Damecykler

Danmark ligger på en andenplads blandt de lande, hvor der cykles mest. Det betyder også, at det nærmest er et must at have en cykel som dansker. Derudover er det jo også en sund og billig måde at transportere sig selv på.

Her på siden finder du Biltemas udvalg af damecykler. Vi har Citybikes, trekking cykler, foldecykler, klassiske cykler og meget mere. En klassisk damecykel kendetegnes ved den lave indstigning i rammen, som gør det enkelt at komme af og på, så du kan komme hurtigt afsted.

Vælg den rigtige cykel

Når du skal investere i en damecykel, er der mange faktorer, der spiller ind og det kan være svært at gennemskue de mange termer og betegnelser - derfor har vi lavet en guide, der skulle gøre det nemmere for dig at komme frem til den rette beslutning. Nedenfor finder du nogle af de vigtige elementer, du skal tage stilling til i din beslutning. 

Kørestilling 

Du har formentlig allerede en idé om, hvordan cyklen skal se ud og hvilken type damecykel, du bedst kan lide. Når du skal vælge cykelmodel, er det vigtigt at tage stilling til dine behov i forhold til komfort og hastighed. Nogle foretrækker at sidde i en behagelig, oprejst og ret kørestilling, mens andre foretrækker at sidde mere foroverbøjet. Kørestillingen har betydning for hastigheden. Jo mere foroverbøjet du sidder, desto hurtigere cykler du.

På vores City Comfort og City Classic cykler sidder styret relativt højt, hvilket giver dig en mere komfortabel og oprejst kørestilling. På vores Trekking og City Street cykler er stellet kortere, og du får derfor en mere foroverbøjet kørestilling.

Du skal altså tage stilling til, om komfort eller hastighed er vigtigst for dig. Hvis du cykler meget i byer eller mindre ture, kan det anbefales at vælge en Comfort eller Classic. Cykler du derimod meget på lange strækninger langs landeveje og lignende, kan det anbefales at vælge en damecykel med kortere stel, så du ikke skal arbejde lige så hårdt, når du træder i pedalerne.

Gear

Du skal også tage stilling til hvor mange gear, der skal være på din nye damecykel. Biltema har damecykler uden gear og med hhv. 3, 7 og 21 gear, og det er afgørende for din cykeloplevelse, at du vælger det rigtige for dig.

Når en cykel ikke har nogen gear, betyder det, at du ikke kan skifte gear, hvilket både har fordele og ulemper. En damecykel uden gear egner sig godt til korte ture og til motionsture. Den er utrolig let og der er ikke nogen mekaniske dele, der kan gå i stykker - derfor er den også let at vedligeholde.

Hvis du skal bruge cyklen til at pendle i hverdagen og generelt kører lidt længere strækninger, kan det være en fordel at vælge en damecykel med enten 3 eller 7 gear. Jo flere gear cyklen har, desto bedre kan du tilpasse niveauet til terrænet og modstanden.

Cykler du ofte i meget ujævnt terræn, på stejle strækning og i modvind, kan det være en fordel at vælge en cykel med mange gear. Vælger du en damecykel med f.eks. 21 gear, så kan du hele tiden opretholde den samme hastighed uanset terræn og vindmodstand.

Størrelse

Når du skal vælge damecykel, skal du også tage stilling til højde af stellet. Der er to måder, hvorpå du kan finde ud af, hvilken størrelse du skal vælge. Du kan først og fremmest kigge på din egen højde, og derudfra vælge stelstørrelse. Nedenfor finder du en oversigt, der kan hjælpe dig med at finde en passende stelhøjde.

160-170 cm = 47-53 cm
170-180 cm = 53-57 cm
180-190 cm = 57-61 cm
190-200 cm = 61-65 cm

Du kan også måle din skridtlængde i cm og gange dette tal med 0,66 - resultatet heraf er den helt optimale stelhøjde for dig.

Dæk

Når du skal vælge dækstørrelse på din nye damecykel, skal du igen tage stilling til, om komfort eller hastighed er vigtigst for dig. Jo bredere dækkene er, desto højere komfort, og jo smallere dækkene er, desto højere hastighed.

Det er altså igen et spørgsmål om, hvad du skal bruge cyklen til. Skal du cykle kortere ture i byen eller på lige og flade strækninger, kan det anbefales, at du vælger en cykel med relativt brede dæk. Cykler du derimod lange strækninger med høje stigninger, kan det være en fordel at vælge en damecykel med lidt smallere dæk, da disse har en lavere rullemodstand.

 

 

 

 

27 Søgeresultater