, valgte Biltema at ændre navnet på deres cykler igen. I forbindelse med forårskataloget i 2002 lancerede Biltema sine mountainbikes og gav cykelserien navnet Yosemite.

67506
67507
67508

Med inspiration fra nationalparken

Mountainbikes er terræncykler, der er udstyret til at modstå hårde møder med naturen, og serien er inspireret af Yosemite National Park i Californien, og den blev derfor kaldt Yosemite.

I Yosemite National Park besøger mange mennesker den kæmpe bjergmur Half Dome, hvis granit er lige så slidstærk som granitklipperne på Bornholm, de vandrer langs Rambler eller Big Oak i Yosemite-dalen, hvor naturen er lige så storslået, som den er langs den urgamle Maantiekuru-vandresti i Finland. De besøgende lader også adrenalinet pumpe, når de klatrer op ad South Face, lige så eventyrlystne som klatring i Haugfjell nær svenske Abisko. De storslåede eventyr og møderne med naturen inspirerede Yosemite-serien, og de første fire cykelmodeller fik navnet Half Dome, Big Oak, Rambler og South Face.

Den nye serie blev populær, og i de følgende år blev de nye modeller Mariposa, El Portal, Iron Hawk og Ahwahnee lanceret, og også disse navne er stærkt forbundet med den storslåede og slidstærke natur i Yosemite National Park. Ahwahnee er den cykel, der har eksisteret længst i vores sortiment, og den har en interessant, historisk forbindelse til Yosemite. Ahwahnechee er et indiansk folk, der ifølge historien har boet i Yosemite-dalen i tusinder af år, og man skal kunne findes deres arv i hele nationalparken.

I et par år blev Biltemas cykler kaldt både Yosemite og MA´LABIKE, men siden 2004 er de helt skiftet til nutidens Yosemite. Yosemites natur fortsætter med at inspirere navnene på cyklerne, hvor mountainbiken Tamarack fik sit navn fra den lange vandresti i dalen. Granitvæggen Half Dome har påvirket valget af navn på elcyklen til herrer, som kaldes Dome. Damernes elektriske cykel, Madera, er opkaldt efter Madera County, der ligger ved den sydlige indgang til Yosemite og kaldes "California's Gateway to Yosemite."

67509

Skove - Frodige vandreture i skoven.

67510

Hav og vand - Oplev en fantastisk udsigt.

67511

Klipper - Golde og klippefyldte landskaber.

Yosemite by Biltema vokser

Det brølende vand falder kraftfuldt fra det over 700 meter høje Yosemite Falls, ligesom det falder lige så kraftfuldt over 800 meter i Ramnefjellsfossen, som er et af Norges og Nordens højeste vandfald. Vandet ændrer derefter hurtigt form for stille at flyde videre og opfylde andre funktioner i naturens endeløse cyklus. Ligesom naturens mange elementer, som over tid ændrer form og ændres, blev Yosemite-serien også udviklet i løbet af efteråret 2020 til at omfatte et sortiment af træningstøj. Et år senere blev også outdoor-sortiment lanceret med udstyr til aktive dage i naturen, herunder fiskeri og jagt.

Sortiment til en aktiv livsstil

Harmonien i naturen, hvor de dybe nåleskove, de høje bjergtoppe og de spejlblanke søer lever i harmoni, er kernen i Yosemite-serien. Yosemite by Biltema er skabt til en aktiv livsstil, hvor funktion møder kvalitet, hvilket skaber en perfekt kombination for de aktive. Uanset om du løber i bjergene, opdager skovens hemmeligheder med familien eller elsker fredeligt fiskeri og nervepirrende jagt, har Yosemite-serien de produkter, der gør dit møde med naturen til noget helt særligt. Outdoortøjet i serien er skabt, så du kan tage på eventyr i naturen, samtidig med at du har behageligt og funktionelt tøj på. De giver dig simpelthen aldrig en grund til at blive indendørs!

Aktivitet, frihed og kvalitet er de nøgleord, der gennemsyrer hele sortimentet. Produkterne er specielt tilpasset det nordiske klima og dets mange bjergtoppe, søer, vidtstrakte agerland og dybe granskove.

Harmonien mellem naturen og os, der besøger den, er den samme, uanset om du vandrer langs Kungsleden i de svenske fjelde eller kæmper på vandreruten Rambler i Yosemite.

Når solen langsomt går ned over de massive granitklipper, og mørket lægger sig som et tæppe over Yosemite-dalen, er der ikke mange timer tilbage, inden solens stråler vækker den nordiske natur til live igen. Med Yosemite by Biltema er du på første parket i det magiske møde med naturen.

67512

Relaterede artikler

Cykler

Cykler

Udforsk vores udvalg af cykler til alle behov.

Outdoor

Outdoor

Udforsk vores outdoor sortiment.

Træning

Træning

Udforsk vores udvalg indenfor træningstøj og udstyr.