Løbecykler - god træning for de mindste

Før dit barn skal lære at køre på en “rigtig” cykel, vil det være en god idé først at introducere ham eller hende for en løbecykel. En løbecykel er en cykel på to hjul og uden pedaler, som barnet skal skubbe frem ved hjem af fødderne, og bliver ofte også kaldt for en balancecykel, fordi den primært tjener at styrke barnets balanceevner. Det er ofte den allerførste type cykel, et barn stifter bekendtskab med, inden han eller hun er klar til en cykel med pedaler.

Sådan fungerer en løbecykel

Der er mange forskellige måder, dit barn kan bruge sin løbecykel på; nogle børn starter måske ud med at trække cyklen ved siden af sig, mens andre hurtigere er klar til at sætte sig op på sædet. I alle tilfælde er løbecyklen med til at styrke barnets balance.

En løbecykel fungerer ved at barnet skubber sig selv i gang og bremser med fødderne. Det giver både dit barn en enorm frihed, men medfører også et enormt ansvar. Derfor er det altid vigtigt at al leg med cyklen sker under opsyn af en voksen. Vi anbefaler desuden, at dit barn bærer cykelhjelm, når han eller hun bruger sin løbecykel.

Gangbar på de fleste overflader

En løbecykel kan bruges på mange forskellige typer af terræn, herunder græs, fliser og de fleste gulvoverflader. Jo mere kuperet terrænet er, jo sværere bliver det også for barnet at skubbe sig frem og få fart på.

Det kan være en udfordring at kontrollere en løbecykel, og barnet skal lære at tage højde for afstande, fart og forhindringer. Hvis dit barn har lært at køre på plane overflader, vil han eller hun hurtigt opleve at kunne få masser af fart på. Derfor kan det være en god idé at starte ud på eksempelvis en græsplæne, hvor det er sværere at komme op i fart og derfor også lettere at undvige forhindringer. På den måde lærer barnet at få mest mulig kontrol over cyklen.

Hvornår kan mit barn bruge en løbecykel?

Det er meget forskelligt, hvornår et barn er klar til at bruge en løbecykel. I princippet kan dit barn blive introduceret for en løbecykel, så snart han eller hun er godt gående og kan holde balancen, hvilket typisk vil være omkring 1 års alderen eller når barnet nærmer sig 2 år.

Hvornår dit barn kan bruge en løbecykel vil desuden afhænge af, hvilken model, du har i tankerne. Der er forskel på løbecykler, både i størrelse, udformning og design. Nogle løbecykler fås med smalle hjul, andre med bredere hjul. Desuden findes de også i forskellige farver for enhver smag.

Hvor længe kan mit barn bruge sin løbecykel?

Igen er det meget forskelligt fra barn til barn. At dit barn har glæde af sin løbecykel længe er ikke ensbetydende med at han eller hun udvikler sig langsomt, men tværtimod at de vedligeholder nogle vigtige balanceevner.

Selvom dit barn måske er videre og allerede er blevet introduceret for en trehjulet med pedaler, så kan han eller hun stadig godt have glæde af sin løbecykel. Løbecyklen er et godt supplement i overgangen til pedalbrug. Nogle gange kan det være en mundfuld at skulle i gang med pedalerne, og så kan det være godt og trygt stadig at kunne vende tilbage til løbecyklen. 

Få mest muligt glæde af dit barns løbecykel

Når du skal vælge en løbecykel til dit barn, er det ikke barnets alder, der er afgørende for hvilken model, det skal være, men derimod barnets højde. For at kunne få mest mulig glæde af løbecyklen, er det vigtigt at barnet kan nå jorden med begge ben, når han eller hun sidder på sædet. De fleste løbecykler kan indstilles i højden for bedst mulig komfort, hvilket også gør at barnet kan have glæde af sin løbecykel i længere tid, selvom han eller hun vokser.

Er du i tvivl om hvilken løbecykel, du skal vælge til dit barn, så er du altid velkommen til at spørge vores kompetente personale i Biltema til råds.

10 Søgeresultater