Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Juniorcykel - til skole og fritid

Guide til køb af juniorcykler – Giv dit barn motion og glæde

Er det tid til at købe en ny juniorcykel til dit barn? Som navnet antyder er vores juniorcykler kendetegnet ved, at hjulene har en størrelse på 24 eller 26 tommer. Denne cykeltype passer til juniorer med en højde på 130-160 cm, alt efter hvilken model du vælger. Her er en kort guide!

Hvornår er en juniorcykel nødvendig?

Når børnecyklen er ved at være for lille, så er det på tide med en ny cykel, men det er ikke ligegyldigt, hvilken størrelse, du vælger. Selvom barnet er sikker i sadlen på sin gamle cykel, så kan skiftet til en større cykel indebære en del usikkerhed. Lige pludselig er der længere til jorden, og især når man stopper op, kan det være svært at finde balancen.
Det er derfor vigtigt, at du ikke vælger en for stor cykel til dit barn, da det kan skabe farlige situationer, især i trafikerede områder. En tommelfingerregel ved juniorcykler er, at når dit barn er mellem 130-160 centimeter høj, så er en juniorcykel et godt valg.

Ved en sådan tommelfingerregel vil det dog også være vigtigt at være opmærksom på forskelle fra dit barns bygning til gennemsnittet. Her kan du med fordel måle længden fra fod til skridt, hvilket er en mere præcis måde at finde den rigtige størrelse på cyklen. Vi har herunder opstillet et skema med de forskellige skridtlængder i forhold til cyklens stelstørrelse:

Barnets skridtlængde: 53-63 centimeter - Stelstørrelse 20’
Barnets skridtlængde: 58-70 centimeter - Stelstørrelse 24’
Barnets skridtlængde: 68-82 centimeter - Stelstørrelse 26’

Hvis du bruger dette skema og måler dit barns skridtlængde, er det i mange tilfælde en mere nøjagtig måde at bestemme dit barns behov i forhold til cyklens størrelse, da forholdet mellem skridtlængde og højde ikke er den samme hos alle.

Damecykel 24-26 tommer – klassisk damecykel i mindre format

Vores damecykler passer til alle børn, der ønsker en damecykel i en tilpas lille størrelse. Ligesom en damecykel har denne cykeltype et lavt stel, som gør det nemt at komme op på sadlen. Styret er højt, så barnet får en opret kropsholdning, hvilket aflaster ryggen. Den bløde sadel gør cykling behagelig. Tunge genstande som f.eks. en robust cykellås kan fastgøres til bagagebæreren.

MTB 24-26 tommer – en mountainbike til juniorer

Er dit barn begyndt at kigge efter store mountainbikes, der suser rundt på cykelstierne? Så kan vores 24- eller 26-tommers mountainbike være den perfekte cykel. Allrounddækkene giver et godt greb selv i løsere terræn, og de flade pedaler giver fodfæste, selv når cyklen skal over rødder og sten. Vores 24- eller 26-tommers mountainbikes passer til alle børn, der kan lide robuste cykler til hårdhændet brug – bare husk at beskytte dit barn med en cykelhjelm.

 

Yosemite by Biltema  

Vores flotte udvalg af cykler fra Yosemite by Biltema er udviklet til aktiv brug i den nordiske natur. Oplev vores cykler, og tag på eventyr i grønne skove, på lange landeveje eller i den pulserende storby. 
Her finder du inspiration og den helt rigtige cykel til dig.

Ofte stillede spørgsmål om juniorcykler

Hvilken størrelse skal juniorcyklen have?

Vores juniorcykler har hjulstørrelser på 24 eller 26 tommer.

Hvordan ved jeg, om juniorcyklen passer?

En tommelfingerregel er, at når barnet sidder på sadlen, skal begge fødder nå jorden.

Hvilken type juniorcykel skal jeg købe?

Det afhænger af dit barns smag og praktiske behov. 

Kan jeg selv udføre cykelservice?

Sagtens! En del cykelservice kan du nemt udføre selv med de rette værktøjer og den rette vejledning. Få hjælp af vores vejledninger og videoer her.