Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

MC reservedele

En del af fornøjelsen ved at have en MC er netop at fikse den selv -  i hvert fald ifølge mange motorcykelentusiaster. Godt vedligehold og jævnlig service gør motorcyklen mere driftsikker og giver den længere levetid. Det øger både din sikkerhed når du kører, og giver større køreglæde. Hos Biltema finder du en lang række MC reservedele og sliddele til MC.  Se vores store sortiment af MC-reservedele. Her finder du alt fra filtre og bremsetilbehør til batterier og MC-kæder.

MC reservedele til en god pris

Hos Biltema prioriterer vi MC reservedele i høj kvalitet til en god pris. Så har du råd til at reparere din motorcykel og udskifte sliddele, når det er nødvendigt og ikke først når budgettet tillader det. Meget af sikkerheden på MC handler om køreteknik og erfaring, men det er også vigtigt at din MC er velholdt, bremser virker ordentligt m.m. Derfor mener vi hos Biltema at det er vigtigt at alle MC-entusiaster har mulighed for at få de vigtigste dele til motorcyklen til en ordentlig pris.

MC reservedele til løbende reparationer

Uanset om din MC er ny eller gammel, er det en god idé at etablere en rutine til løbende vedligeholdelse og reparationer. Så er du sikker på at alt fungerer, både så du kan køre sikkert og ikke risikerer at du pludselig ikke kan starte, når du står langt væk hjemmefra.
Hvor tit og hvor meget du skal vedligeholde din MC er i stor grad afhængig af hvilken motorcykel du har, og hvordan du kører. Kører du for eksempel cross, kræver det logisk nok en del mere vedligeholdelse og tjek af bremser, kæde m.m., ligesom en veteran også primært er for entusiasterne, der synes det at stå i garagen er lige så stor en del af glæden ved motorcykel, som selve køreturene. Har du en ny motorcykel, der primært bruges til ‘hyggeture’, er slidniveauet selvfølgelig lavere.  Er du ny MC-ejer, bør forhandleren kunne give dig en idé om hvor meget vedligehold, du skal påregne. Er du ikke så erfaren ud i mekanik og reparationer, kan du finde en lokal MC-klub de fleste steder i landet med værksted og klubaftener, hvor en del af aktiviteterne også netop vil dreje sig om vedligehold og reparation. Her vil der ofte være god mulighed for at få tips og tricks fra mere erfarne MC-kørere.

  • Kæde: tjek kædens stand, smøring og justering
  • Bremser: kontrollér slitage/bremsebelægning, væskestand og utætheder
  • Motorolie: tjek motoroliestand og påfyld med korrekt olie - aldrig bilmotorolie!
  • Kølervæske: tjek kølervæksen i reservebeholderen - undgå at åbne dækslet på selve køleren.
  • Batteri: Tjek batterivæske hvis nødvendigt. Opbevar batteri i en lader ved længere tids stilstand.

MC - klargøring til vinterhi

Hvor meget du vil gøre ud af vinterklargøring af motorcyklen er selvfølgelig både et spørgsmål om temperament og hvilken motorcykel du har. Der kan gøres rigtigt meget ud af at klargøre motorcyklen rigtigt for vinteren, mens andre foretrækker en helt simpel version.
For de fleste vil en mellemvej være tilstrækkeligt, i hvert fald så længe man har mulighed for at opbevare motorcyklen tørt og frostfrit:

  • Grundig vask og indsmøring af bevægelige dele.
  • Skift olie og filter.
  • Fyld ståltank helt op for at sikre mod rust.
  • Tjekke dæktryk og stille MC løftet/evt. rotere dæk med jævne mellemrum, så de ikke bliver ‘firkantede’.

MC reservedele til langtur og ferie

Der er begrænset plads på en motorcykel, så det vigtigste er faktisk at sørge for at MC’en er i topform før du tager afsted, så du ikke skal slæbe en masse måske-udstyr med. Tjek alle sliddelene før du lægger ud på langtur - så er meget af arbejdet gjort på forhånd og du slipper for at skulle foretage reparationer på dag 2. Skal du på langtur eller ferie på motorcyklen, er der dog enkelte reservedele og lidt værktøj, der kan være smart at have med.

Undersøg på forhånd hvilke reservedele, der ellers er kompatible med din motorcykel. Du kan risikere at du ikke kan få fat i dit foretrukne mærke eller den model, du plejer at bruge.

Tag motorcyklens medfølgende værktøjssæt med og pak et multiværktøj med tang, skævbider, kniv skruetrækker o.l.. Unbraco- og gaffelnøgler i passende størrelser kan også være praktisk. Pak et par ekstra sikringer, pærer og tændrør, så kan du klare en del småting selv.