Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

USB opladere til enhver situation

Du har måske både en telefon, en tablet og et smartwatch. Det kan lige lade sig gøre at oplade alle dine enheder med en stor stikdåse derhjemme. Men på rejsen bliver det en helt anden situation. Der kan det være praktisk med en god kompakt USB oplader som backup. Hvad nu hvis du mistede en af dine enheders oprindelige USB oplader? Du kan også slå flere fluer med ét smæk, hvis du vælger en USB oplader med op til 8 USB indgange. Så er der mere end nok USB indgange til, at fitnessuret, de trådløse høretelefoner og powerbanken også kan lades på samme tid. 

Hos Biltema har vi et stort sortiment af kvalitets USB opladere til enhver situation. Når det handler om strøm til dine enheder, er det vigtigt at være på den sikre side. Har du spørgsmål til USB opladere eller opladning via USB, er du meget velkommen til at komme ned i din lokale Biltema.

Hvad er en USB oplader?

En USB oplader er en strømforsyning, som du kan oplade din enhed med, hvis din enhed benytter et USB kabel. Opladeren, der fulgte med til din enhed, består i de fleste tilfælde af både en USB oplader og et USB kabel, som du kan tage ud af USB opladeren. USB kablet har en ende, hvor USB stikket sidder, mens der i den anden ende vil være et stik, som er specifikt rettet til din enhed.

Nyere smartphones benytter f.eks. standard stikket USB-C. Forskellige slags enheder har i mange år benyttet standarden Micro USB, mens det i andre tilfælde kan være et lightning stik ved f.eks. Apple-produkter. Selvom du har fået en bestemt USB oplader og et bestemt USB kabel med til din enhed, kan du i næsten alle tilfælde benytte en hvilken som helst USB oplader, så længe du har et USB kabel med det korrekte stik i den ene ende til din enhed.

Hvilken USB oplader er bedst?

De fleste USB opladere kan lade dine enheder, så længe de benytter et USB kabel. Der er dog forskel på, hvor hurtigt de kan oplade dine enheder. Ved nyere smartphones er den medfølgende USB oplader ofte lavet specifikt til den smartphone, opladeren var inkluderet til. Derfor vil en sådan USB oplader ofte kunne oplade lige præcis dén smartphone hurtigere, end andre USB opladere kan.

Hvor hurtigt kan en USB lader oplade min telefon?

Hvor hurtigt en USB lader kan oplade din enhed afhænger af mange ting. Her kan det være en fordel at vide, hvad forskellige tekniske begreber betyder. Vi vil derfor liste dem her:

-Ampere er et udtryk for strømstyrken, som en USB lader vil kunne sende igennem USB kablet til din enhed. Som en tommelfingerregel vil din enhed oplades hurtigere, jo flere ampere laderen kan præstere.
-Volt er et udtryk for strømspændingen, der tillader en USB lader at sende en bestemt mængde strøm igennem USB kablet. Antallet af volt bestemmer, hvor kraftigt strømstyrken i ampere trykkes igennem ledningen. Et højere antal Volt vil derfor også bidrage til at oplade din enhed hurtigere.
-mAh er en forkortelse for milli-ampere-timer. Milli-ampere-timer bruges til at bestemme hvor meget strøm, batteriet i en enhed kan indeholde. Jo flere mAh, din enheds batteri kan indeholde, jo langsommere vil enheden umiddelbart også virke til at oplade, da batteriet procentvist vil være langsommere til at blive fyldt op.
-Quick Charge er en teknologi, som er udviklet til at oplade enheder hurtigere. Der findes andre teknologier på markedet med samme formål. Teknologierne er ikke kun afhængige af at blive udviklet, de er også afhængige af, at nye telefoner bruger dem. Det kan derfor godt være, at din telefon ikke kan udnytte den nyeste ladeteknologi på markedet. Det står i specifikationerne på din telefon, hvilken ladeteknologi den kan benytte.

Hvis jeg gerne vil have den hurtigste opladning mulig?

Har du brug for en hurtig opladning, kan du have fordel af en hurtiglader eller lynlader. En standard USB lader kan udsende 2,4 ampere i strømstyrke med 5 volt i strømspænding. En hurtiglader eller lynlader kan i de fleste tilfælde udsende mellem 3 og 3,4 ampere med 5-9 Volt i strømspænding. Har USB laderen flere USB indgange, så vil antallet af ampere i de fleste tilfælde deles med antallet af enheder, der bliver opladet på én gang. Derfor vil du ofte opleve, at USB ladere med flere indgange oplader langsommere, jo flere enheder, der oplades på samme tid.