Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Børnecykler

Guide til køb af børnecykel – så barnet får sikre og sjove cykeloplevelser

Har dit barn endelig givet udtryk for, at det gerne vil lære at cykle? Gør oplevelsen både sjov og sikker med en passende børnecykel. I denne praktiske købsguide hjælper vi dig med at vælge den rette børnecykel til dit barn.

Vælg en børnecykel i den rette størrelse

Det vigtigste at tage hensyn til, når du vælger børnecykel, er cyklens størrelse. Når du vælger størrelsen på børnecyklen, skal du tage udgangspunkt i barnets højde, ikke dets alder. Barnet skal kunne stå overskrævs over stellet med begge fødder solidt på jorden. Når barnet sidder på sadlen, skal det kunne nå jorden med begge fødder. I stillestående position skal barnet også kunne holde styret med begge hænder og dreje det 90 grader, uden at det påvirker balancen og grebet.

Køb aldrig en børnecykel, som barnet skal "vokse med". En cykel, der er for stor, bliver svær at styre, og kan derfor være farlig. Juster i stedet sadelhøjden, indtil barnet er vokset fra cyklen.
Hvis barnet ikke kan komme med hen i butikken for at prøve cyklen, kan du måle længden af den indvendige side af barnets ben. På denne måde kan du bruge et målebånd til at måle afstanden mellem gulvet, sadlen og cykelstellet for at sikre, at cyklen passer.

Længden af den indvendige side af barnets ben måles fra skridtet og ned til gulvet.

Cykelstellets materiale

Der er forskellige meninger om, hvilket materiale der er bedst. De fleste børnecykler på markedet er lavet af enten stål eller aluminium. Et stålstel er mere holdbart og stabilt end et aluminiumsstel, hvilket kan være en fordel, hvis barnet stadig slingrer lidt på cyklen. Til gengæld er stål tungere end aluminium, hvilket gør cyklen tungere at manøvrere. Der er med andre ord både fordele og ulemper ved de to stelmaterialer. Men stir dig ikke blind på materialet. Det vigtigste er, at cyklen passer til barnet størrelsesmæssigt.

Børnecyklens farve og form

I dag findes der børnecykler i alle mulige farver, former og modeller. Hos Biltema finder du eksempelvis børnecykler, som er inspireret af den klassiske damecykel med lav indstigning og tilhørende cykelkurv. Du kan også finde mere sporty børnecykler med mere lige stel og cross-skærme. Og glem ikke cykelhjelmen!

Lovkrav til børnecykler

Ligesom junior- og voksencykler skal børnecykler ifølge loven være udstyret med ringeklokke og bremse. I mørke skal cyklen også have reflekser og cykellygter både for og bag.

Yosemite by Biltema  

Vores flotte udvalg af cykler fra Yosemite by Biltema er udviklet til aktiv brug i den nordiske natur. Oplev vores cykler, og tag på eventyr i grønne skove, på lange landeveje eller i den pulserende storby. 
Her finder du inspiration og den helt rigtige cykel til dig.

Ofte stillede spørgsmål om børnecykler

Hvilke størrelser børnecykler findes der?

Biltemas børnecykler fås i størrelser på 12 tommer (barnets højde: 90-105 cm), 16 tommer (barnets højde 100-120 cm) og 20 tommer (barnets højde: 115-135 cm).

Skal barnet starte med en balancecykel eller en børnecykel med støttehjul?

Start gerne med en balancecykel. Så lærer barnet at holde balancen, inden det skal lære at træde i pedalerne. Med støttehjul lærer barnet ikke at finde balancen på samme måde, og indlæringsfasen kan blive længere.

Skal børnecyklen have fodbremse eller håndbremse?

Der er ikke noget rigtigt eller forkert. Det er dog bedst at lade barnet lære at bruge begge bremsetyper.

Kan jeg selv udføre cykelservice?

Sagtens! En del cykelservice kan du nemt udføre selv med de rette værktøjer og den rette vejledning. Få hjælp af vores vejledninger og videoer her.