Cykelreservedele

Cykler er nyttige transportmidler, som gør dig i stand til at komme langt for få penge. Når først cyklen er købt, så er det væsentligste brændstof din energi. Bæredygtigheden i cyklen som transportmiddel gør derfor, at cyklen også kan være din investering i fremtiden. Investeringen kan du dog med fordel beskytte ved at købe gode cykelreservedele, som giver dig mulighed for at beholde din cykel i lang tid fremover. Det er nemt at komme i gang med at cykle, når du kan få kvalitetscykler til små priser her hos Biltema, men det er en anden sag, når cyklen skal vedligeholdes. Her er det vigtigt at være sikker på både hvordan, du bedst vedligeholder cyklen, og på kvaliteten af de cykelreservedele, som du har brug for.

Hos Biltema kan du finde et stort sortiment af cykelreservedele til gode priser og i høj kvalitet. Du kan finde alt fra forbrugsprodukter til komponenter, du vil udskifte på din cykel og erstatte med nye cykelreservedele. Der er noget til ethvert behov i de forskellige kategorier, og vi har bl.a. også batterier til vores elcykler.

Hvad er vigtigt at vide, før jeg køber cykelreservedele?

 Vedligeholder du cyklen regelmæssigt, vil du i langt færre tilfælde skulle ud og købe helt nye cykelreservedele til den. Nogle cykelreservedele kan du dog ikke undgå at skulle erstatte med jævne mellemrum, simpelthen fordi delene bliver slidte eller rustne med tiden uanset hvad.

Den vedligeholdelse, som du dagligt kan udføre på din cykel for at mindske slid på forskellige potentielle cykelreservedele er: dæktryk, vask af cyklen og tjek af bremserne.

Dæktryk: Det er måske selvindlysende, at man skal have luft i dækkene, når man cykler. Det optimale lufttryk i dine cykeldæk afhænger dog af forskellige faktorer. Korrekt lufttryk i dine cykeldæk giver mest muligt komfort i kørslen, bedst greb i underlaget og længere levetid for dækkene, så du ikke skal ud og have fat i nye dæk lige med det samme. Generelt skal bycykler og racercykler være godt pumpet, mens en mountainbike ofte gerne må have lidt blødere dæk, da det vil afbøde lidt for de mange bump, man kan forvente med offroad cykling. Du kan på siden af din cykels dæk se enten dækkenes maksimale dæktryk eller et anbefalet interval angivet.

Man angiver dæktryk i enten PSI eller Bar. Skal du omregne fra PSI til Bar, kan du benytte denne formel: PSI * 0,6894747.
Vi vil herunder opliste tommelfingerregler for dæktryk ved forskellige cykeltyper:

Hverdagscykler: 35-55 PSI eller 2,5-3,5 bar.
Racercykeldæk: 85-130 PSI eller 6-9 bar.
Mountainbikedæk: 30-65 PSI eller 2-4,5 bar.
 
Vask af cyklen: Du kan med fordel skylle cyklen med vand efter brug dagligt, og derefter kan du bruge kæderens til de mest udsatte steder på cyklen som kassette, gear og kæde. Det er næsten altid en god idé at smøre kæden som minimum. Når du skyller cyklen skal du dog passe på med at bruge vandslange eller lignende, da du kan komme til at fjerne for meget af den fedt, der sidder vigtige steder på cyklen. Fedtet sørger i mange tilfælde for, at delene på cyklen ikke sætter sig fast. Nogle af stederne, som du kan komme til at spule rene for fedt og olie, kan du heller ikke altid selv komme til, da det kræver specialudstyr.

Tjek af bremserne: Det er meget vigtigt, at du kan bremse ordentligt. En nem måde at tjekke dine bremser på er ved at løfte cyklens ene hjul, lade det køre rundt og så bremse hårdt med bremsen, der hører til hjulet. Standser hjulet ikke med det samme, så skal der justeres på bremseklodserne.

Hvilken cykelreservedel har jeg brug for?

Når du skal igang med en reparation af din cykel, og du har brug for en udskiftning af en bestemt del på din cykel, så kan det være forvirrende med alle navnene på de forskellige reservedele. Har du brug for vejledning eller råd angående din cykel og de cykelreservedele, som du har brug for, er du meget velkommen i din lokale Biltema. Vi vil kunne være behjælpelige inden for stort set alle slags cykelreservedele, og du kan derfor trygt kontakte os.

0 Søgeresultater