Børnecykler

Hos Biltema finder du et bredt udvalg af børnecykler i en masse forskellige størrelser og modeller. Vi har balancecykler, trehjulede cykler, mountainbikes, BMX cykler og stabile citybikes.

Vi vil gerne have at børn skal lære at cykle sikkert og i sit eget tempo. Den fantastiske følelse, når barnet triller afsted uden støttehjul, er et minde som varer ved længe.

Derfor tilbyder vi trehjulede cykler, løbecykler, bmx cykler og klassiske børnecykler i en god kvalitet - til den rigtige pris.

Hvilken børnecykel skal jeg vælge?

Det kan være svært at finde ud af, hvilken cykel der passer bedst til dit barn. Derfor har vi lavet en guide, som skal hjælpe dig med at vælge den helt rigtige børnecykel. Når du skal finde en børnecykel, er der flere ting du skal være opmærksom på, herunder bl.a. størrelse og cykeltype.

Vælg den rigtige størrelse børnecykel

Det er meget vigtigt for dit barns oplevelse, komfort og sikkerhed, at cyklen har den rigtige størrelse. Mange forældre vælger at købe en lidt for stor cykel, så barnet kan bruge den i længere tid, men det er ikke det optimale valg. Det er yderst vigtigt, at du vælger en cykel, der passer til dit barns nuværende størrelse - en børnecykel må hellere være for lille end for stor, da barnet skal kunne stige af og på uden problemer. Nedenfor finder du en oversigt, som du kan tage udgangspunkt i, når du skal vælge størrelse på dit barns næste cykel.   

Barnets højde: 90-105 cm - Hjulstørrelse: 12”
Barnets højde: 100-120 cm - Hjulstørrelse: 16”
Barnets højde: 115-125 cm - Hjulstørrelse: 18”
Barnets højde: 120-135 cm - Hjulstørrelse: 20”

Er dit barn højere end 135 cm, skal du vælge en cykel med hjulstørrelsen 22-24” i stedet for. Når cyklens hjul er større end 20” hører de under kategorien juniorcykler, som du også kan finde her hos Biltema.

Vælg den rigtige cykeltype

Hos Biltema finder du mange forskellige typer af børnecykler, bl.a. balancecykler, trehjulede cykler, mountainbikes, BMX cykler og citybikes. Når du skal vælge en børnecykel, skal du overveje formålet med cyklen.
Skal cyklen bruges som transportmiddel til og fra skole, kan du med fordel vælge en citybike. Er det meningen, at dit barn skal køre i skov og ujævnt terræn, er det en god idé at vælge en mountainbike. Er dit barn vild med at lave tricks og fart over feltet, så vil en BMX cykel være det oplagte valg. Til de helt små cyklister, som endnu ikke har lært at holde balancen på to hjul, bør du vælge en børnecykel med støttehjul. 

Børnecykel med eller uden gear

Hos Biltema finder du både børnecykler med og uden gear. Derfor skal du også tage stilling til, om dit barn har brug for gear på sin nye cykel. Hvis det er første gang dit barn skal have en rigtig cykel, skal du vurdere om han/hun er klar til at køre med gear. Det kan være svært for nogle børn at skulle holde styr på balancen og samtidig huske at skifte gear - derfor er det i nogle tilfælde bedst at vælge en børnecykel uden gear. Det kommer selvfølgelig også an på, hvilke strækninger dit barn skal køre på - er det korte strækninger på cykelstier med læ og uden for mange stigninger, så kan dit barn fint klare sig uden gear. Er det derimod længere strækninger uden læ med mange bakker, kan det være rart for dit barn at kunne skifte gear.

Fodbremse, håndbremse eller begge dele?

 Hos Biltema er alle børnecykler som minimum udstyret med fodbremser. Derudover har en stor del af vores modeller også supplerende håndbremse. De mindre børn har ikke brug for andet end fodbremse, da de i forvejen skal koncentrere sig om at koordinere deres bevægelser og holde balancen. Når børnene bliver lidt større, kan det være rart at have supplerende håndbremse. Det kræver dog lidt tilvænning at bruge håndbremser, så derfor er det vigtigt, at I øver det nedbremsningen, inden du sender dit barn ud i trafikken.

Vægten på børnecyklen

 Det kan være en fordel at tage cyklens vægt med i dine overvejelser. Dit barn skal helst selv kunne trække cyklen og løfte den ud af cykelstativet. De fleste af Biltemas børnecykler er dog forholdsvist lette, men det kan alligevel være en fordel at tjekke, at cyklen har en håndterbar vægt.   

7 Søgeresultater