Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Mountainbikes til nytte og fornøjelse

Guide til køb af mountainbike

At suse gennem skoven på en mountainbike kan være udfordrende, mudret og svedigt – men også vanvittigt sjovt. Hvis du skal købe din første MTB, er det godt at læse lidt om mountainbikes, så du finder den, der er den rette til dig. I denne guide gennemgår vi, hvad du har brug for at vide.

Steltype – hardtail eller affjedret?

Der er to slags stel til MTB: hardtail og affjedret. En hardtail er et stel, der kun har en dæmper foran i form af en forgaffel. En affjedret cykel har derimod dæmpere både for og bag, som dæmper stød fra terrænet. En hardtail vejer normalt mindre end en affjedret cykel, hvilket gør det lettere at komme frem i en fart. Hvis du skal cykle i lettere terræn i skoven, holder en hardtail normalt længe, mens hvis du skal cykle i mere kuperet terræn eller ned ad bakke, anbefales en fuldt affjedret.

Hjulstørrelse – 27,5 eller 29 tommer?

At vælge hjulstørrelse kan være vanskeligt, for hvad er egentlig forskellen på 27,5- og 29-tommers hjul? Almindeligvis har mountainbikes med mindre stel også de mindre 27,5-tommers hjul, og dem med et lidt større stel har de større 29-tommers hjul. Et 29-tommers hjul ruller lidt lettere og er derfor et godt valg, hvis du gerne vil køre længere løb, men de kan føles lidt klodsede i forbindelse med tekniske finter. 27,5-tommers hjul accelererer hurtigere og er derfor lettere at håndtere, når man cykler ned ad bakke.

Materiale – kulfiber eller aluminium?

Mountainbikens stel er normalt lavet af kulfiber eller aluminium. Forskellen på materialerne er udstyrsniveauet. Kvaliteten af bremser, gear, støddæmpende gaffel samt stellets geometri og vægt er noget, der påvirker prisen. Afhængigt af hvad man skal bruge cyklen til, samt hvor ofte og på hvilket underlag, bør man vælge udstyrsniveau derefter.

Mountainbikens størrelse

Mountainbikens stel fås i flere størrelser, og hvilken størrelse du skal have, afhænger hovedsageligt af din højde, men også af din smag. Vi anbefaler derfor, at du kigger forbi et af vores varehuse og prøver MTB'en, inden du bestiller den, så du ved, at du bliver tilfreds med din nye cykel.

Vigtigt tilbehør til MTB

Hos Biltema finder du ikke bare din nye mountainbike, men også andet vigtigt tilbehør, der beskytter dig og din cykel. Se cykelværktøjcykelhjelme og andre cykelgadgets på vores hjemmeside.

Yosemite by Biltema  

Vores flotte udvalg af cykler fra Yosemite by Biltema er udviklet til aktiv brug i den nordiske natur. Oplev vores cykler, og tag på eventyr i grønne skove, på lange landeveje eller i den pulserende storby. 
Her finder du inspiration og den helt rigtige cykel til dig. 

Ofte stillede spørgsmål om køb af mountainbike

Hvad skal man overveje, når man køber en mountainbike?

Læs om materialer og størrelser, og prøv at cykle på cyklen, inden du beslutter dig for en bestemt model.

Hvor stor en mountainbike skal man have?

Det afhænger af, hvor høj man er, men da størrelsen også kan være en smagssag, er det godt at afprøve forskellige cykler, inden man beslutter sig.

Hvad er forskellen mellem hardtail og fuldt affjedret?

En affjedret MTB har dæmpere ved både for- og baghjul, mens en hardtail kun har dæmpere foran.

Kan jeg selv udføre cykelservice?

Sagtens! En del cykelservice kan du nemt udføre selv med de rette værktøjer og den rette vejledning. Få hjælp af vores vejledninger og videoer her.