Poolrengøring – sådan plejer du vandet i din pool

Poolrengøring – sådan plejer du vandet i din pool

Når det gælder poolpleje, er der fire grundlæggende trin, som du skal udføre regelmæssigt for at holde vandet friskt og klart. Mål pH-værdien og klorværdien 2 – 3 gange om ugen. Der fås testpinde (strips), der måler disse vandværdier på samme tid.

Nem poolpleje i fire trin

Husk på:

Vandet, som vi bader i, skal passes ordentligt for at give en mere behagelig oplevelse, når man bader.

Husk altid at læse omhyggeligt på emballagen inden, så du doserer den rette mængde rengøringsmiddel i henhold til din pools egen vandkapacitet.

1. Kontrol af pH-værdien

Vandets pH-værdi er afgørende for vandets kvalitet og for dem, der bader i poolen. pH-værdien påvirker både vandbalancen og desinficeringen. Det første og vigtigste trin er derfor at måle pH-værdien, som skal være mellem 7,0 og 7,4.

Ved en for høj pH-værdi kan hud og øjne blive irriterede, samtidig med at desinfektionsmidlets virkning nedsættes. Ved en for lav pH-værdi bliver desinfektionsmidlet aggressivt for både poolen og dem, der bader i den.

2. Desinfektion

Vandet i poolen udsættes konstant for små partikler, snavs, sporer og bakterier. Da bakterier formerer sig hurtigt, kræves der klor til at desinficere og forebygge bakterievækst. Den ideelle klorværdi i poolvandet er 1–1,5 ppm (mg/l). Ved regelmæssigt at tilføje klor holder du badevandet rent og hygiejnisk.

Mængden af klor afhænger af temperaturen på vandet, hvor mange der bader, og hvor ofte de bader. Jo højere temperatur, jo mere klor er der behov for. Og jo oftere poolen bruges, og jo flere der bader i den, jo mere forurenet bliver vandet, og jo mere klor skal der tilsættes.

Når der fyldes nyt vand i poolen, eller der er problemer med vandkvaliteten, skal der foretages en chokbehandling. Det betyder en højere dosis af desinfektionsmiddel for at dræbe alger og rense vandet for andet snavs. Vent i to døgn, og kontrollér med en måling, at klorværdien ligger inden for det ideelle område 1-1,5 ppm (mg/l).

3. Klaring af vandet

For at modvirke grumset vand i poolen kan du bruge klaringsmiddel. Det giver et klar og badevenligt vand samtidig med, at midlet modvirker belægninger i poolen. Klaringsmidlet er i flydende form og skal derfor blandes i en spand med vand, før det hældes i poolen.

4. Flokning af vandet

Grumset vand er forårsaget af smudspartikler, der flyder rundt i vandet. Så er "flokning" er en god metode. Flokningsmidlet tiltrækker små smudspartikler og danner større klumper, som derefter fanges af poolens sandfilter eller synker ned på bunden, hvor de kan suges op med en poolstøvsuger. Resultatet er krystalklart vand.

Flokningsmidlet kan bruges både løbende og som forebyggelse. Hvis poolen har filterpatron (papirfilter), skal flokningsmiddel bruges i begrænset omfang for at undgå, at filtret tilstoppes.

Mere om poolpleje

Læs mere om poolpleje og poolvedligeholdelse i fire trin i vores poolplejeguide. Når du køber Biltemas startsæt til poolpleje, medfølger poolplejeguiden. I guiden og på Biltemas hjemmeside kan du også finde alle de produkter, du har brug for til pleje af din pool.

76404

Relaterede artikler

Guide til valg af den perfekte pool

Guide til valg af den perfekte pool

Pools findes i mange størrelser og varianter. Ved du ikke hvilken du skal købe? Læs vores guide her!

Tag en dukkert i din egen pool til sommer

Tag en dukkert i din egen pool til sommer

Køb en pool til at bade i på de varme sommerdage. Vi har et bretd udvalg af pools til hele familien.

Sjovt badelegetøj

Sjovt badelegetøj

Se vores sortiment af badelegetøj og vandlegetøj som passer til din pool.