Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Redningsveste til hele familien

Redningsvesten er en afgørende del af dit sikkerhedsudstyr, når du er på vandet, fordi det sikrer flydeevne for alle. Hvis din båd skulle kæntre, eller en person falder overbord, kan vesten redde liv. Derfor blev der i 1992 fremsat en lov, som gjorde det lovpligtigt, at der medføres redningsveste til alle ombord på båden, når fartøjet ikke er fortøjet i havn. Vores veste er designet, så de opfylder alle sikkerhedsmæssige krav i forhold til lovgivningen på området.

Vi råder dig til at kigge nærmere på vores produkter, så du finder frem til den helt rigtige vest, der passer til dig og dine medpassagerer. Hvis du gerne vil vide mere omkring vores redningsveste, så kan du læse mere herunder. Sidder du tilbage med spørgsmål? Så er du velkommen til at henvende dig til vores dygtige personale i din lokale Biltema.

Vælg mellem almindelig eller oppustelig redningsvest

Når du skal vælge en redningsvest, så vil et af de første spørgsmål være, om du skal have en almindelig eller oppustelig vest. Alle vores produkter er godkendt i forhold til lovgivningen, så det vil ofte være et komfort spørgsmål, om du vælger det ene eller det andet. Herunder har vi derfor samlet nogle af fordelene ved de to muligheder, så du kan træffe den rigtige beslutning for dig.

Almindelig redningsvest

Generelt tilbyder en almindelig vest bedre flydeevne end en oppustelig, fordi den fylder en større del af kroppen - hvis den har samme CE-godkendelse (50N, 100N, 150N). Hvis du falder i vandet med redningsvesten på, vil du automatisk blive vendt, så du ligger på ryggen, og dit hoved kommer fri af vandet. Den udfører derfor denne opgave perfekt.

Vesten er dog klodset og svær at bevæge sig i, hvilket sætter sine begrænsninger. Hvis du går meget op i at have stor bevægelsesfrihed, så er denne redningsvest ikke at anbefale. Nyder du eksempelvis at fiske fra din båd, så bør du måske overveje en oppustelig vest.

Oppustelig redningsvest

Fordelen ved oppustelige redningsveste er, at de ikke fylder lige så meget som de almindelige. Du vil derfor stort set ikke mærke, at du har din vest på, hvilket giver dig større frihed og bevægelighed. Skulle det ske at du falder overbords, mens du har en oppustelig redningsvest på, så vil den automatisk puste sig op indenfor 5 sekunder, hvilket er et krav fra lovgivningen.

Oppustelige redningsveste tilbyder til gengæld ikke samme flydeevne som almindelige, og de er et par hundrede kroner dyrere. Det gør dog sejlturen mere behagelig, fordi du undgår irritationer fra en stor redningsvest.

Redningsveste til børn og kæledyr

Har du børn med ombord, så skal du sørge for, at de har en redningsvest, der passer i størrelsen. Hos Biltema har vi redningsveste tilegnet til personer under 40 kg, så du kan have børnene med ud på vandet. Der er ikke mulighed for at få en oppustelig redningsvest til børn, fordi de er omfattet andre sikkerhedsmæssige foranstaltninger.

Vi har ligeledes veste, der er tilpasset både hunde og katte. De er inddelt efter vægt, så du kan finde en, der passer til dit kæledyr.

Find den rette CE-godkendte redningsvest her
CE-godkendelser er din sikkerhed for, at din redningsvest lever op til de sikkerhedsmæssige standarder, som loven påskriver. Under denne typegodkendelse findes forskellige kategorier, i forhold til hvor meget din vest beskytter. Når du skal vælge en redningsvest, så bør du overveje, hvad den skal bruges til, fordi ikke alle veste er tilegnet til samme brug. Herunder har vi samlet standarderne for de forskellige kategorier.

50N

Redningsveste med 50N anbefales, hvis du sejler nær kystområde, og du har hjælp i nærheden. Den er ikke sikker, hvis en person er bevidstløs i vandet.

100N

 Er beregnet til sejling i beskyttet farvand, og der vil være begrænset sikkerhed, hvis en person er bevidstløs i vandet.

150N

Kan bruges i alle farvande og er sikker selv ved bevidstløshed.

275N

Bruges i farvande med ekstreme vejrbetingelser.

Har du spørgsmål?

Du finder alle vores redningsveste her på siden, og hvis du sidder tilbage med spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig til vores dygtige personale. Vi sidder klar til at finde den rette vest til dig. Så kig endelig ned forbi din lokale Biltema.