Viskerblade

Frosten er hård ved viskerbladets gummikant og den bliver også slidt med tiden af støv, snavs, stenslag og ridser på bilruden. Det betyder at viskerbladet med tiden visker og rengør ruden dårligere, så du får ringere sigtbarhed gennem forruden. For din og dine passagerers sikkerhed er det derfor vigtigt at skifte viskerblad jævnligt.

Det er heldigvis enkelt at skifte et viskerblad. Vi har lavet nogle instruktionsvideoer til vores forskellige Clear Vision viskerblade (Tidligere kaldt Supreme vision). Det er stadig de samme gode viskerblade, du kender.  Emballagen skiftes blot løbende. Læs mere om produkterne her.

Sådan skifter du viskerblade - en billig livsforsikring

Dårlig sigtbarhed forringer dine muligheder for at reagere på trafikken i tide. Derfor er det vigtigt at ruderne er rene og klar, så du altid har optimal sigtbarhed, når du kører. Både for dig selv og andre trafikanters skyld. Dermed er et nyt viskerblad, der hurtigt rengør ruden, en billig livsforsikring. Det er heldigvis rigtigt nemt at skifte vinduesviskere. Se vores videoer og læs instruktion herunder.  

 • Pak det nye blad ud og læg de forskellige dele op på en ren arbejdsflade.
 • Løft viskerarmen fri af ruden - se evt. bilens håndbog. 
 • Klik viskerbladet fri og afmontér det med et let træk.Det skal ikke være nødvendigt at bruge magt. 
 • Rens ruden.
 • Fjern den formonterede adapter og montér holderen på viskerbladet. 
 • Klik adapter på viskerbladet.
 • Fæstn bladet på viskerarmen, og kontrollér at det fungerer. 

 

Viskerblade fra Biltema

Biltema har mange modeller, alt fra de enkle og funktionelle standardmodeller til mere avancerede modeller af høj kvalitet. Et eksempel er vores Ultrablade som former sig efter forruden for derfor at give det bedste viskeresultat. Hvilket blad, der passer, afhænger af hvilken bil du har. Søg på dit registreringsnummer for at se hvilke viskerblade, der passer til din bil. Husk at der ofte er forskel på viskerne til for- og bagrude.

 

Hvornår skal du skifte viskerblade?

Du bør skifte viskerblade halvårligt - gerne når du alligevel klargør bilen til sommer- eller vintersæsonen. Kører du meget, kan det være nødvendigt at skifte oftere. Vinter og frost kan være særlig hård ved bladets gummikant. Minusgrader får gummikanten til at fryse, så den bliver hård og usmidig. Det medfører tit dårligere viskeegenskaber. En hård og usmidig eller frynset, ujævn eller stribet kant tyder på at viskerne er så slidte, at de bør skiftes. 

Kører du derimod ikke så meget eller i et lunt klima, kan bladene godt holde længer. Tjek altid bladene, før du skifter. Vask viskerne af med en ren klud, og se om det hjælper på deres funktion - ellers skal de skiftes:

 • Når vinduesviskeren ikke giver et ordentligt udsyn.
 • Når vinduesviskeren giver striber på ruderne.
 • Når vinduesviskeren ‘hopper’ hen over ruden.
 • Når bladene er synlig slidte.

 

Vedligehold

Undgå at bruge viskerbladet, når der er is og sne på forruden eller når ruden er meget beskidt. Fjern is og sne før du begynder at viske. Vask forruden med rigeligt vand, hvis den er meget støvet og beskidt. Støv og småpartikler kan ellers ridse ruden. Små støv- og stenpartikler kan også sætte sig fast i bladet, så gummikanten bliver hurtigere slidt. 

Rengør selve bladet med en fugtig klud jævnligt 

 

Biltemas tips

 • Undgå at anvende viskerbladet før sne og is er fjernet fra forruden. Anvend de-icer for at fjerne is og sne effektivt fra forruden, inden du begynder at anvende viskerne.
 • Kører du meget i kuld og frost, bør du kigge efter viskere med færrest mulige bevægelig dele, der kan fryse fast og forringe bladets funktion.
 • Efterlader bladet striber af vand, er et godt tip at forsøge at rengøre gummikanten med en fugtig klud, før du forsøger at skifte blad.
 • En tommelfingerregel er at skifte blad en gang om foråret og en gang om efteråret. Det afhænger dog af hvor meget du kører og i hvilket klima. De kan meget vel holde i ca. 1 år.
 • Hvis du skal skifte forrude, bør du også skifte blad. Gamle blade kan lave ridser på den nye rude.
 • Visse bilmodeller har spoiler på det originalmonterede viskerblad. Spoileren hjælper med at trykke bladet ned mod ruden, hvilket mindsker luftmodstanden.

Skal du bruge andet udstyr til vinduesvisker, finder du det under vindusviskerudstyr.

147 Søgeresultater