Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Donkrafte til faste lave priser

Når du skal udføre reparationer eller hjulskift på din bil, er det i mange tilfælde nødvendigt at kunne hæve bilen, så hjulene ikke længere rører underlaget. Her kan en god donkraft være nødvendig. Skal budgettet derudover overholdes, så har Biltema et stort udvalg af donkrafte til små priser.

Hvilken type donkraft bør jeg købe?

Du har i de fleste tilfælde sandsynligvis ikke brug for en maskine, der kan løfte meget tunge emner, men som har en komfortabel kapacitet til din bil. Personbiler bliver generelt tungere og tungere, så selvom en maskine, der kan løfte 1,5 tons, er nok til dig i dag, kan den være utilstrækkelig i morgen. Derfor kan du med fordel overveje, hvor stor en kapacitet din donkraft skal have især i forhold til de fremtidige vægtforhold for nye biler.

 

Løfteudstyr kan bruges til mange forskellige typer opgaver, men en af de mest typiske opgaver er det allerede nævnte hjulskift. Når du benytter en donkraft, bør du i første omgang være meget bevidst om hvilket antal kilo, den maksimalt kan løfte. Ved et hjulskift risikerer du heldigvis ikke samme slags skader, som hvis du skulle helt ind under bilen og udføre reparationer, men derfor kan ulykker sagtens ske alligevel. Du bør derudover altid være opmærksom på hvilke løftepunkter, som du kan bruge på din bil, så du ikke ødelægger karosseriet, når du benytter dit løfteudstyr. Her bør du konsultere bilens instruktionsbog for de nøjagtige løftepunkter. 


Der er i store træk to typer af donkrafte, du bør overveje, når du blandt andet skal udføre hjulskift på din bil:

  • Hydraulisk: Denne type fungerer ved hjælp af væske, der presses igennem et rør inden i selve løfteudstyret, hvilket kan skabe et stort tryk. Væsken består ofte af olie, som bliver pumpet igennem røret fra en tank indbygget i maskinen. En hydraulisk donkraft kan i praksis løfte fra 2 tons og helt op til 30 tons afhængigt af hvilken model, du vælger. Hydrauliske maskiner kan også være nemmere at løfte med.
  • Mekanisk: Her bruges i mange tilfælde en gevindstang som en del af mekanikken i selve maskinen. Gevindstangen kan beskrives som en metalstang, der har riller som er skrueformede. På den måde kan møtrikker skrues op og ned af gevindstangen i takt med løft. I de fleste maskiner af denne type bruger du et håndtag til at justere på gevindstangen, og på den måde bevæger du løfteudstyrets bærende del. De mekaniske maskiner, du finder her hos Biltema, kan generelt løfte mellem 1,5 tons og op til 3,5 tons.

Du kan også finde andre typer donkrafte her hos Biltema, blandt andet maskiner specifikt lavet til racerbiler eller maskiner, der opererer ved hjælp af trykluft. Generelt er den praktiske forskel på de fleste maskiner, hvor store de i sig selv er, hvor meget vægt de kan løfte og hvor meget plads du skal bruge på at manøvrere maskinen rundt. Derudover er løftehøjden også forskellig fra maskine til maskine. Der findes eksempelvis meget lave modeller, som vil kunne løfte fra et lavere udgangspunkt end andre typer maskiner, men de lave modeller kan ikke altid løfte bilen op i samme højde, som andre modeller. Dog har de fleste maskiner en maksimal løftehøjde på op til mellem 400 og 500 millimeter, hvilket burde være tilstrækkeligt i langt de fleste tilfælde.

Vil du vide mere om de specifikke typer af donkrafte, kan du orientere dig i de forskellige produktbeskrivelser her på siden. Har du derudover flere spørgsmål, er du altid velkommen til at besøge os i din lokale Biltema, hvor vi står klar til at hjælpe.

Hvilket tilbehør til mit løfteudstyr bør jeg vælge?

Når du løfter meget tunge emner med andre maskiner, er det vigtigt at trykket kan fordeles nogenlunde ligeligt på den overflade, der bliver løftet med. Her kan tilbehør som løftesko være vigtige elementer i din beskyttelse af eksempelvis bilens karosseri. Har du derudover med en hydraulisk maskine at gøre, bør du være bekendt med forskellige hydraulikkomponenter, som maskinen består af. På den måde vil du bedre kunne udføre eksempelvis påfyldning af olie og luftning af systemet, når det påkræves for optimal anvendelse af maskinen.

 

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.