Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

MC-batterier

I en motorcykel er pladsen til placering af et batteri ofte mere begrænset end i andre køretøjer. Det er især vigtigt at vælge et udskiftningsbatteri af samme type, dimensioner og kapacitet som dit udtjente batteri.

I Biltemas udvalg af MC-batterier finder du forskellige startbatterier til din motorcykel.
Hvis du ikke er sikker på, hvilken type du skal vælge, så vælg den samme type som den, du havde før, eller tal med vores personale i et af vores varehuse.

Inden for MC-batterier finder du vores startbatterier i fire forskellige designs:

  • AGM-batterier
  • Gel-batterier
  • Litiumbatterier
  • SMF-batterier

AGM-batterier:

AGM-batteriet er kraftigt, tåler vibrationer og er vedligeholdelsesfrit. Det kan med fordel bruges til større motorcykler som f.eks. Harley-Davidson. I AGM-batteriet er elektrolytten bundet i brudt glas, hvilket giver en forbedret levetid, da det kan tåle flere opladninger og afladninger.

AGM-batteriet kan monteres i liggende og stående position.

Gel-batterier:

GEL-batteriet tåler vibrationer og vedligeholdelsesfrit med lavere selvafladningshastigheder. Idet batterisyren er bundet i gelé, er det mere lækagesikkert end et konventionelt batteri og passer derfor perfekt til MC og scootere, hvor batteriet er placeret liggende.

Litiumbatterier:

Et litiumbatteri er et vedligeholdelsesfrit batteri til MC, med en højere kapacitet, lavere selvafladning ved stilstand (også i vinterperioden) og lavere vægt end et almindeligt syrebatteri i tilsvarende størrelse. Det anses tit som et mere effektivt og mere miljøvenligt batteri, hvor du simpelt hen har en opladningsindikator til at følge dit batteriforbrug.

Litium-batteriet kan monteres i liggende og stående position.

SMF-batterier:

SMF er et vedligeholdelsesfrit almindeligt batteri, der bygger på kalcium/kalciumteknologi, med flydende elektrolyt i en tæt beholder. Batteriet er forsynet med en sikkerhedsventil til at udlufte eventuelt overtryk.

SMF-batterier skal monteres stående.

 

Vil du vide mere om vores MC-batterier?

Hvis du vil vide mere om vores individuelle MC-batterier, kan du læse de manualer og andre dokumenter, der er vedhæftet, og som kan downloades fra produktsiderne for de forskellige batterier. Her finder du tit alle de oplysninger, du måske har brug for, hvis du er interesseret i batteriets tekniske ydeevne.

Genbrug dit batteri

Brugte bilbatterier betragtes som farligt affald, og skal derfor indleveres på et genbrugscenter eller til sælgeren af det nye batteri, for at kunne genanvendes korrekt.

Før du genbruger dine batterier, anbefaler vi dig at tjekke de regler og retningslinjer vedrørende genanvendelse af farligt affald, der findes i dit område.

Spørgsmål og svar

Hvorfor holder MC-batteriet ikke opladningen?

Når et batteri er afladet, modtager det ikke høj strøm lige så let. Selv om det ser ud til, at MC-batteriet modtager strøm, sker opladningen kun på pladernes overflade, og batteriet bliver ikke korrekt genopladet. For at løse det skal batteriet oplades ved lav strøm i lang tid, hvilket betyder indtil to til tre døgn.

Hvad menes der med selvafladning?

Når et batteri ikke anvendes, aflades det med ca. 0,5 til 1 % pr. dag, hvilket indebærer, at der hele tiden aflades lidt energi fra batteriet. Jo varmere det er, jo højere selvafladning har MC-batteriet. For at kompensere for det strømtab, der opstår, når din motorcykel ikke bruges, skal batteriet oplades hver anden måned eller sluttes til en vedligeholdelsesoplader.

Hvilken opladningsstrøm skal der normalt bruges til et MC-batteri?

Alle batterier er forskellige og skal derfor have forskellig ladestrøm. Generelt oplades et batteri med 10 % af den beregnede kapacitet i ampere. Et 60 Ah-batteri skal f.eks. oplades ved 6 ampere. Generelt skal et batteri vedligeholdelsesoplades ved en spænding på 14,2 til 14,6 volt.

Hvordan kan jeg kontrollere batteriets startkapacitet?

Hvis du er nødt til at teste MC-batteriets tilstand og startstrømkapacitet, bør du anvende en elektronisk batteristarter. Testen udføres 4-12 timer efter, at det er fuldt opladet.

Hvor lang levetid har et MC-batteri?

Den normale levetid for et MC-batteri er 3-5 år under forudsætning af, at du har opladet batteriet hver anden måned om vinteren.