Biltemas rustbeskyttelse

De gængse rustbeskyttelsesmidler er ikke væsentligt forskellige fra hinanden i egenskaber - tværtimod afhænger en god rustbeskyttelse hellere af at arbejdet udføres præcist og grundigt.
Biltemas rustbeskyttelse holder en god kvalitet til en fornuftig pris og lader dig udføre rustbeskyttelse og udbedring af rustskader nemt og rimeligt.

Hos Biltema finder du rustfjerner og rustæder til at fjerne eksisterende rustskader, så du kan sikre dig at al rust er væk, før du går i gang med sikre dig mod nye skader. De påføres let med pensel og aftørres efter virketid med en ren og tør klud. Rustbeskyttelsesmasse og rustbeskyttelse til hulrum beskytter undervogn og hulrum i chassis, døre, dørstolper og dørtrin. Findes også med lyddæmpende egenskaber.
Du finder også rustfjerner i samme handy pen til de ganske små rustskader samt vores rustprimer og karrosseribeskyttelsesmasse.

Rustbeskyttelse i et fugtigt klima

I vores nordiske klima er rustbeskyttelse en nødvendighed. Det danske vejr byder på en høj grad af fugtighed det meste af året og i kombination med saltede veje og svingende temperaturer betyder det at rusten har gode muligheder for at blomstre.
Hvor udsat din bil er over for rust, er afhængig af både bilmodel og dit kørselsmønster. Kører du ofte i salt, sjap og sne eller på grusveje, er din bil mere udsat. Ligeledes kan bilejere i kystnære del af landet opleve at bilen ruster hurtigere. I Danmark er det dog en nødvendighed med en grundig rustbeskyttelse for at sikre at din bil holder sin værdi på længere sigt.

Mange bilejere tror fejlagtigt at galvaniserede biler ikke behøver at rustbeskyttes. Der vil dog altid være svage punkter ved sammensvejsninger og pladeoverlæg. Desuden kan stenslag og lakskader give rusten mulighed for at bide sig fast. En rustbeskyttelse over galvaniseringen vil give din bil den bedste beskyttelse mod rust.

Det er bedre at forebygge mod rust end at behandle allerede opståede skader. Derfor er det en god idé at rustbehandle din nye bil allerede inden den skal på vejen. Ældre bilmodeller bør dog også rustbehandles og gamle skader skal selvfølgelig behandles før de får mulighed for at sprede sig.

Rustbeskyttelse til rustpletter

Med moderne biler bør du have et grundigt kendskab for at udføre en decideret rustbeskyttelse fra bunden selv. Selv små fejl i den grundlæggende rustbeskyttelse kan føre til rustskader på længere sigt.
Ældre biler uden avanceret teknik og hobbyprojekter kan også lettere rustbehandles af dygtige amatører.

  • Ved mindre rustskader skal du først fjerne den etablerede rust. Husk at benytte personligt sikkerhedsudstyr ved arbejdet.
  • Afskærm området du arbejder på med plast og tape, så resten af bilen ikke støves til.
  • Fjern beskadiget lak og puds efter.
  • Fjern derefter de sidste rustrester med rustfjerner eller rustæder - følg instruktioner på dåsen.
  • Vask efter rustfjerneren har færdigreageret og sørg for at området er helt rent og tørt før du fortsætter processen.
  • Prime med rustbeskyttelsesprimer eller karrosseribeskyttelsesmasse - følg instruktioner på dåsen. Puds efter når primeren er tørret.
  • Lakér derefter området med farvet billak og lad hærde i 24 timer.
  • Forsegl lakken med klarlak, så lakeringen bliver vandtæt. Drejer det sig om ganske små skader, kan man med fordel benytte lakpenne. Polér og voks efter.

 

13 Søgeresultater