Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Kølere til din bil

I forbrændingsmotorer kan der ske op mod 4.000 benzineksplosioner, som genererer ekstremt høje temperaturer. Det er derfor vigtigt, at du passer godt på din bil, hvis du gerne vil have glæde af den i længst mulig tid. Med en af vores kølere får du redskabet til at nedkøle din bilmotor, så du undgår overophedninger. Du finder også kølervæske, der bruges til at nedkøle motorblokken samt stempler, ventiler, pakninger, ringe, motorhoved og andre motordele.

Herunder ses vores store udvalg af kølere, hvor du også kan læse mere om, hvordan du finder frem til den køler, der passer til dine behov. Hvis du sidder tilbage med spørgsmål til nogle af vores produkter eller gerne vil have hjælp, så er du mere end velkommen til at henvende dig til vores dygtige personale i din lokale Biltema.

Kølere - hvordan afkøles din bil?

Køleren er din bils kølesystem, som anvendes til at regulere det termiske tryk i din bilmotor. Med andre ord er formålet med din køler at slippe af med overskudsvarme fra bilens motor. Kølere fremstilles i dag som meget tynde rør i aluminium, der er placeret tæt op og ned af hinanden med præcis så meget afstand, at der kan slippe kold luft ud mellem rørene.

Når din bil opnår en bestemt temperatur, så vil en termostatventil blive åbnet, som du finder i bilens forende. Fra ventilen vil kølervæske og vand komme igennem systemet, som er med til at holde balance i bilens temperatur. Kølervæsken vil herfra køre mellem motoren, hvor det bliver opvarmet, og køleren, hvor det bliver nedkølet. Denne proces kan optimeres i forhold til, hvordan køleren bliver placeret og er udformet, så der sker en naturlig tilstrømning af kold luft.

Det afhænger derfor i høj grad af, hvilken bil du har. Vi har sorteret vores produkter i forhold til, hvilken bil du har. Derfor er det nemt at finde frem til en af vores kølere, der passer præcis til din bil. Hvis du ikke kan finde frem til dit mærke, så er du mere end velkommen til at kigge forbi vores personale og få en snak.

Hvorfor bruge kølere til at afkøle din bil?

Som nævnt tidligere er vores kølere og kølervæske med til at holde balance i bilmotorens temperatur, og det er der gode grunde til. Hvis du ikke holder en regulær temperatur i bilens motor, så er der risiko for, at den bliver overophedet. Det kan i værste tilfælde kortslutte din bilmotor, så du bliver nødt til at udskifte den. Du vil dog ofte se symptomer på, at din bilmotor trænger til at blive nedkølet. De mest almindelige fejl i din bils køler er:

  • En tilstoppet termostatventil.
  • Utætheder og lækager i kølersystemet.

Med en af vores helt nye kølere er du sikker på, at alt fungerer efter bogen. Du behøver derfor ikke bekymre dig om, hvorvidt du får den rette nedkøling til din motor. Det er dog vigtigt, at køleren er tilpasset din biltype for at få bedst mulig effekt af din kølervæske.

Hvilken kølervæske bør du vælge?

Hos Biltema finder du den rette kølervæske, så du giver den rigtige behandling til din bilmotor. Her finder du både færdigblandede og koncentrerede frostvæsker, der er tilpasset langt de fleste forbrændingsmotorer i dag. Frostvæskerne er fri for nitrit, amin, fosfat, silikat og borat, men er baseret på ethylenglykol. Dette er et almindeligt stof, der hovedsageligt anvendes til polyester og kølervæske. Det er en blanding, der beskytter godt mod frost, korrosion og overophedning i alle moderne motorer. Du bør altid følge motorproducentens anvisninger i forhold til skifte af kølervæske. Hvis du gerne selv vil tjekke frostsikkerheden af din kølervæske, så har vi glykol- og væskeprøver, som du kan anvende efter behov.

Du kan se alle vores produkter herunder, og hvis du ønsker mere information omkring udvalgte produkter, så kan du altid få mere viden ved at trykke ind på produktsiden. Her vil du også finde manualer og dokumenter, som indeholder tekniske specifikationer af det udvalgte produkt.

Få personlig vejledning af vores dygtige personale

Hvis du sidder tilbage med spørgsmål omkring vores kølere, så er du naturligvis velkommen til at kigge forbi din lokale biltema. Her står vores personale klar til at besvare spørgsmål og hjælpe dig med at finde frem til en køler, der er tilpasset din bil. Vi hjælper også gerne med at forklare vores kølervæsker. Vi ser frem til at hjælpe dig.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.