Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Lyskilder

Den rette belysning er vigtig, både i forhold til at skabe optimale arbejdsbetingelser og stemning. Hos Biltema finder du alt i lyskilder; halogenrør, lyspærer, spots og LED. Måske skal du igang med at indrette et nyt rum eller mangler en lyskilde, som kan give nyt liv til et allerede indrettet rum? Hos Biltema har vi et stort udvalg af lyskilder til alle behov, hvad enten du er på udkig efter spots til køkkenet eller en hyggelig lyskilde til fjernsynsstuen. Find hele vores sortiment her på siden.

Ny energimærkning

Formålet med energimærkningen er at give forbrugerne information om husholdningsprodukters energiforbrug. Fra 1. marts 2021 er der indført en ny energimærkning.

På hjemmesiden vises produktet med den nye energimærkning. Frem til 1. marts 2023 kan produkt-et leveres med den tidligere energimærkning på emballagen. Produktet er det samme uanset ener-gimærkning.

Hvordan ser ændringen ud:

Den tidligere skala med A +++ / A + er fjernet og erstattet af en skala fra A-G. Skalaen er baseret på større afstande mellem energiklasserne, hvilket gør det nemmere for forbrugerne at sammenligne produkter.

Brug QR-koden på emballagen for at læse mere om produktets specifikationer.

Hvis du vil vide mere om belysning og valg af lyskilder, så læs mere i vores guide nedenfor.

Guide til valg af belysning>>>

Lyskilder til alle behov

Belysning er en ofte overset, men vigtig del af boligindretningen. Lyskilderne i et rum udfylder nemlig ikke bare en praktisk funktion, de er også med til at skabe stemning og understrege rummets funktion. Et varmt og dæmpet lys inviterer eksempelvis til hygge og afslapning og er derfor ideelt i fjernsynsstuen eller soveværelset. Et klart lys kan derimod være med til at skabe optimale arbejdsbetingelser i for eksempel køkkenet, på badeværelset eller over skrivebordet.

Inden du udskifter alle lyskilderne eller går all in på en type belysning, kan det altså være en god idé at overveje, hvilken funktion rummet skal udfylde og vælge belysning derefter.

 

Forstå energimærkningen - og vælg den rigtige lyskilde

I Danmark og Europa har vi en energimærkeordning, som skal fortælle forbrugeren, hvor energivenlig og -effektiv det enkelte produkt er. At vælge energivenlige produkter er både et hensyn til miljøet og på længere sigt en besparelse for forbrugeren, fordi de bruger mindre energi. Oprindeligt gik skalaen fra A til G, men er siden blevet udvidet med A+, A++ og A+++, efterhånden som produkterne er blevet bedre og mere energivenlige.

Når du skal vælge lyskilde, bør du gå efter energiklasse A eller en LED-pære. LED-pærer anses fortsat at være den mest energivenlige type. Derudover kan det være en god ide at se på:

  • lumen (lm), som angiver pærens lysstyrke. Jo højere lumen, jo mere lys udsender pæren.
  • Ra-værdien, som angiver pærens evne til at gengive farver på en skala fra 0 til 100. De pærer, du anvender indendørs, bør have en Ra-værdi på mindst 80. Dagslysets Ra-værdi er 100.
  • Kelvin (K), som angiver farvetemperaturen. Jo højere kelvingrader, jo koldere lys. 2.700-3.000 er varmt lys a la gløde- og halogenpærer. 3.500-4.00 er hvidere, neutralt lys, som minder mere om dagslys.

Alle Biltemas lyskilder er angivet med energimærke. Klikker du ind på det enkelte produkt, kan du læse mere om lumen, Ra-værdi og kelvingrader.