Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Lygter til alle behov

Det kan være svært at forestille sig, hvor stor en rolle elektrisk lys spiller i hverdagen. Især i vintermånederne kan du sjældent undvære elektrisk lys hen på den sene eftermiddag. Skal du en tur på loftet, en tur ud i naturen med telt eller oplever du strømafbrydelse i din ejendom, så bliver elektrisk lys en mangelvare. Du kan derfor have stor fordel af både lommelygter og eksempelvis pandelamper i mange situationer.

Når du skal vælge lygte, er der mange ting at overveje. Har du for eksempel brug for at have begge hænder fri, mens der stadig er lys? Hos Biltema har vi et stort udvalg af både bordlamper, pandelamper og LED-lommelygter med god batterilevetid på lager. Har du spørgsmål til lygter, er du velkommen til at kigge ind hos din lokale Biltema, hvor vi altid står klar til at svare på dine spørgsmål.

Hvordan vælger jeg imellem lommelygter og andre lygter?

 Når du skal vælge lygte, bør du overveje situationen, som du skal bruge den til. Mængden af lys, en lampe kan udsende, måles i lumen. Jo flere lumen, jo kraftigere lyses der som regel. Kraftigere lys er ikke altid bedre, selvom du kan se mere af dine omgivelser, da du for eksempel kan komme til at blænde andre.

Det kan du især komme til med en pandelampe, som dog er praktisk på mange andre punkter. Skal du for eksempel kunne bruge begge dine hænder til andet end at holde på en lommelygte, så vil pandelamper være et oplagt bud. Du bør dog være meget opmærksom på risikoen for at kigge på andres ansigter. Ingen bør på noget tidspunkt kigge direkte ind i lyset fra hverken pandelamper eller lommelygter.

Derudover bør du også overveje, hvor stor spredningen på lyset skal være, og hvor lang tid apparatet skal kunne lyse med et bestemt lysniveau. En hovedregel er, at kraftigere lys ofte er lig med kortere brændetid for det enkelte apparat. Du kan finde den angivne brændetid for det enkelte produkt i brugsanvisningen og på produktsiden. Du bør altid være opmærksom på hvilke slags batterier, der benyttes i apparatet, da både brændetiden og opladningstiden samt mængden af batterier kan variere meget.

Hvilken slags lygte passer bedst til mine behov?

Når du vælger en lygte, er der mange ting at tage højde for. Herunder vil vi opliste nogle af de situationer, hvor forskellige slags apparater er praktiske og ikke mindst nødvendige for, at du får en god oplevelse:

  • Campingtur: Her kan du have fordel af lamper, der ikke skal lyse med mange lumen, men som gerne må have god batteritid. På den måde har du driftsikre apparater med god garanti for lys, når du har brug for det. Det er især vigtigt, når elektricitet ikke altid er let tilgængeligt.
  • Natlig MTB tur: Er det i stedet lidt action, der trækker dig ud på for eksempel en mountainbiketur i mørket, så kan du have fordel af en pandelampe. Når du cykler i en mørk skov, vil du have brug for en stor mængde lys, da du hurtigt skal kunne orientere dig, imens du cykler. Derfor er en god lygte til cykelstyret også en god idé. En stor mængde lumen og godt styr på brændetiden er essentielt på en natlig mountainbiketur.
  • Jagt: Nyder du at tage ud og gå i et med naturen på jagt en tidlig morgen, bør du også overveje at medbringe mindst en lyskilde. Her kan en camoufleret og driftsikker lyskilde pandelampe være praktisk, da du samtidig vil kunne have begge hænder fri til at håndtere gevær eller andet.

Sikkerhed ved brug af pandelamper og lommelygter

Du bør altid konsultere brugsanvisningerne, inden du tager et apparat i brug. Ved batteridrevne apparater er det især vigtigt, at batterierne er korrekt sat i. Når du kører MTB kørsel om natten, er der også en del ting, du bør være opmærksom på. Store mængder af lys kan forstyrre dyrelivet om natten, og der findes skove, hvor du ikke må køre natlig mountainbikekørsel. Her bør du især også være opmærksom på, hvordan en stor mængde lys kan blænde modkørende på en vej. På samme måde kan du heller ikke forlade dig på kun en pandelampe ved kørsel på veje, da du vil være mørklagt, hvis du kigger væk fra vejen.
 

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.