Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Tændrør til MC

Her finder du Biltemas udvalg af tændrør til motorcykler. Vi har et stort udvalg af tændrør til en lang række motorcykler og knallerter. Se vores liste for at finde det rigtige tændrør eller brug søgefunktionen øverst på siden. Vi går ikke på kompromis med hverken pris eller kvalitet på vores tændrør og reservedele til MC.

Hvilket tændrør til min MC?

Det er vigtigt at du får de korrekte tændrør til din MC eller knallert. De rigtige tændrør sikrer korrekt forbrænding på din MC eller knallert, så du har maksimal motorydelse.
Se producentens anbefaling - tjek gerne værkstedshåndbogen. Under de enkelte produkter finder du lister over hvilke mærker og modeller tændrørene passer til. Du kan eventuelt også medbringe din gamle tændrør og spørge om hjælp dit lokale Biltema-varehus., hvis du ikke er sikker på hvilken model, du skal vælge.

 

Hvor ofte bør jeg skifte tændrør på min MC?

Den generelle anbefalinger at skifte tændrør en gang om året - de fleste vælger at gøre det ved foråret, hvor MC’en alligevel skal gøres klar til sommersæsonen. De fleste tændrør holder helt op til 10-20.000 kilometer, så hvis du ikke kører meget, kan du nøjes med at tjekke om det er nødvendigt at skifte tændrørene. Kører du mange korte ture, kan tændrørene dog hurtigere blive slidt. Ved de korte ture bliver temperaturen ikke høj nok til sætte tændrørenes selvrensende funktion i gang og fjerne slagger.

Tændrørenes arm og elektrode må ikke være deformerede. Er tændrøret sort eller mørkebrunt af snavs og sod, skal det skiftes. Ligeledes skal tændrøret skiftes, hvis det er hvidbrændt eller helt sortbrændt, helst til en koldere variant. Lysebrune farver er fint - tændrøret bliver hurtigt farvet i brug. Desuden skal motoren køre jævnt. Ved ujævn motorlyd, eftertænding eller hakkende motor i tomgang, kan nye tændrør være nødvendigt.
Hvordan skifter jeg tændrør på MC eller knallert?
Tjek altid din værkstedshåndbog, før du går i gang med en reparation. Sørg for at du har en tændrørsnøgle, der passer til dine tændrør.

 

1. Lokalisér tændrør og løsn ledningerne en ad gangen.
2. Skru tændrøret ud med tændrørsnøglen - skru forsigtigt, så røret ikke knækker.
3. Kontroller elektrode afstand på tændrør (1,2 millimeter)
4. Sæt det nye tændrør i og stram igen forsigtigt.
5. Tjek at ledninger er tørre og uden brud og sæt dem på igen.