Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Elcykler til damer og herrer

Guide til køb af elcykel

Træt af overfyldte busser og lange bilkøer? Så er en elcykel måske noget for dig! Med en elcykel får du al den frihed, en cykel giver, men med den ekstra fordel, at elmotoren forsyner cyklen med ekstra kraft, når du har brug for det. Her fortæller vi, hvad du skal overveje, når du køber en elcykel. 

Hvad er en elcykel?

En elcykel er ligesom en almindelig cykel, der er udstyret med batteri, elsystem og motor. Når du træder på pedalerne, aktiveres elmotoren, hvilket gør, at du ved behov får hjælp til at køre op til 25 km/t. Det er muligt at cykle hurtigere end det, men så holder motoren op med at virke, og så skal du selv træde i pedalerne. Du indstiller selv, hvor meget kraft motoren skal yde, alt efter om du ser cykelturen som træning, eller om du vil cykle uden at skulle anstrenge dig.

Elcyklens batteri

Størrelsen på elcyklens batteri påvirker prisen på cyklen – jo større batteri, jo dyrere cykel. Et standardbatteri rækker normalt til 40-60 km, men faktorer som kolde temperaturer, cyklistens vægt, underlag og lufttryk i dækkene påvirker, hvor hurtigt batteriet aflades. Elcyklen kan med fordel bruges året rundt, da batteriet har bedst af at blive opladet og afladet med jævne mellemrum.

SÅDAN PASSER DU PÅ BATTERIET

Hvilken type elcykel skal jeg vælge?

Der findes forskellige typer elcykler, og dine særlige behov og vaner bør afgøre, hvilken model du vælger. Der er for eksempel sporty hybridcykler, mountainbikes til kuperet terræn og elegante cykler.

Klassisk elcykel

Den klassiske elcykel har et tidløst udseende og passer til dig, der ønsker en behagelig cykel, når du pendler til arbejde eller kører fra det ene sted til det andet. Modellen fås i en damemodel med lav indstigning og i en herremodel med vandret stang.

El-mountainbike

Hvis du primært cykler i lettere terræn, er en elektrisk mountainbike den model, du skal have. Den er udstyret med kraftige dæk, affjedret forgaffel, flere gear og bedre bremser. Det er en eventyrcykel, der vil gøre dine ture i skoven endnu sjovere.

Yosemite by Biltema  

Vores flotte udvalg af cykler fra Yosemite by Biltema er udviklet til aktiv brug i den nordiske natur. Oplev vores cykler, og tag på eventyr i grønne skove, på lange landeveje eller i den pulserende storby. 
Her finder du inspiration og den helt rigtige cykel til dig. 

Ofte stillede spørgsmål om elcykler

Hvordan fungerer en elcykel?

En elcykel er udstyret med et batteri, en motor og et elsystem, der aktiveres, når cyklisten begynder at træde i pedalerne.

Hvor hurtigt kører en elcykel?

Elmotoren kan få cyklen op på 25 km/t. Hvis man vil køre hurtigere end det, må man selv træde i pedalerne.

Kan man bruge en elcykel som en almindelig cykel?

Ja, den er ligesom en almindelig cykel, bortset fra at den har en elmotor.

Hvor meget koster en elcykel?

Prisen på elcykler varierer alt efter model, batteristørrelse og andet tilbehør.

Kan jeg selv udføre cykelservice?

Sagtens! En del cykelservice kan du nemt udføre selv med de rette værktøjer og den rette vejledning. Få hjælp af vores vejledninger og videoer her.