Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Sko og støvler til en dag i naturen

Inden du begiver dig ud i naturen, er det godt at have det rigtige fodtøj til formålet. Du har brug for sko, der holder dine fødder varme og tørre. Dine sko skal kunne understøtte din og din oppaknings vægt. Hvis du skal ud i våde marker eller opholde dig i og omkring vand, kan et par støvler være et godt alternativ.

Sådan vælger du det rigtige fodtøj

Gå altid ud fra det, du skal beskæftige dig med, og hvor du skal hen. Koldere klima, som i fjeldet, stiller andre krav til dine sko, end hvis du vandrer langs stranden. Hvor langt du skal gå er også en ting, du skal overveje. Til længere vandreture, hvor du måske har meget oppakning med, har du brug for et par vandrestøvler, der er stabile og stødabsorberende.

Udforsk vores yosemite-outdoor sortiment

Hvad er forskellen mellem vandresko og vandrestøvler?

Vandrestøvler har normalt et højere skaft og er gode at have på fødderne, hvis du går i kuperet og vådt terræn. Vandresko, der har lavere skaft, er derimod bedre egnet, hvis du vandrer ad vandrestier. Det lavere skaft giver mindre støtte til anklerne.

Hvordan ved jeg, hvilken størrelse jeg skal have?

Generelt bør du have mindst en centimeter fra din længste tå til kanten af skoen, når du har en strømpe på. Skoen skal sidde tæt ved anklen og hælen, så skoen ikke glider og forårsager gnavesår. Skoen skal også slutte omkring foden og understøtte svangen. Derfor er det vigtigt, at du tjekker, om du har brug for en smal eller lidt bredere model.

Hvilken sål skal jeg have på mine sko?

Sålen på dine vandrestøvler skal have et groft mønster, som giver dig et godt greb på både løse og våde underlag. Lad terrænet bestemme tykkelsen på sålen. Når du går på sten eller i andet skarpt terræn, skal du have en tilstrækkelig tyk sål, så du aldrig skal kunne mærke underlaget gennem sålen. Går du meget i ujævnt terræn, kan det være en fordel at have en tyndere sål, så du kommer tættere på jorden og mindsker risikoen for at træde skævt.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.