Juniorcykel - til skole og fritid

Når dit barn er ved at vokse ud af sin børnecykel, så er en juniorcykel oplagt. Vokseværket betyder, at det kan være svært at købe nyt, som ikke hurtigt bliver for småt. Det er dog alligevel vigtigt, at du ikke køber for stor en cykel til dit barn. Når modellen og størrelsen passer til dit barns behov, bliver det en bedre oplevelse både for dig og dit barn. Du kan spare penge og besvær ved at finde cyklen hos Biltema med god kvalitet til lave priser.

Hos Biltema finder du mange forskellige juniorcykler. Her finder du både mountainbikes og citybikes, der kan passe til dit barns behov.

Hvilken juniorcykel skal jeg vælge?

Juniorcykler ligner til dels voksencykler, forskellen er størrelsen. Vores 24 tommer cykler passer perfekt til lidt ældre børn, som vil have flere valgmuligheder, når det gælder modeller og funktioner. Her er noget af det helt centrale at vide, hvornår en juniorcykel er nødvendig for dit barn. Derudover kan du vælge modeller, der passer præcis til dit barns behov. Skal dit barn cykle 5 minutter til skole og fritidsaktiviteter? Eller vil dit barn gerne prøve kræfter med noget skovkørsel? Uanset hvilke behov dit barn har, kan du trygt vælge en juniorcykel her hos Biltema.

Hvornår er en juniorcykel nødvendig?

Når børnecyklen er ved at være for lille, så er det på tide med en ny cykel, men det er ikke ligegyldigt, hvilken størrelse, du vælger. Selvom barnet er sikker i sadlen på sin gamle cykel, så kan skiftet til en større cykel indebære en del usikkerhed. Lige pludselig er der længere til jorden, og især når man stopper op, kan det være svært at finde balancen.

Det er derfor vigtigt, at du ikke vælger en for stor cykel til dit barn, da det kan skabe farlige situationer, især i trafikerede områder. En tommelfingerregel ved juniorcykler er, at når dit barn er mellem 135 centimeter og helt op til 150 centimeter høj, så er en juniorcykel et godt valg.

Ved en sådan tommelfingerregel vil det dog også være vigtigt at være opmærksom på forskelle fra dit barns bygning til gennemsnittet. Her kan du med fordel måle længden fra fod til skridt, hvilket er en mere præcis måde at finde den rigtige størrelse på cyklen. Vi har herunder opstillet et skema med de forskellige skridtlængder i forhold til cyklens stelstørrelse:

Barnets skridtlængde: 53-63 centimeter - Stelstørrelse 20’
Barnets skridtlængde: 58-70 centimeter - Stelstørrelse 24’
Barnets skridtlængde: 68-76 centimeter - Stelstørrelse 26’

Hvis du bruger dette skema og måler dit barns skridtlængde, er det i mange tilfælde en mere nøjagtig måde at bestemme dit barns behov i forhold til cyklens størrelse, da forholdet mellem skridtlængde og højde ikke er den samme hos alle.

Hvilken juniorcykel er bedst for mit barn?

Når dit barn har behov for en ny cykel, så kan du få mere ud af købet, hvis du ved, hvad dit barn gerne vil bruge cyklen til. Herunder opridser vi fordele og ulemper ved de forskellige typer af juniorcykler, som du kan finde her hos Biltema.

Citybike

Vil dit barn mest af alt bruge juniorcyklen til en komfortabel cykeltur til skole i hverdagen, så er en citybike med fokus på komfort og få gear lige sagen. En citybike vil du ikke skulle bruge mange kræfter på at vedligeholde, og selve gearene kræver ikke meget vedligeholdelse. Citybikes har ofte både en håndbremse til forhjulet og bremse i pedalerne til baghjulet, hvis du træder bagud. Dit barn vil derfor kunne bremse på flere måder, hvilket kan være betryggende både for dig og barnet. En citybike har oftest ikke mere end 3 gear, hvilket gør gearskift mindre nødvendige og mere simple i hverdagen.

Mountainbike

Vil dit barn gerne prøve kræfter med skovkørsel og bakkekørsel, er en mountainbike et godt valg. En mountainbike har ofte både for- og bagbremse på styret, hvilket stiller nogle krav til barnets viden om, hvilket hjul der er bedst at bremse i visse situationer. Derudover kan det være svært at vænne sig til håndbremser for et barn, som er vant til at bremse med pedalerne. En mountainbike har også i mange tilfælde helt op til 21 gear, hvilket gør bakkekørsel lettere. En stor mængde gear kan dog også være sværere at administrere for dit barn, og her vil det være en fordel at overveje, hvilken slags juniorcykel barnet har været vant til at cykle på tidligere. En mountainbike kan ofte kræve mere vedligeholdelse, da både gearene og resten af cyklen er mere udsatte for mudder i kraft af terræn og generel brug.

 

 

10 Søgeresultater