Elcykel

Elcykel

En elcykel er perfekt for dig som eksempelvis pendler på længere strækninger eller har mange stigninger på din rute. Enten passer modeller med bagagebærere, fodbremse og cykelkurv, eller en lidt mere sporty version som tillader mere varieret cykling. Hos os hos Biltema finder du også eldrevne mountainbikes, og elcykler som kan foldes sammen. Derfor håber vi at du finder lige netop den elcykel du er på udkig efter.

Gear

Hvis du normalt cykler på mindre krævende veje og lidt kortere strækninger passer en 3-gearet elcykel godt. Hvis du derimod cykler på længere afstande eller i varieret terræn er det nemmere at vælge et alternativ med 7 eller 8 gear. Gear som er indvendige i navet behøver næsten ingen vedligehold. Udvendige gear er mere følsomme og kræver mere vedligehold, men indebærer ofte flere gear og en mere let cykel.

Batteri

På en batteriladning kan du køre forskellige distancer. En mængde faktorer spiller ind, blandt andet:

  • Temperatur
  • Vind
  • Underlag
  • Din vægt
  • Hvor meget du træder
  • Hvor meget hjulkraft du vælger at udnytte fra motoren 

De fleste elcykler har flere hjælpefunktioner, der bestemmer, hvor meget hjælp du får fra elmotoren. Når du vælger et batteri - skal du tænke på hvordan du skal bruge cyklen, og beslut derefter hvor kraftigt et batteri du har brug for.

Er du interesseret i hvordan Biltemas batterier fungerer? Læs mere omkring hvordan du får det meste ud af dit elcykelbatteri som du køber hos Biltema.

Få det meste ud af dit elcykelbatteri >>

Dæktryk

Hvor meget luft du har i dækkene påvirker hvor nemt du kommer fremad, og hvor meget den elektriske motor har brug for at hjælpe.

Husk at kontrollere lufttrykket i dine dæk oftere i vintersæsonen, da kold luft optager mindre plads end varm. Dette betyder, at mange cykler har for lavt dæktryk om vinteren. Det anbefalede dæktryk for netop din cykel står på dækkets side.

Finansier din nye cykel

Finansier din nye cykel

Find ud af hvilke muligheder du har for finansiering af din cykel hos Biltema.

Læs mere
Husk cykelhjelmen!

Husk cykelhjelmen!

At cykle er en udemærket form for motion men det er vigtigt med det rigtige udstyr.

Læs mere
Tid til en elcykel?

Tid til en elcykel?

Udforsk vores sortiment af batteridrevne cykler. Alt fra den klassiske elcykel model til den mere sporty udgave.

Vis cykler