Guide til valg af den perfekte pool

Når sommervarmen rigtig kan mærkes på solrige dage, er det perfekt at have en pool i haven. Mange drømmer om at få deres egen pool, men føler måske, at drømmen er lidt for svær at gøre til virkelighed. Men sådan behøver det ikke at være! Der findes mange forskellige typer pools, og en pool behøver faktisk ikke at koste en herregård.

Der er ikke et rigtigt eller et forkert valg, når det gælder størrelsen på din pool. Du skal blot tænke på, hvad der passer bedst til dine forudsætninger og behov. Når du skal vælge, hvor stor din pool skal være, er det en god idé at tage udgangspunkt i følgende forudsætninger: poolens formål, havens forudsætninger og poolens dybde.

Vælg poolstørrelse efter behov og forudsætninger

Når du skal vælge størrelse, bør du overveje, hvordan du har tænkt dig at bruge poolen, og hvor mange der skal kunne bade i poolen samtidig. Skal den være et sted, hvor du kan slappe af med nogle få venner eller familien, eller skal den kunne rumme mange personer samtidig og have plads til plask og leg? Ønsker du en pool med siddepladser, eller skal hovedformålet være at tage sig en dukkert?

Jo flere personer der skal kunne være i poolen samtidig, desto større skal poolen være. Hvis alt for mange mennesker er klemt sammen i en lille pool, er det ingen fornøjelse.

Havens forudsætninger påvirker poolens størrelse

En forudsætning for, at du kan vælge den rigtige pool, er, at du ved, hvor den skal placeres. En lille have kræver for eksempel en lille pool, mens en stor grund giver dig større fleksibilitet. Havens størrelse og udformning sætter ganske store begrænsninger for, hvordan poolen kan se ud og være udformet.

Hvis du i stedet har planer om at placere poolen direkte på terrassen, er det en god idé at tilpasse poolens størrelse, så trædækket eller området rundt om poolen stadig føles rummeligt og ikke for trangt.

Hvor dyb skal poolen være?

Poolens dybde er et andet vigtigt aspekt, fordi den afgør, hvordan poolen kan anvendes, og hvor sikker den er for børn. I en familiepool skal både voksne og børn kunne bade og lege, og derfor bør vandet ikke være for dybt. En vanddybde på ca. 110 centimeter er normalt passende til, at hele familien kan nyde poolen. Hvis det primært er mindre børn, der skal bruge poolen, bør dybden naturligvis tilpasses til dem. Husk, at små børn altid skal bade under opsyn af en voksen.

Fra små terrassepools til rummelige pools med plads til mange

Uanset hvilke behov eller forudsætninger du har, kan du finde en pool, der opfylder næsten alle ønsker. Hos Biltema finder du prisvenlige udendørs pools i forskellige størrelser, inklusive vandpumpe, med eller uden stålramme. Alt det, der gør det muligt at få en skøn dukkert om sommeren.

Vil du vide mere om de forskellige poolstørrelser, og hvordan du kan få den bedste løsning til din have og dine ønsker? Besøg det nærmeste Biltema-varehus, så hjælper vi dig!

Hold poolen ren hele sommeren

Det kræver regelmæssig vedligeholdelse at holde en pool ren. Ud over særlige kemikalier kræver poolen også vedligeholdelse i form af støvsugning og eventuel fjernelse af alger, der kan børstes væk. Der findes et hav af smart pooltilbehør, hvoraf en del er nødvendige produkter, mens andre er beregnet til at gøre det lettere for dig at vedligeholde poolen.

Hos Biltema finder du et stort udvalg af poolserviceprodukter, som gør det let at holde poolen ren hele sommeren. Her kan du også nemt selv læse, hvordan du holder din pool ren hele sommeren:

 

Tilbehør til poolen

Der findes mange gode tilbehørsprodukter, der hjælper dig med at skabe de perfekte rammer om din pool. Hos Biltema finder du alt fra varmepumper og solvarmere til masser af praktisk pooltilbehør som f.eks. poolstige, termometer og reparationssæt.

Her finder du alt praktisk pooltilbehør till din pool >>

Husk at…

Når sommeren er forbi, kan de fleste pools bare pakkes sammen og opbevares i opbevaringsrummet eller garagen og derefter findes frem igen til næste badesæson.

Når det er tid til at tømme poolen, skal du huske på, at små børnebassiner kan tømmes i haven, forudsat at vandet ikke indeholder tilsatte kemikalier. Større bassiner skal tømmes i et afløb.

 

Relaterede artikler

Plej dit badevand!

Plej dit badevand!

Læs hvordan du med 4 enkle trin vedligeholder vandet i din pool.

Sjovt badelegetøj

Sjovt badelegetøj

Se vores sortiment af vandlegetøj som passer til din pool.

Indret haven!

Indret haven!

Når poolen er på plads, så se hvordan du nemt kan indrette din have omkring poolen.