Elcykler til damer og herrer

Biltema tilbyder et stort sortiment af elcykler i forskellige modeller. Vi har alt fra de sporty hybridcykler og mountainbikes med dæmpede forgafler til klassiske citybikes med bagagebærer og cykelkurv. Du finder også små og praktiske folde elcykler, der nemt kan foldes sammen og medbringes på ferie, i toget, båden eller campingvognen.

Når du køber din elcykel hos Biltema er den samlet og klar til at blive benyttet når du afhenter den.

Kig rundt blandt vores elcykler og oplev glæden ved en elcykel.

Alt du behøver vide om elcykler

Vælg den rigtige elcykel til dit behov

Det er vigtigt at vælge en elcykel, der passer til dine behov, så du også kommer til at bruge den. Har du brug for en pendlercykel til lange afstande på arbejde? Eller en arbejdshest med hjælpemotor, der kan give et ekstra skub, når du har børn bagpå og indkøb i cykelkurven, selvom der måske ikke er så langt hjem? Eller skal du have en cykel til fritid og fornøjelse?
Ved kortere strækninger på almindelige veje rækker en elcykel med 3 gear langt. Skal du cykle lidt længere eller i kuperet terræn er en 7-8 gears at foretrække.

Tænk også på hvor meget du kommer til at bruge hjælpemotoren. Er det kun op ad den stejle bakke på vej til arbejde, eller kommer du til at bruge motoren det meste af tiden? Husk at din cykel skal overholde alle EN-standarder for kvalitet og sikkerhed. Elcykler på danske veje skal automatisk slå motoren fra, når de rammer 25 km/t - det gør en cykel købt i udlandet ikke nødvendigvis. Bruger du din cykel en del uden motor, er det en fordel at vælge en let model, så den ikke bliver for tung at træde. 

  • Klassiske citybikes til kortere ture på arbejde, indkøb m.m.
  • Sport city til lidt længere ture på cykelsti.
  • Sporty MTB-cykel med dæmpning i forgaffel til terræn og natur.
  • Folde elcykel til pendling med tog, tage med på ferie eller i campingvogn og båd.

Elcykel fremfor bilen

Elcyklen er blevet en populær pendlercykel - du slipper for at komme svedig på arbejde, får frisk luft og motion og er tilmed miljøvenlig. Stejle bakker eller en lidt længere cykeltur behøver ikke længere være en hindring for at cykle på arbejde. Faktisk lader den gennemsnitlige elcykelejer bilen stå på hver anden tur og tager cyklen i stedet.
Elcyklen sparer over 90% af bilturens CO2-udslip. Desuden slipper du også for bilkøer og fyldte parkeringspladser. Omkring 30 pct. af bilturene i Danmark er under 5 km, og det kan man let klare på en elcykel.
Det koster kun 2 øre i el at cykle 1 km med en elcykel - selvfølgelig skal du også først investere i en elcykel, men sammenlignet med bil eller offentlig transport kan det hurtigt betale sig at pendle på cykel. Desuden er det nemmere at cykle med læs på, uanset om du skal have børn bagpå eller bruger din elcykel til indkøb og ærinder.

Pas godt på din elcykel

En elcykel er lidt dyrere end en almindelig cykel pga. motoren - og motor og batteri er lidt sartere end hvad vi er vant til på almindelige cykler. Derfor bør du passe godt på din elcykel.
Parker cyklen indenfor i tørvejr og gerne lunt hvis det er muligt. Tag batteriet med ind og oplad batteriet under opsyn.
Sørg for at få din elcykel serviceret af en fagmand med forstand på elcykler og undgå at forsøge at reparere motor og batteri selv.

Får jeg nok motion på en elcykel?

Med en hjælpemotor kan du måske blive bekymret for om du får nok motion på din elcykel. For mange betyder elcyklen dog at de kommer ud på cyklen oftere og på længere ture.
Motoren betyder at det ikke er så tungt at træde og du nemmere kan komme op af bakkerne. Det betyder at du kan cykle længere og at ældre eller mennesker med sygdomme som astma eller gigt kan lettere komme ud og cykle en tur.

Uanset hvordan du cykler, får du mere motion på elcyklen, end hvis du kører i bil. Desuden kan du selv styre hvor hårdt du træder i pedalerne, og hvor meget motoren skal hjælpe. Det vil sige du sagtens kan få pulsen op på en elcykel og nå op på en træningsintensitet, der svarer til Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Kør pænt på din elcykel

Det kan være fristende at skrue op for motoren og suse forbi de andre cyklister - men husk at de kan hverken høre eller se at du kommer i høj fart. Derfor er det vigtigt at tilpasse din fart efter resten af trafikken, også selvom du godt kan køre hurtigere end de andre cyklister. Det er en god idé at tage et par øveture på elcyklen før du hopper ud i stærk trafik, så du vænner dig til den nye måde at cykle på og har fuld kontrol over cyklen. På en almindelig elcykel skal du ikke bruge cykelhjelm ifølge loven, men vi anbefaler alle cyklister at bruge hjelm. Biltema har en række forskellige modeller at vælge mellem.

 

9 Søgeresultater