Mips-hjelme hos Biltema

Mips-hjelme hos Biltema

Du har måske hørt om Mips, som er et nyt, revolutionerende system inden for hjelmteknologi. Kort sagt er Mips en beskyttelse mod rotationsbevægelser. Her kan du læse mere om, hvordan det virker, og hvorfor du skal bruge en Mips hjelm.

Hvad er Mips?

Mips® beskyttelsessystemet er udviklet som en ekstra beskyttelse til forskellige typer hjelme i mange typer ulykker. Ved visse typer afstød kan Mips-systemet reducere de kræfter, der overføres til hovedet, hvor de kan skade hjernen.

Hvorfor Mips-hjelm?

En Mips-hjelm giver dig større sikkerhed ved en eventuel faldulykke, og frem for alt kan teknikken beskytte dig mod alvorlige hjerneskader. Hvad er forskellen i forhold til en normal cykelhjelm?

Mips giver dobbelt beskyttelse

En Mips-hjelm gør alt det, som en normal hjelm gør, men giver også ekstra beskyttelse mod den rotationsbevægelse, der opstår inde i hjelmen. Undersøgelser af cykelulykker har vist, at cyklister ofte falder skråt ned mod jorden, hvilket betyder, at hovedet vil dreje sig inde i hjelmen. Det er netop disse kræfter, som Mips-teknikken tager højde for og reducerer. Dit hoved kan ganske enkelt bevæge sig inde i hjelmen, og ved at fald mindskes påvirkningerne på hjernen og dermed også risikoen for alvorlige hjerneskader.

Traditionelle hjelme

Traditionelle hjelme er konstrueret og testet primært til lige stød, men de fleste stød er vinklede, hvilket kan medføre rotation af hovedet.

Hjerneskader

Denne rotationsbevægelse kan forårsage hjerneskade.

Mips-hjelmen

Lavfriktionslaget i hjelmen er udviklet til at bidrage til at reducere hovedets rotation under visse vinklede stød.

80821

Sikkert - Patenteret sikkerhedssystem

80825

Friktion - Lavfriktionslag

80821

Videnskab - Grundet på videnskab

Lineære kontra skrå stød

Hjernens forskydningsegenskaber (hvordan den reagerer, når kræfter påvirker den i forskellige retninger) ligner egenskaberne for vand eller gelé. Det gør den normalt mere følsomt over for rotation end over for lineære bevægelser. Når en rotationsbevægelse får de forskellige dele af hjernen til at bevæge sig i forhold til hinanden, kan vævene strækkes ud, hvilket kan forårsage hjernerystelse eller anden hjerneskade.

Rotationskraften er en almindelig årsag til hjernerystelse og mere alvorlige hjerneskader ved skrå stødpåvirkninger. Mips-systemet består af et lag med lav friktion, der er monteret inde i hjelmen. Når du ramme hovedet mod noget, bevæger laget sig lidt i forhold til hjelmen, hvilket leder kraften væk fra hovedet og reducerer risikoen for hjerneskade.

80827

Traditionel vs Mips - De fleste traditionelle hjelme er designet til lineære stød, på trods af at de fleste stød sker på skrå. Lavfriktionslaget kan reducere den rotationsbevægelse, der opstår ved skrå stødpåvirkninger.

Et beskyttelsessystem, der efterligner hjernen

I modsætning til traditionelle hjelme, som for det meste er udformet og testet til lineære stød, er Mips-systemets lavfriktionslag en måde at efterligne hjernens egen måde til at beskytte sig mod rotationsbevægelse.

80826

Hjernen vs Mips - Cerebrospinalvæsken er et naturligt beskyttelsessystem, der betyder, at hjernen kan bevæge sig i forhold til kraniet.

Mips – en svensk opfindelse

Mips er en forkortelse af Multi-Directional Impact System, og det er opfundet af svenske biomekanikere og hjernekirurger. Mips AB er en svensk virksomhed med hovedkontor i Stockholm. Virksomheden sælger Mips-teknikken til den globale hjelmbranche, og i dag findes Mips i millioner af hjelme over hele verden (5,4 millioner 2017). Foruden i cykelhjelme findes Mips også i skihjelme, ridehjelme og motorsportshjelme.

Vores Mips-hjelme

Godt valg fra Folksam

Folksam ønsker at bidrage til et mere sikkert liv i trafikken, og i foråret 2020 testede de derfor 27 forskellige cykelhjelme på det europæiske marked og undersøgte sikkerhedsniveauet for dem ved fem forskellige crashtests. I Folksams test af cykelhjelme fik vores Mips hjelm den højeste karakter, og den blev derfor tildelt mærket "Godt valg". Denne mærkning betyder, at produktet har bestået de test, det har været udsat for, og at det dermed er bedre end andre produkter, der ikke modtog samme udmærkelse. 

Relaterede artikler

Oplev vores cykler

Oplev vores cykler

Gå på opdagelse i vores udvalg af cykler, uanset om du er en ivrig sportscyklist eller den glade bycyklist.

 Cykle med børnene!

Cykle med børnene!

Der er mange fordele for børn at cykle, udover det mest åbenlyse, at det altid er godt at bevæge sig rundt. Læs mere om at cykle med børnene her.

Cykelservice - du gør det selv

Cykelservice - du gør det selv

Med vores guider udfører du selv cykelservice.