Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

El-løbehjul

Med et elløbehjul kommer hurtigt og problemfrit rundt. Et elløbehjul er nemt at tage med i bussen, da det fylder mindre end en cykel, og du kommer hurtigere frem, end hvis du skulle gå. Det er ganske enkelt det perfekte befordringsmiddel! Derudover er et elløbehjul ofte billigere end en elcykel.  

Hvad er et elløbehjul?  

Et elløbehjul er i grunden et løbehjul med en motor og en mere stabil og kraftig konstruktion. Elløbehjulets bremser er stærke og udformet til at kunne bremse på en betryggende måde ved højere hastigheder. 

Det er dit ansvar som forbruger at holde dig opdateret om, hvilke regler der gælder for elløbehjul i dit land. Kontrollér altid gældende love, før du bruger et elløbehjul.  

Regler for elløbehjul  

At et elløbehjul klassificeres som en cykel betyder også, at der er regler for, hvad et elløbehjul skal være udstyret med. Det er dit ansvar som forbruger at holde dig opdateret om, hvilke regler der gælder i dit land. Kontrollér altid gældende love, før du bruger et elløbehjul.  

Funktioner på vores elløbehjul 

 Hvilke funktioner ønsker du, at dit elløbehjul skal have? Hvordan og hvor skal det anvendes? 

Hvis du eksempelvis skal transportere elløbehjulet i bilen eller opbevare det et trangt sted, er det en fordel, hvis det kan klappes sammen. Og hvis du skulle få brug for at bære elløbehjulet, er det praktisk, hvis det har et håndtag at gribe i.  

Ståpladen  

Den plade, man står på, er som regel udstyret med et skridsikkert materiale, så man står fast. Pladens bredde og længde kan variere fra model til model. Derfor er det vigtigt, at du tester elløbehjulet og ser, om ståpladen opfylder dine behov.  

Lys og reflekser  

Et elløbehjul skal være udstyret med lys og reflekser, når man kører i mørke eller dårlig sigtbarhed. Ofte er et elløbehjul udstyret med dette som standard. Ønsker man et kraftigere lys foran, er det nemt at supplere med en lygte fra cykelsortimentet. Cykellygterne passer i de fleste tilfælde også på et elløbehjul. Lygterne finder du her.  

Det er forbrugerens pligt at bruge køretøjet på lovlig vis.

Valg af hastighed  

Hvis der er forskellige personer i husstanden, der skal bruge elløbehjulet, er det en fordel at kunne skifte mellem forskellige hastigheder alt efter erfaring og alder.

Bremser 

Bremserne er en vigtig del på elløbehjulet. Almindelige typer bremser er motorbremse, skivebremse, tromlebremse og skærmbremse.  

Overvej, hvilken type bremse der passer bedst til dig, og som dit elløbehjul skal være udstyret med. 

Det er dit ansvar som forbruger at holde dig opdateret om, hvilke regler der gælder for elløbehjul i dit land. Kontrollér altid gældende love, før du bruger et elløbehjul.  

Forskellige bremser 

En tromlebremse er lidt dyrere, men kræver minimal vedligeholdelse. En skærmbremse slider mere på baghjulet og betyder, at du skal flytte den ene fod fra ståpladen til skærmen, hvilket kræver en vis balance. En skivebremse er effektiv, men kan kræve en del vedligeholdelse, da den skal holdes ren for at fungere optimalt.  

Dæk  

Dækkene på et elløbehjul fås i forskellige størrelser og kan enten være luftfyldte, dvs. at de har en indvendig slange, eller massive. Med luftfyldte dæk risikerer man selvfølgelig, at dækkene punkterer, men de er mere behagelige at køre på, fordi stød fra et ujævn vejlag absorberes bedre. Hvis dækkene er lavet af massivt gummi, giver de ofte flere stød, men man slipper for, at de punkterer. Der findes også massive dæk med luftkanaler, der gør turen mere behagelig, og de giver næsten samme oplevelse som et luftfyldt dæk.  

Hjulenes størrelse spiller også en rolle i din kørsel. Større dæk giver selvfølgelig mere stabilitet end mindre dæk.  

Motor 

Motoren på et elløbehjul kan enten sidde i forhjulet eller i baghjulet. Hvis motoren sidder i forhjulet, opleves det ofte, som om man bliver trukket afsted, og hvis den sidder i baghjulet, føles det, som om man bliver skubbet frem. Det er en smagssag, hvad man foretrækker. En ulempe ved, at motoren sidder i forhjulet, kan være, at dækket lettere slipper et løst underlag, hvis man gasser op, samtidig med at man drejer.

Rækkevidde  

Alt efter hvad man vil bruge elløbehjulet til, har man brug for længere eller kortere rækkevidde. Skal man pendle til skole eller arbejde, skal man regne ud, hvor langt man har, hvordan vejen ser ud; om man kan oplade batteriet i løbet af dagen, og på hvilke tider af året man påtænker at bruge det. Kulde er den faktor, der i de fleste tilfælde påvirker rækkevidden mest. Andre faktorer, der påvirker rækkevidden, er lufttrykket i dækkene, førerens vægt, vindmodstand, bakker og hastighed, samt hvor mange accelerationer man laver.  

Batteri  

Batterier til elløbehjul fås i forskellige størrelser. Det mest almindelige er, at batteriet er på 36 V. Antallet af amperetimer (Ah), dvs. ladningen, adskiller sig dog ganske meget fra batteri til batteri. 

For at kunne sammenligne forskellige batterier ganger man antal volt med antal amperetimer, så man får antal watt-timer (Wh). I de fleste tilfælde er antal watt-timer anført i specifikationen, men hvis ikke, anvender man denne beregning. At vedligeholde batteriet på bedste vis er vigtigt for dets levetid. Du kan finde råd om dette i brugsanvisningen til elløbehjulet.  

Reservedele til dit elløbehjul 

Hvis du skal bruge en reservedel til dit elløbehjul, kan du bestille den i dit nærmeste Biltema-varehus. Velkommen!  

Dit ansvar som forbruger

Husk, at det er dit ansvar som forbruger at holde dig opdateret om, hvilke regler der gælder for elløbehjul i dit land. Kontrollér altid gældende love, før du bruger et elløbehjul.  

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.